profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Bija iespēja braukt vienā komandā ar Solbergu, taču pietrūka laika (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2016 - 23:16 Nitišs: Bija iespēja braukt vienā komandā ar Solbergu, taču pietrūka laika (VIDEO)
Reinis Nitišs. Publicitātes foto

Jēkabpilietis Reinis Nitišs šogad startēs Vācijā bāzētās All-Inkl.com Racing komandas sastāvā un visos čempionāta posmos pilotēs jauno ''Seat Ibiza RX Supercar'' automašīnu. Sarunā ar raidījumu ''TV Zebra'' pilots atklāj, kā nonācis līdz sadarbībai ar vācu komandu un kādās komandās Reinis vēl varēja startēt, kas Reinim liedzis pagājušajā sezonā pacīnīties par augstākiem rezultātiem, kādi ir Nitiša plāni šai sezonai, kā arī citas interesantas lietas.

Piedāvājam nelielu ieskaitu sarunā ar Reini.

Kā nonāci līdz sadarbībai ar vācu komandu un kādi vēl bija iespējamie varianti, kur turpināt karjeru?
Šis bija smags periods, taču varu atzīt, ka runājām ar gandrīz visām komandām. Jau sākotnēji trīs komandas izsvītrojām. Līdz pēdējam brīdim runājām ar citām trim komandām, taču beigās nonācām līdz tādam rezultātam, kāds tas ir tagad. Acīmredzot abu pušu vēlmes bija vislielākās. Lai startētu kādā labā komandā, ir vajadzīgi gan labi rezultāti, gan arī līdzfinansējums no braucēju puses.


Publicitātes foto

Vai nevarēji braukt vienā komandā ar Solbergu?
Solbergs ir tāds, kurš, iespējams, gribētu savā komandā redzēt arī kādu spēcīgu braucēju, taču šeit nospēlēja citas lietas. Bija iespēja, ka varētu braukt vienā komandā ar viņu, taču dažādu apstākļu dēļ tas nesanāca. Tas bija reāls plāns, tikai pietrūka laiks, lai tas notiktu. Taču, neskatoties uz to, ka nebrauksim vienā komandā, es tāpat viņam zvanīšu un jautāšu padomu. Jā, mēs esam konkurenti, taču mūsu attiecības ir tik draudzīgas, ka viņš man būtu gatavs palīdzēt.

Vai iespēju startēt Bloka komandā neizskatīji?
Viņš man nezvanīja un nerakstīja, taču pats mēģināju sazināties ar Bloku. Taču jāsaka, ka jau pagājušā gada nogalē gāja runa, ka viņš vietu ir piedāvājis Peteram Solbergam, kurš gan atteicās. Otrs piedāvājums sekoja Bakerudam, kurš piekrita.

Kurš būs tavs šī gada komandas biedrs?
Braukšu kopā ar komandas īpašnieku Renē Munihu, kurš autosportā aizvadījis vairāk nekā 15 sezonas.


Nitišs ar komandas biedru. Publicitātes foto

Ko tu vari pastāstīt par savu jauno komandu?
Ja cilvēki apskatās šīs komandas pagājušās sezonas rezultātus, tad viņi redz, ka komanda nav bijusi konkurētspējīga un topā. Taču jāsaka, ka komanda ātri saprata, ka viņu ''Audi A3'' mašīnas nav konkurētspējīgas, tāpēc viņi jau diezgan ātri sāka domāt un strādāt pie 2016.gada mašīnas. Lai arī šobrīd no jaunā auto redzama plika bundža un drošības karkass, komanda paralēli tam ir ieguldījusi lielu darbu.

Kādi ir šīs komandas trīs plusi?
Ātrā lēmuma pieņemšana, pieredze (komanda brauc ne tikai rallijkrosā, bet arī citās disciplīnās, tai skaitā arī WTCC) un savstarpējās attiecības.

Vai ir zināms, ar kādiem motoriem tiks apgādāts šis Seat?
Šobrīd motori ir testēšanas režīmā. Šobrīd tiek pārbaudīti divi Tunning motori. Zinu, kurus motorus, visticamāk, komanda izvēlēsies. Tie būs labi, bet svarīgi būs, kā tie būs noregulēti. Taču komandā ir tādi cilvēki, kuri izšķirošajā brīdī spētu atrast pareizos risinājumus.

Vai pirms jaunās sezonas ar jauno auto būs kādi treniņi?
Treniņu būs daudz vairāk, tāpēc man nebūs iemesla teikt, ka pirms pirmā posma neesmu apradis ar jauno auto. Arī sezonas vidū plānā ir vairāki testi.


Nitišs ar Solbergu.

Vai komandai būs pa spēkam cīnīties par Top 3?
Gribētos ticēt, ka mana jaunā komanda varētu tikt Top 3. Labā ziņa ir tā, ka komandā esmu no brīža, kad šo auto sāka būvēt. Mums ir paredzēti daudzi testi. Jā, tas man būs jauns izaicinājums, taču gan es, gan komanda noteikti cīnīsimies, cik būs mūsu spēkos, taču ir jāsaprot, ka būs arī kritumi.

Kāpēc tev pagājušajā gadā neizdevās atkārtot 2014.gada panākumus?
Pirmais 2014.gads bija tāds, kā šāviens debesīs, bet pagājušā sezona pirmo reizi manā profesionālajā karjerā bija kritums uz leju. Tādiem gadiem ir jābūt. Esmu izanalizējis, kāpēc tā notika.

Kas bija par vainu, kāpēc neizdevās uzrādīt labākus rezultātus?
Tā bija tehnika, kas neļāva braukt ātrāk. Ja tā paskatās, tad bieži finālā netiku ne tikai es, bet arī pārējie komandas braucēji. Iespējams, tā bija bosa stūrgalvība, kurš mūs neklausīja. Tikai trīs sacīkstes pirms beigām viņš pats izbrauca un saprata, ka mēs pirms tam viņam esam pareizi teikuši, kas jāuzlabo. Viņš neatzina, ka mums bija taisnība, bet gan novērsa defektus, kas pēdējās trīs sacīkstēs mums atkal ļāva cīnīties par Top 3.

Cik viegli vai grūti ir uzvarēt pasaules RX?
Uzvarēt grib visi. Ja man negribētos būt pirmajam, iespējams, es tur nebrauktu. Ir jāsaprot, ka tas ir pasaules čempions, kur brauc pasaules ātrākie braucēji. Konkurence šeit ir milzīga.

Ja izveidotu latviešu rallijkrosa komandu, kuru apkalpotu tikai latviešu mehāniķi, vai šī vienība būtu konkurētspējīga?
Uzskatu, ka komanda varētu būt viena no spēcīgākajām čempionātā. Taču, lai to īstenotu, tam nepieciešama liela nauda.

Pilna intervija ar Nitišu:

 

Komentāri
karlisn 08.03.2016 12:17
Viss ir baigi forši, puisis no LV brauc pasaules līmenī, tagad jau divi .
Bet nu sorry, saprotu dzīvojam LV tā jau saule spīd reti, baigi priecīgi neesam, visu laiku par kaut ko sūkstamies, uztraucamies vai nav sliktāks televīzors kā kaimiņam, vai nebraucam ar sliktāku mašīnu kā citiem, es uzskatu ka tas ir pilnīgi debīli.

un uzraksts

Nitišs: Bija iespēja braukt vienā komandā ar Solbergu, taču pietrūka laika (VIDEO)

kur problēma???? Tu jau nesēdi Jēkabpilī šķūnī un nelīst tev lietus uz galvas, bet gan turpini darīt to kas tev labi sanāk.

Kas ir tas ir, kā nav tā nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png