profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānim Baumanim Anglijā 2.vieta, Artim un viņa komandai neļauj startēt finālā

Go4speed 28.03.2016 - 18:21 Jānim Baumanim Anglijā 2.vieta, Artim un viņa komandai neļauj startēt finālā
Jānis Baumanis. Foto: No sportistu personīgā arhīva

Anglijā aizvadīts Anglijas rallijkrosa čempionāta 2. posms. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas brāļi Artis un Jānis Baumaņi bija starp līderiem. Atgādināsim, ka Artis Baumanis šajās sacīkstēs ar ''Renault Twingo'' startēja Super 1600 klasē, bet ar RX150 bagiju brauca Jānis Baumanis.

Kā ziņo portāls autocross.lv, tad trešajā kvalifikācijas kārtā Jānis atkal palika otrais, piekāpjoties spēcīgajam Krisijam Palmeram. Ņemot vērā, ka pusfināla braucieni šajā klasē nenotika, Jānis Baumanis kvalificējās finālam, kur viņš savā debijas sacīkstē ar bagiju RX 150 klasē izcīnīja otro vietu, piekāpjoties jau pieminētajam Palmeram, kurš mūsu braucēju apsteidza par 6,5 sekundēm. Trešais palika Adams Sardžents, kurš līderim zaudēja 24,6 sekundes.


Foto: No sportistu personīgā arhīva

Tikmēr Artis otrajā kārtā bija ātrākais gan braucienā, gan summā, taču trešajā braucienā Arta Set Promotion komanda (trīs piloti) uz starta neizgāja. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Lielbritānijā motoru sports pamatīgi tiek ietekmēts no vides uzraugiem, tāpēc trasēm jāaizvada smaga cīņa ar trokšņu līmeņa problēmām, kā dēļ cieš ne tikai rallijkross, bet arī vietējā mēroga šosejas un citas sacensības. Šajā gadījumā Set Promotion mašīnām konstatēts trokšņu pārkāpums.

Jānis Baumanis: ''Arta mašīnai troksnis iekļaujas normās, taču viņu vienalga nepielaida pie starta. Tagad komandas mehāniķi plāno, kā samazināt troksni, lai neietekmētu motorus un mašīnas nemocītu. Pagaidām nav skaidrs, vai komanda būs uz starta pusfinālos un finālā. Problēmas ar troksni arī daudziem citiem braucējiem, arī manā bagiju klasē. Taču meklējam risinājumus. Cik noprotam, par šo tēmu trasē ieradušies kādi valsts dienesti, tāpēc situācija izvērtusies tik pēkšņa un nopietna.”

Vēlāk noskaidrojās, ka Set Promotion ir sagatavojuši izplūdi tā, lai visas trīs mašīnas tiktu uz pusfinālu startu, taču tika prognozēts, ka trokšņa problēma var uzrasties brauciena laikā, pēc kā mašīnas var noņemt no distances arī gaitā, ja mērījumi rādīs pārāk augstu trokšņa līmeni.


Artis Baumanis. Foto: No sportistu personīgā arhīva

Vēlāk Artis savā pusfināla braucienā izcīnīja 1.vietu, par 0,6 sekundēm apsteidzot lietuvieti Kasparu Navicki. Tikmēr otrajā pusfināla braucienā nepārspēts palika Arta komandas biedrs Šigabudinovs. Absolūti ātrākais pusfinālā bija Artis.

Taču vēlāk noskaidrojās, ka finālā netika pielaistas visas trīs Set Promotion komandu automašīnas. ''Žēl, ka Artim finālā paaugstināta trokšņa līmeņa dēļ neļāva braukt, jo, lai arī Set Promotion cītīgi strādāja pie trokšņa līmeņa samazināšanas, neviena komandas mašīna finālam pielaistas netiks. Tikmēr pats ar šo sacensību esmu ļoti apmierināts, jo gribēju izpētīt trasi, saprast, kā tā mainās dienas gaitā un kādas ir braukšanas īpašības. Esmu apmierināts ar rezultātu, lai gan finālā saplīsa logu slotiņa, kā rezultātā redzamības gandrīz nebija. Ar visu to rezultāts ir ļoti labs. Viss kārtībā,” tā Jānis Baumanis.

Vēlāk uzvaru finālā izcīnīja Navickas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png