profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bloks pasaules rallijkrosa čempionātā izvirza augstākos mērķus

Go4speed 20.02.2016 - 13:23 Bloks pasaules rallijkrosa čempionātā izvirza augstākos mērķus
Kens Bloks. Foto: No sportista personīgā arhīva

Janvāra vidū ASV zvaigzne un autosportists Kens Bloks paziņoja, ka šosezon viņš aizvadīs pilnu pasaules rallijkrosa čempionāta (pasaules RX) sezonu, kurā, kā zināms, šogad būs arī posms Latvijā. Pirmo reizi pasaules RX posmā Bloks startēja 2014.gada Norvēģijas posmā, kur viņš izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties Peteram Solbergam un sacensību uzvarētājam Reinim Nitišam.


Foto: Rihards Baumanis

Pilots atzīst, ka šī sezona nebūs viegla, taču, neskatoties uz to, mērķi viņam un komandai būs tie augstākie. ''Šobrīd grūtākais būs apzināt visas trases. Daudzi no maniem konkurentiem šīs trases zina ļoti labi, jo viņi pa tām ir braukuši ļoti daudz. Ar lielu nepacietību gaidīšu Norvēģijas posmu, kur toreiz kāpu uz pjedestāla. Man patīk šī trase, kur valdīja lieliska atmosfēra,'' iesāk Kens Bloks.

''Nedomāju, ka mūs šogad sagaida viegla sezona, taču, protams, mans mērķis ir pacīnīties par titulu. Man ir lieliska komanda, rūpnīcas atbalsts no Ford Performance, kā arī lielisks otrais pilots Andreas Bakeruds. Līdz šim man nekad nav bijusi iespēja visas savas pūles un resursus veltīt startēšanai WRC, taču šobrīd esmu lieliskā stāvoklī, lai cīnītos par čempiontitulu rallijkrosā.”


Bakeruds Bloka garāžā. Foto: No sportista personīgā arhīva

Tāpat labus vārdus Bloks veltīja Peteram Solbergam un komandas biedram Andreasam Bakerudam. ''Man ļoti patīk un es ļoti cienu Solbergu. Ārpus sacīkstēm viņš ir lielisks puisis, bet trasē – nopietns konkurents. Domāju, ka šosezon mums būs jautri, vienam aiz otra braukājot. Runājot par savu komandas biedru, tad izvēlējos Bakerudu tāpēc, ka viņš ir pieredzējis braucējs, no kura varēšu daudz ko mācīties. Viņš ir spējīgs uzrādīt augstus rezultātus, un arī ārpus trases Bakeruds ir lielisks cilvēks. Uzskatu, ka viņš lieliski piestāv ne tikai man, bet arī visai komandai. Viņš ir ļoti konkurētspējīgs, tāpēc domāju, ka viņš mums ļoti palīdzēs cīņā par titulu,'' nobeidz Bloks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png