profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Redzot, ka skatītāji stāv kājās un aplaudē, sajūtas bija neaprakstāmas

Go4speed 18.10.2015 - 22:55 Baumanis: Redzot, ka skatītāji stāv kājās un aplaudē, sajūtas bija neaprakstāmas
Foto: @JanisBaumanisRX

Svētdien latviešu sportists Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Frančiakortas trasē Itālijā notikušajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā izcīnīja 6. vietu, tomēr ar to pietika, lai kļūtu par kontinenta 2015.gada čempionu S1600 klasē. Tikmēr Reinis Nitišs pusfināla brauciena startā piedzīvoja sadursmi, pēc kuras finišēja ceturtajā pozīcijā, neiekļūstot finālā.

Reinis Nitišs
Otrā sacensību diena Frančakortā Reinim sākās nevainojami – lietus apstākļos trešajā kvalifikācijas kārtā savā braucienā viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kas vēlāk nodrošināja viņam labāko rezultātu arī trešajā kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā un līdz ar to maksimālo punktu skaitu – 50. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis savā braucienā cīnījās ar komandas biedru Bakerudu, aiz kura sasniedza finišu, kopvērtējumā iegūstot astoto vietu un vēl 36 punktus.

Slapjā Frančakortas trasē Reinis Nitišs jutās ļoti labi un ievērojami uzlaboja savu pirmās dienas pozīciju, iekļūstot pusfinālā ar sesto labāko rezultātu, nodrošinot sev pusfināla braucienā otro starta rindu. Diemžēl Nitišam pusfināla brauciena starts nebija veiksmīgs, jo viņš zaudēja pozīciju un bija spiests iesaistīties cīņā ar Tūrdu Linnerudu. Cīņa beidzās ar sadursmi pirmajā līkumā, kur Reinis uztriecās Timija Hansena mašīnai un sagriezās. Lai gan Nitišs varēja turpināt braucienu, tā atlikušajā daļā jēkabpilietis spēja pacelties uz ceturto vietu, ar ko bija par maz, lai tiktu finālā. Finālbraucienā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Nitiša komandas biedrs Andreass Bakeruds, izcīnot uzvaru Itālijas posmā – pirmo Olsbergs MSE komandai šosezon. Savukārt Peters Solbergs finišēja trešajā pozīcijā un tādejādi 2015. gada Pasaules RX čempiona titula ieguvējs tiks noskaidrots pēdējā posmā Argentīnā.


Foto: Olsbergs MSE

''Pusfinālā, starta burzmā, saņēmu vairākus sitienus un tiku izstumts no trases. Ātri noreaģēju un dusmu un apņēmības pilns turpināju sacīkstes, lēnām “ķerot” priekšā braucošos, bet diemžēl zaudēts bija pārāk daudz un līdz vietai finālā tomēr nedaudz pietrūka. Šīs bija pieredzes bagātas sacensības, taču rezultāts neatbilst tam ātrumam, kādu varējām šeit parādīt,” vilšanos par pusfināla neveiksmi neslēpa Reinis Nitišs.

Jānis Baumanis
Svētdiena sportistiem, kā ierasts, sākās ar treniņbraucieniem, bet pēc tiem S1600 klases sportistiem bija jāveic pēdējais, ceturtais kvalifikācijas brauciens. To, turpinot braukt sestdien uzstādītajā tempā, Jānis pabeidza ar uzvaru savā braucienā un otro vietu kvalifikācijas kopvērtējumā. Pārāks par viņu bija tikai Itālijas posma uzvarētājs, dānis Ulriks Linnemans.

“Svētdiena pienāca ar lietu un attiecīgi krietni citādākiem apstākļiem trasē. Mani gan tie nebaida, jo lietainā laikā vairāk nākas cīnīties ar auto un arī pašam jābūt īpaši precīzam, tāpēc tā pat ir interesantāk. Tas pierādījās trasē, kur brauciens pēc laba starta izdevās nevainojams un tajā uzvarēju. Faktiski jau man vajadzēja tikai iziet uz ceturtās kvalifikācijas startu, tāpēc uzvara deva papildus emocijas apziņai, ka ir izcīnīts Eiropas čempiona tituls. Un, redzot, ka skatītāji stāv kājās un aplaudē, sajūtas bija vienkārši vārdos grūti aprakstāmas,” par pirmajiem mirkļiem Eiropas čempiona statusā stāsta Jānis Baumanis.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Četru kvalifikācijas braucienu kopsummā Set Promotion komandā startējošais latvietis atradās otrajā pozīcijā aiz Linnemana un tas viņam deva tiesības pusfinālā startēt no “pole position”. Jānis lieliski prata izmantot starta pozīcijas priekšrocības un ar tikpat lielisku sniegumu, kā līdz tam, savu braucienu pabeidza kā līderis.

“Pusfinālā sanāca ļoti labs starts, bet jābrauc bija piesardzīgi, jo trasē jau bija lielas bedres un nācās uzmanīties, lai nesabloķētu riteņus vai neizlektu no trajektorijas. Bet tāpat savu pusfinālu vinnēju ar diezgan lielu pārsvaru, turklāt pēdējā aplī pat varēju nedaudz samazināt tempu, lai pietaupītu riepas finālam,” - tā Jānis.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Arī S1600 klases finālā, kurš bija pēdējais šajā Eiropas čempionātā un vietu sadalījumu kopvērtējuma galvgalī vairs nevarēja ietekmēt, Jānis stājās pirmajā rindā. Tomēr brauciens neizvērtās tik sekmīgs kā iepriekšējie un jaunais Eiropas čempions to noslēdza 6.vietā. ''Fināla cīņas izvērtās diezgan dramatiskas, jo tramplīnā dabūju spēcīgu sitienu pa aizmuguri, pēc nosēšanās sagriezos un vietā, kur daudzi citi sportisti bija apmetuši kūleņus, man tikai par mata tiesu no tā izdevās izvairīties. Turpmākajās cīņās man īsti iesaistīties nesanāca, jo bija sabojāts stūres mehānisms, tomēr čempiona tituls ir izcīnīts un tas ir galvenais,” komentē Jānis Baumanis, kurš nākamgad plāno startēt ar Supercar klases auto, tik pagaidām vēl nav zināms - Eiropas vai pasaules čempionātā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png