profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis pirmo dienu Itālijā noslēdz kā otrais, Nitišs vienpadsmitais

Go4speed 17.10.2015 - 23:34 Baumanis pirmo dienu Itālijā noslēdz kā otrais, Nitišs vienpadsmitais
Foto: Baumanis Motorsport Photography 

Ar brīvajiem treniņbraucieniem sestdienas rītā Frančiakortas trasē Itālijā sākās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Latviešu rallijkrosa braucējam un pašreizējam Eiropas čempionāta līderim S1600 klasē Jānim Baumanim sacensību ievads nebija viegla, tomēr pēc aizvadītajiem trim kvalifikācijas braucieniem viņš atrodas 2. pozīcijā. Tikmēr SuperCar klasē tika veikti divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem Reinis Nitišs ierindojies 11. pozīcijā. 

Jānis Baumanis
Lai arī Jāņa sacīkšu "Renault Twingo" kaujas gatavībā bija jau divas dienas pirms sacīkstēm, tieši treniņbraucienos to piemeklēja tehniska rakstura problēmas ar bremzēm. Līdz pirmajam kvalifikācijas braucienam problēmas bremžu sistēmā bija likvidētas un šķita, ka nebūs šķēršļu, lai aizvadītu labas sacīkstes. Tomēr jau pirmajā pagriezienā Jānis iekļuva sadursmē ar diviem konkurentiem un zaudēja cerības uzrādīt labu rezultātu. Nebija gan arī ļaunuma bez labuma, jo pēc šīs sadursmes Jānis bija vienīgais no trim tajā iesaistītajiem, kurš spēja turpināt braucienu un šķērsot finiša līniju. Galvenajam konkurentam čempionāta kopvērtējumā, ungāram Kristiānam Žābo līdz ar lietuvieti Kasparu Navicki šis brauciens turpretī beidzās īsti nesācies.  

"Treniņbraucienu sākumā biju nepatīkami pārsteigts, ka kopš Barselonas posma mašīnai bija veiktas izmaiņas regulējumos un bremzēšanas laikā tā kļuva gandrīz nevaldāma. Tomēr līdz pirmās kvalifikācijas startam komanda problēmas lielā mērā novērsa un biju gatavs iesaistīties cīņās. Brauciena startā sanāca ļoti labi pirmie metri, bet tad diemžēl iekļuvu sadursmē ar Žābo un Navicki, noslāpa manas mašīnas motors, apmēram 20 sekundes pagāja, kamēr to atkal iedarbināju un uz labu rezultātu jau cerēt vairs nevarēju," dramatiskos pirmā kvalifikācijas brauciena notikumus atminas Jānis. 

Cik neveiksmīgs bija pirmais kvalifikācijas brauciens, tik sekmīga bija otrā kvalifikācija. Tajā Jānis nodemonstrēja patiesi atzīstamu sniegumu, uzrādīja absolūti ātrāko apļa laiku, apsteidzot pat dažu labu Supercar klases pārstāvi, un uzvarēja ne vien savā braucienā, bet visā sīvajā S1600 klases konkurencē, kopā ņemot. Šīs uzvaras rezultātā Jānis no septiņpadsmitās vietas pakāpās uz piekto. Kāpumu vēl par trim pozīcijām Jānim nodrošināja trešās kvalifikācijas iznākums, proti, veiksmīgi aizvadīts brauciens un tajā izcīnīta trešā vieta latvieti pacēla līdz Frančiakortas posma kopvērtējuma tabulas otrajai ailei. 

Reinis Nitišs
Tikmēr ne tik veiksmīga Frančiakortas trase izrādījās Reinim Nitišam. Rīta treniņbraucienus Reinis noslēdza trasē pavadot 7 apļus un uzrādot 10. ātrāko laiku.

Startējot no iekšmalas, pirmo kvalifikācijas braucienu Nitišs noslēdza kā otrais savā braucienā, veicot veiksmīgu apdzīšanas manevru noslēdzošajā aplī. Labāku rezultātu liedza uzrādīt cīņas ar priekšā braucošajiem VW braucējiem. Līdz ar to arī kopvērtējuma rezultāts nebija tik iepriecinošs, Reinim 15. rezultāts. Braucienu uzvarēt izdevās Johanam Kristofersonam, kamēr Peters Solbergs ierindojās otrajā vietā.

Otrais kvalifikācijas brauciens izdevās ļoti līdzīgs brauciens pirmajam, taču šoreiz mūsu sportists startēja no ne tik ērtās ārmalas. Reinis devās 'džokerī' pirmajā aplī. Lielāko daļu brauciena aizvadidams aizmugurē, bet apdzīšanas manevrs pēdējā aplī ļāva savā braucienā ieņemt trešo vietu. Tas kopvērtējumā deva vien 17. rezultātu. Neskatoties uz to, pēc pirmās dienas mūsu sportists ir ierindojies 11. pozīcijā, kas dod cerības cīnīties arī par iekļūšanu pusfinālos. 


Foto: ReinisNitišs.com

"Šajā trasē, startējot no ārmalas, tikai retajam veicas izvairīties no burzmas. Diemžēl tas nebiju es un visu braucienu pavadīju cīnoties ar citiem sportistiem - tas ir jāizbeidz un jāsāk braukt pa priekšu. Nevaru teikt, ka esmu apmierināts ar pirmo dienu. 11. vieta nav tas pēc kā mēs šeit atbraucām. Rīt jauna diena, jauni starti," pēc otrā brauciena komentēja Nitišs. 

Otrā brauciena kopvērtējumā uzvaru izcīna Solbergs, kas pēc pirmās dienas dod viņam neizšķirtu rezultātu ar Kristofersonu. 

Visi rezultāti SuperCar atrodami ŠEIT.
Visi rezultāti Super1600 klasei atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png