profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Haotiskajā Argentīnas RX posmā Baumanim 4.vieta, Nitišs ārpus pusfināla

Mārtiņš Jankovskis 29.11.2015 - 19:23 Haotiskajā Argentīnas RX posmā Baumanim 4.vieta, Nitišs ārpus pusfināla
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Sestdien Argentīnā tika dots starts sezonas noslēdzošajam pasaules rallijkrosa čempionāta posmam, kurā uz starta izgāja arī divi Latvijas rallijkrosa braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Taču, kā jau ziņojām, pirmās dienas divas kvalifikācijas kārtas tika pārceltas uz svētdienu, jo trasē bija ļoti lieli putekļi, kas braukšanu vietām padarīja bīstamu.


Foto: Rihards Baumanis

Pa nakti tiesneši trasē sabēra lielu daudzumu sāli un kārtīgi to salaistīja, tāpēc pirmajos braucienos trase bija ļoti slidena. Jāatzīmē, ka tiem sportistiem, kuri brauca sestdienas treniņos, organizatori izsniedza jaunu riepu komplektus, lai svētdien visi būtu vienādās pozīcijās. Taču, aizsteidzoties notikumiem pa priekšu, arī svētdien bija problēmas ar putekļiem.


Foto: Olsbergs MSE

Pirmajā braucienā, kurā pirmo reizi tikās Nitišs un Baumanis, Nitišs finišēja otrajā vietā, bet trešais palika Baumanis, kas mūsu sportistiem attiecīgi deva septīto un 12.vietu pēc pirmās kvalifikācijas kārtas. ''Trase šodien ir sagatavota daudz labāka kā vakar. Starts no ārmalas nozīmē, ka bija jābrauc piesardzīgi, jo trajektorija ir putekļaina,” teica Nitišs.


Foto: Rihards Baumanis

Otrajā braucienā Reinis savā braucienā palika piektais, kas otrajā kvalifikācijas kārtā deva vien 13.vietu. Tikmēr Baumanis bija astotais. Pēc divām kārtām Baumanis bija pakāpies uz desmito vietu, bet Nitišs atkrita uz 11.vietu.

Ļoti labs trešais brauciens padevās Jānim, kuram savā braucienā otrā vieta, bet visā trešajā kvalifikācijas kārtā augstais sestais rezultāts, kamēr Nitišs palika astotais. Sākotnēji pēc trīs kārtām Baumanis bija sestais, bet Nitišs desmitais, taču vēlāk tiesneši Nitišam piešķīra piecu sekunžu sodu par riepas aizķeršanu džokera aplī. Tas Reini kopvērtējumā atsvieda uz 14.vietu.


Foto: Rihards Baumanis

Tad sākās ceturtā kvalifikācijas kārta, kur viens brauciens pat tika aizvadīts, taču tad tiesneši pieņēma lēmumu atcelt šo braucienu un ceturto kvalifikācijas kārtu, jo trasē bija ļoti lieli putekļi.

Jāatzīmē, ka pēc kvalifikācijas noskaidrojās, ka Peters Solbergs kļuvis par divkārtējo pasaules rallijkrosa čempionu. Pēc šī notikuma Solbergs neslēpa sajūsmu, un atzina, ka, ja kvalifikācijā uzdevums bija braukt piesardzīgi, lai izcīnītu tik nepieciešamos punktus, tad pusfinālā viņa mērķi ir iekļūt finālā un cīnīties par uzvaru.



Neskatoties uz samērā lielo haosu, pusfināli un fināli notika kā plānots, lai arī kopumā jāsaka, ka ar visām trases laistīšanām un citām lietām sacensības ievilkās.

Pirmajā pusfinālā neveiksmīgs starts no pirmās starta vietas padevās Nitiša komandas biedram Andreasm Bakerudam, kurš pēc pāris līkumiem bija atkritis uz piekto vietu. Nedaudz vēlāk, dodoties džokerī, Bakeruds pieļāva kļūdu un izlidoja no trases, tādējādi priekšlaicīgi beidzot sacensības. Vadību pārņēma Robins Larsons, kurš arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrais finišēja Matiass Ekstroms, bet trešais palika Kevins Hansens, kuram šis bija pirmais brauciens ar Supercar mašīnu. Jāatzīmē, ka visi trīs bija zviedru sportisti.


Foto: EKSRX

Otrajā pusfinālā startā notika vairākas nelielas sadursmes, pēc kurām savas mašīnas priekšu diezgan spēcīgi sasita Štols, kurš atkrita uz pēdējo vietu. Baumanis turējās trešajā vietā, taču pēc džokera apļa mūsu braucējs atkrita uz piekto vietu. Priekšpēdējā aplī iespaidīgu avāriju, ieskrienot riepu nožogojumā, piedzīvoja Marklunds, bet Baumanis sīvā cīņa apsteidza no džokera iznākušo Ženī, kas mūsu braucējam ļāva pacelties uz trešo vietu. Pēdējā aplī Hansenam izdevās apsteigt Solbergu, bet Baumanis noturēja trešo vietu un pirmo reizi iekļuva Supercar klases finālā.


Foto: Team Peugeot Hansen

Finālā lielos putekļos norisinājās dramatiskas cīņas, kurās bija vairākas sadursmes. Ilgu laiku sāns pie sāna par pirmo vietu cīnījās Larsons un Ekstroms, kur beigās veiksmīgāks bija Larsons. Otrais palika Ekstroms, bet trešais - Solbergs, kuram pēdējā aplī bija spēcīga sadursme ar Ekstromu. Augstajā ceturtajā vietā savā debijas sacīkstēs finišēja Baumanis, kuru divus apļus pirms beigām apdzina Solbergs. Kā pēc finiša portālam atzina Jānis, tad rezultāts, iespējams, būtu augstāks, ja viņam nebūtu aizlauzts ritenis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png