profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumaņa komandas īpašnieks slavē Jāni un paredz viņam vairākus pjedestālus (VIDEO)

Go4speed 17.02.2016 - 23:33 Baumaņa komandas īpašnieks slavē Jāni un paredz viņam vairākus pjedestālus (VIDEO)
Komandas īpašnieks Maks Pučers. Foto: Rihards Baumanis

Otrdien, 16.februārī Austrijā norisinājās preses konference, kurā “World Team RX Austria” vienība oficiāli apstiprināja dalību FIA 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionātā un iepazīstināja ar tās jauno braucēju sastāvu. Latvijai šis notikums jo īpaši nozīmīgs ir tādēļ, ka gaidāmajā sezonā Austrijas vienību pārstāvēs pagājušā gada Eiropas čempions S1600 klasē, Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Šī būs viena no smagākajām sezonām visiem sportistiem, jo būs daudz spēcīgu braucēju ar kuriem būs sīvas cīņas visas sezonas garumā. Ja man ir jāsalīdzina šīs abas mašīnas, ar kuru es braucu Argentīnā un ar kuru braukšu tagad, tad tās ir pilnīgi dažādas. Ir lielas izmaiņas gan dzinējā, piekarē, transmisijā. Esam daudz strādājuši ar inženieriem, kuri ziemas periodā paveikuši iespaidīgu darbu. Ticu, ka viss būs kārtībā,'' tā Jānis Baumanis, kurš savās debijas sacensībās ar šīs komandas mašīnu pagājušā gada Argentīnas posmā izcīnīja augsto ceturto vietu.

Priecīgs par Baumaņa piesaistīšanu bija komandas vadītājs Maks Pučers, kurš tic, ka Jānis šogad vairākas reizes kāps uz goda pjedestālu.


Timurs Timerzjanovs, Manfrēds Štols, Baumanis un Pučers. Foto: Rihards Baumanis

''Mūsu komandai šosezon ir lieli plāni. Mums bija iespēja noslēgt līgumu ar diviem pasaules klases braucējiem, kuri mūsu komandā brauks visu 2016.gada sezonu. Ar šiem braucējiem mēs varam progresēt nekavējoties. Uzskatu, ka šī būs aizraujoša sezona gan sportistiem, gan komandām, gan arī skatītājiem. Jānis ir ne tikai labs un ātrs braucējs, bet arī taktisks braucējs, kurš prot neiekulties avārijās un problēmās, un tas ir ļoti svarīgi, jo tad var labi nobraukt kvalifikācijas, kā rezultātā izcīnīt svarīgus punktus un cīnīties par pjedastālu. Domāju, ka viņš šīs sezonas laikā uz pjedestālu kāps vairākas reizes,'' tā komandas īpašnieks Maks Pučers, kurš piebilda, ka klīst baumas, ka pasaules RX startēs arī deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, taču šobrīd nav zināms, cik daudz.

Pilnā preses konference:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png