profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas autokrosa dāmas maina klases

Go4speed 13.12.2015 - 22:00 Latvijas autokrosa dāmas maina klases
Klipa rallijkrosa treniņos. Foto: LMT Autosporta Akademija

Kā ziņo autocross.lv, tad nākamgad dažas Latvijas krosa sabiedrības dāmas mainīs darbības sfēru - Junioru čempione Monta Beierbaha pārcelsies un B600 klasi, bet B600 čempione Beate Klipa raugās rallijkrosa virzienā.

Beate Klipa jau kopš karjeras sākuma ik pa brīdim izteikusi vēlmi startēt rallijkrosā, ko vēl vairāk pastiprina tautiešu Reiņa Nitiša, Jāņa un Arta Baumaņa panākumi šajā disciplīnā. Klipa aizvadījusi treniņus ar Renault Clio automašīnu Uģa Trauberga uzraudzībā, bet šobrīd, kā nojaušams, tiek kalti plāni nākamā gada programmai. Tā varētu iekļaut Igaunijas čempionātu, atsevišķus NEZ un varbūt par Rallycross Challenge posmus, kā arī topošo Latvijas kausu. Paralēli plānots startēt arī autošosejas sacensībās.

Ja Beates centieni rallijkrosa virzienā šķita prognozēti, tad pārsteigumu sarūpēja Monta Beierbahas komanda. Turklāt pārsteigumu viņai pašai: sestdien garāžā uzradies Kaspara Meņģeļa (pirms tam čempionu Kaspara Bumbiera un Ģirta Mūrnieka) B600 bagijs.

Monta gan jau guvusi pirmo pieredzi ar B600 bagiju: ''Kādā pasākumā Vecpilī izmēģināju Valtera Zīverta bagiju, jo gribējās zināt, kā tā mazā spindzele iet,” saka Monta Beierbaha. “Diez gan interesanti – viss ir otrādāk nekā ar priekšpiedziņu, jo katra minimāla kustība ir izjūtama. Sēdi tik pat kā gultā, taču jūtams nežēlīgi liels un ātrs uzrāviens. Tagad priekšā atkal jaunas iemaņas jāapgūst. Protams, jāmeklē ātrumu un precizitāti. Vārdu sakot, liels treniņu seanss priekšā, lai sasniegtu to, ko vēlamies!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png