profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Šosezon ir nepadarīta darba sajūta

Go4speed 30.11.2015 - 19:46 Nitišs: Šosezon ir nepadarīta darba sajūta
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Aizvadītajās brīvdienās Rosario pilsētā Argentīnā norisinājās 2015. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) noslēdzošais posms, kurā jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojās 14. vietā, un savu otro sezonu pilnpiedziņas Supercar klasē noslēdza 7. vietā, portālu informēja Jānis Unbedahts.

Sacensības Rosario pavadīja saulaini un silti laika apstākļi, kas lutināja klātesošos skatītājus, vienlaicīgi sagādājot pamatīgas galvassāpes posma rīkotājiem, kas visas nedēļas nogales laikā cīnījās ar sporta automašīnu saceltajām putekļu vērpetēm. Lai gan trases sagatavošanā ieguldīts rūpīgs darbs, tas neļāva izvairīties no izmaiņām sacensību programmā – Argentīnas posma pusfināla dalībnieki tika noskaidroti pēc trim, nevis četrām kvalifikācijas kārtām, kā tas ierasts citos čempionāta posmos. Diemžēl kvalifikācijas kārtu kopsummā latvietis ierindoja 14. vietā, ar ko bija nepietiekami, lai kvalificētos pusfinālam.

''Sacensības Rosario lieliski raksturo arī visu sezonu kopumā, kuras laikā parādītais sniegums bija nevienmērīgs, panākumiem mijoties ar kļūdām, tehniskiem defektiem vai neveiksmīgām apstākļu sakritībām. Atskatoties uz šosezon paveikto, nepamet nepadarīta darba sajūta, jo ne sasniegtais Argentīnā, ne arī sezonā kopumā neatspoguļo mūsu patieso ātrumu,'' stāsta Reinis Nitišs.


Foto: Olsbergs MSE

''Rezultātu šobrīd vairs nevaru izmainīt, tomēr nedrīkst par zemu novērtēt septīto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Jā, trešā vieta pirms gada bija augstvērtīgāks sasniegums, bet kopš tā brīža čempionāts straujiem soļiem gājis uz priekšu, un nosargāt vietu starp vadošajiem braucējiem kļūst arvien sarežģītāk. No šī čempionāta mums atliek iegaumēt visas gūtās zināšanas, un tās gudri pielietot nākotnē. Liels paldies Olsbergs MSE komandai par Ford Fiesta ST automašīnas sagatavošanu un uzturēšanu visas sezonas laikā. Tas nekad nav bijis viegls darbs, un arī šogad mehāniķi strādāja ļoti garas darba stundas. Liels paldies arī manai ģimenei, kas allaž ir stāvējusi man ne tikai blakus, bet arī aizmugurē, atbalstot brīžos, kad tas bijis nepieciešams visvairāk!''

''Silti sveicieni maniem atbalstītājiem un sponsoriem, bez kuru gādības starts pasaules čempionātā nebūtu iespējams. Kā arī, karsti sveicieni visiem visiem faniem, kas savu laiku izlēmuši veltīt rallijkrosam. Šī tiešām ir ļoti aizraujoša autosporta disciplīna, tāpēc man ir neizsakāms prieks, ka jau nākamgad varēšu startēt Latvijā, Jūsu acu priekšā! Paldies Jums, un uz tikšanos 2016. gadā!” tā Reinis Nitišs.

2015. GADA PASAULES RALLIJKROSA ČEMPIONĀTA KOPVĒRTĒJUMS
1. Petter Solberg SDRX 301
2. Timmy Hansen Peugeot Hansen 275
3. Johan Kristoffersson Volkswagen Team Sweden 234
4. Andreas Bakkerud Ford Olsbergs MSE 232
5. Davy Jeanney Peugeot Hansen 201
6. Mattias Ekström EKSRX 201
7. Reinis Nitišs Ford Olsbergs MSE 167
8. Robin Larsson - 147
9. Toomas Heikkinen Marklund Motorsport 137
10. Timur Timerzyanov Namus OMSE 105
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png