profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EKS RX komandai pievienojas somu rallijkrosa zvaizgzne

Go4speed 21.03.2016 - 19:09 EKS RX komandai pievienojas somu rallijkrosa zvaizgzne
Foto: facebook.com/EKSRX

Pasaules rallijkrosa čempionātā (pasaules RX) noskaidroti pēdējie vadošie braucēji, kuri atraduši sev komandas jaunajā sezonā.

Pagājušās nedēļas izskaņā noskaidrojās, ka 23 gadus vecais zviedrs Robins Larsons ar savu privāto ''Audi A1 Supercar'' automašīnu šogad startēs visos 12 pasaules RX posmos. Pagājušajā gadā Larsons Norvēģijā finišēja 3.vietā, bet sezonas pēdējā posmā izcīnīja uzvaru. 2014.gadā Larsons kļuva par Eiropas RX čempionu.


Foto: Rihards Baumanis

''Mēs esam uzlabojuši mašīnu ar dažiem jauniem uzlabojumiem, kas mums noteikti palīdzēs trasē. Pagājušajā gadā bija jāapgūst daudz trases, tāpēc šogad noteikti būs vieglāk. Neesmu šeit, lai iegūtu draugus, bet gan labus rezultātus nākotnē. Šis gads noteikti būs grūts, jo mēs, salīdzinot ar citiem puišiem, esam maza komanda,” tā Robins Larsons.

Tikmēr pirmdien noskaidrojās, ka somu sportists Topi Heikinens pievienosies Matiasa Ekstroma vadītajai Team EKS komandai. Heikinens, tāpat kā komandas vadītājs Ekstrooms, brauks ar ''Audi S1 EKS RX'' automašīnu.


Foto: Rihards Baumanis

''Heikinens ir ļoti ātrs puisis trasē, kuram piemīt ļoti labas rakstura īpašības. Šajā ziemas periodā pagāja ilgs laiks, kurā tika veikti daudz sagatavošanās darbi. Beidzot mēs esam atpakaļ, tāpēc gribētu pateikt lielu paldies mūsu partneriem,” saka Matiasa Ekstroms.

''EKS komandā ir savākti lieliski puiši, tāpēc šī ir viena no profesionālākajām RX komandām,'' saka 24 gadus vecais Topi Heikinens. ''Matiass mans ir labs draugs kopš 2013.gada, kad mēs kopā piedalījāmies X Games. Mūsu mērķis ir viens – abi gribam uzvarēt.''

Pagājušajā gadā Larsons ar 147 punktiem pasaules RX čempionātā ieņēma astoto vietu, bet Heikinens, kurš 2013.gadā kļuva par Global Rallycross čempionu, ar 137 punktiem ieņēma devīto vietu. Tikmēr septītais palika Reinis Nitišs.

Jaunā RX sezona sāksies 16.aprīlī Portugālē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png