profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānim Baumanim izšķirošā cīņa par čempiontitulu

Go4speed 16.10.2015 - 11:50 Jānim Baumanim izšķirošā cīņa par čempiontitulu
Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport

Pēc neilga pārtraukuma latviešu sportists Jānis Baumanis uz starta atkal stāsies ar sev labi zināmo Renault Twingo - automobili, ar kuru visas sezonas garumā ir izdevies demonstrēt cienījamu sniegumu un divos no līdz šim aizvadītajiem posmiem izcīnīt uzvaru.

''Itālijā kopā ar ģimeni esam jau nedēļu. Atpūšamies un var teikt, ka beidzot esmu atvilcis elpu no sacensībām. Bet nu jau jāgatavojas finālam, tāpēc ceturtdien pusi dienas pavadīju trasē, iepazinos ar to, jo kopš pagājušā gada notikušās izmaiņas ir diezgan krasas. Manuprāt, tagad Frančiakorta ir vairāk pielāgota rallijkrosa vajadzībām, jo, ja pagājušajā gadā šeit bija gandrīz 500 metrus gara taisne, kurā sanāca ilgu laiku braukt ar ierobežotāju, tad šogad viņa ir par 150 metriem īsāka. Tāpat trasē ir ļoti interesants džokera aplis ar izeju ātrāk nekā no pamata apļa, tā kā manā skatījumā braukšana būs interesanta it visās klasēs,” pirms gaidāmajām sacensībām stāsta Jānis.

Lai gan trasi daļēji var uzskatīt par jaunu, noskaņojums pirms gaidāmajām sacensībām ir pozitīvs un to palīdz uzturēt arī komandas labi paveiktais darbs un savlaicīgi sagatavotais sacīkšu auto.


Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport

''Organizatori ir diezgan pacentušies un trase ir labā stāvoklī, tiesa, to, cik izturīga būs grants daļa, vai neveidosies bedres, uzzināsim tikai sestdien no rīta pēc brīvajiem treniņbraucieniem. Šobrīd gan šķiet, ka būs labi, turklāt mans auto ir kaujas gatavībā - tas bija pilnībā sagatavots jau ceturtdien, tā kā atliek vien uzlīmēt dažas uzlīmes, piektdien iziet tehniskās komisijas un izlozē noskaidrot pirmās kvalifikācijas starta kārtību. Par pašām sacensībām pagaidām grūti ko prognozēt. Katrā ziņā braukšu savā tempā, lieki neriskēšu un centīšos aizvadīt iespējami labas sacensības,” piebilst sportists.

Kā zināms, pēc iepriekšējā, sestā Eiropas čempionāta posma, kurš norisinājās Barselonā, Jānis Baumanis ar iekrātiem 136 punktiem ir stabils kopvērtējuma līderis. Otrajā pozīcijā ar 110 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo, bet trešais ir francūzis Andrea Dubūrs. Viņa kontā 108 punkti.

Kopvērtējums:
1. JĀNIS BAUMANIS, RENAULT TWINGO, 136
2. KRISZTIÁN SZABÓ, SKODA FABIA, 110
3. ANDRÉA DUBOURG, RENAULT CLIO, 108
4. ULRIK LINNEMANN, PEUGEOT 208, 104
5. NIKITA MISYULYA, SKODA FABIA, 102
6. TIMUR SHIGABUTDINOV, RENAULT CLIO, 86
7. ERNESTAS STAPONKUS, VOLKSWAGEN POLO, 82
8. DAVIDE MEDICI, RENAULT CLIO, 68
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png