profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Baumaņi starp līderiem pēc Anglijas rallijkrosa čempionāta pirmās dienas

Mārtiņš Jankovskis 28.03.2016 - 09:07 Brāļi Baumaņi starp līderiem pēc Anglijas rallijkrosa čempionāta pirmās dienas
Foto: British Rallycross Championship

Aizvadīta Anglijas rallijkrosa čempionāta 2. posma pirmā diena, pēc kuras brāļi Artis un Jānis Baumaņi ir starp līderiem. Jau ziņojām, ka šajās sacīkstēs Super 1600 klasē ar ''Renault Twingo'' startē Artis Baumanis, bet ar RX150 bagiju startē Jānis Baumanis.

Pavisam kopā sacensībās pieteicās vairāk nekā 100 mašīnas. Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Jānis Baumanis, tad kopumā esot bijusi saspringta un gara diena, jo neiztika arī bez sadursmēm, kā rezultātā sacīkstes esot ievilkušās. Tāpat trasē esot pūtis ļoti spēcīgs vējš (vētra), kā rezultātā servisa parkā daudz kas esot lidojis pa gaisu.


Foto: British Rallycross Championship

Treniņos gan Artis, gan Jānis bija savu klašu līderi. Vēlāk pirmajā braucienā Jānis, veicot vairākus skaistus apdzīšanas manevrus, savā braucienā, startējis no ceturtās vietas, palika otrais, kamēr Artis, savā braucienā startējis no pēdējās rindas, finišēja pirmais. Vēlāk Jānim sekoja otrais brauciens, kurā arī tika izcīnīta otrā vieta. Līdz ar to pēc pirmās dienas pirmās kvalifikācijas kārtas Artis ieņem otro vietu, bet Jānis pēc divām kārtām arī ir otrais.

''Lai arī iepriekš esmu braucis ar bagiju, braukšana ar šiem bagijiem tomēr atšķiras, ko ietekmē vairāki mazi faktori. Taču azarts ir liels. Līdz ko uzvelc ķiveri, tā atkal ieslēdzas sacīkšu režīms un gribas uzvarēt! Ir patīkami sacensties ar braucējiem, kuri ar šādiem bagijiem jau brauc ilgi. Lēni viņi nav un cīņas ir nopietnas. Lai arī startēju ar bagiju, ļoti daudz ko varu iemācīties gan braukšanas, gan arī trases ziņā, kur vēlāk notiks jau īstās cīņas ar SuperCar mašīnu,'' portālam stāsta Jānis Baumanis.

Tāpat Jānis piebilda interesantu lietu, ka, ņemot vērā, ka svētdienās Anglijā motorus nedrīkst darbināt ilgāk par 16:00, tad 16:00 sacīkstes tika pārtrauktas un viss pārcelts uz pirmdienu, kad motorus drīkstēs darbināt līdz 18:00.


Foto: British Rallycross Championship

''Liels prieks, ka komanda ieplānoja šo sacīksti, kaus ļauj pirms Eiropas čempionāta pabraukt sacensību režīmā. Kas vēl labāk, tad Super 1600 klasē šajās brīvdienās startē visai spēcīgi konkurenti. Žēl, ka šodien trasē izdevās izbraukt tikai divreiz (treniņi un pirmais brauciens), kopā veicu septiņus apļus. Taču pirms izšķirošās dienas ir pozitīva sajūta. Komandā valda lieliska noskaņa un pozitīvisms, jo uzlabojumi, kuri veikti starp sezonām, tiešām ir jūtami. Baudām šīs brīvdienas,” portālam autocross.lv saka Artis Baumanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png