profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

J.Baumanis tuvāk Austrijas komandai; intriga par Nitiša nākamā gada plāniem

Go4speed 09.11.2015 - 18:52 J.Baumanis tuvāk Austrijas komandai; intriga par Nitiša nākamā gada plāniem
Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis

World RX Team Austria oficiāli apstiprinājusi Eiropas Super 1600 klases čempiona Jāņa Baumaņa startu pasaules čempionāta pēdējā posmā Argentīnā, kas notiks mēneša beigās Argentīnā. Pašlaik gan Baumaņa puse ietur māksliniecisku pauzi tālāku plānu apstiprināšanai, ziņo autocross.lv.

Baumanis jau nesen apstiprināja, ka dosies uz sezonas noslēdzošo Pasaules RX posmu, lai startētu savā ceturtajā SuperCar pasaules sacīkstē, un pirmajā Manfreda Štola komandas rindās. Austriešu vienība oficiāli paziņojusi par šādu savienību Argentīnas posmam.

Oficiālajā preses ziņojumā gan komanda, gan sportists apmainās ar laipnībām un prieku par sadarbību šajā sacīkstē. Komanda atzīmē, ka Baumanis būs labs papildinājums Štolam cīņai pēdējā posmā. Savukārt Jānis atzīst, ka šī būs vēl viena iespēja izprast SuperCar tehniku un komandu.


Foto: Rihards Baumanis

Tikmēr Baumanis Motorsport menedžeris un Jāņa tēvs Andris Baumanis atzīst, ka: “Komandai nākotnē ir liels potenciāls, taču šobrīd Jānis pēc izcīnītā Super 1600 klases čempiontitula neizjūt spiedienu. Šī brīža iespēja ļauj mums vairāk saprast mūsu komandas plānus 2016. gadā.” Šo Baumaņa teikto var tulkot kā mājienu tam, ka, ja austriešu komandas darbības Argentīnā nebūs pilnīga izgāšanās, Baumanis, visticamāk, nākamgad startēs šīs vienības sastāvā.

Šobrīd nojaušams, ka Jānis ir ceļā uz šo komandu, taču sportists šobrīd ir izdevīgā pozīcijā – kā čempions viņš var pakaulēties vēl pirms izšķirošā lēmuma pieņemšanas, savukārt Štola vienība (pagaidām) nav vadošais spēks pasaules rallijkrosā, tāpēc Baumanis kā pārbaudīta vērtība viņiem saimniecībā noderētu.

Tāpat joprojām intriga saglabājas par Reiņa Nitiša nākamā gada plāniem. Kā ziņo autocross.lv, tad ir prognoze, ka Reinis paliks OlsbergsMSE komandā, taču šobrīd tiek prognozētas pamatīgas braucēju rotācijas čempionāta komandu starpā, līdz ar to šajā biljardā bumbiņu sakārtojums uz spēles galda var izmainīties dažādos virzienos.


Foto: Olsbergs MSE

Intrigu sagādā arī Arta Baumaņa un Beates Klipas plāni. Visticamāk, Artis dosies Jāņa pēdās uz pilnu sezonu Super 1600 klases Eiropas čempionātā, savukārt Klipas plāni vēl nav precīzi zināmi, jo sportiste pavisam nesen aizvadīja tikai pirmos testus ar rallijkrosa auto. Šobrīd ir skaidrs, ka Eiropas čempionāts ar Beates salonauto minimālo pieredzi varētu būt pārāk ambiciozs lēciens. Taču arī par Jāni Baumani savulaik daudzi domāja tāpat, pirms viņš neuzkāpa uz Eiropas pjedestāla savā desmitajā rallijkrosa sacīkstē. Beates plāns varētu būt Igaunijas čempionāts/topošais Latvijas seriāls/NEZ/RallycrossChallenge.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png