profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis par atpūtu vēl nedomā, Nitišam pēc Barselonas posma nepadarīta darba sajūta

Go4speed 21.09.2015 - 19:58 Baumanis par atpūtu vēl nedomā, Nitišam pēc Barselonas posma nepadarīta darba sajūta
Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Svētdien Spānijā, slavenajā Barselonas trasē, noslēdzās FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sacensības, kurās Reinis Nitišs (SuperCar) izcīnīja desmito vietu, bet Jānis Baumanis (Super 1600) izcīnīja trešo vietu.

Ja iepriekšējā Eiropas čempionāta posmā Lohīkā, Francijā, Jānis finālam nekvalificējās, tad Barselonā latviešu sportists bija starp sešiem ātrākajiem un sīvu cīņu rezultātā izcīnīja vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

''Barselonā izcīnīju trešo vietu un esmu ļoti apmierināts. Tomēr vislielākais gandarījums man ir par pusfināla braucienu, jo uzrādīju absolūti ātrāko apļa laiku un arī kopējais brauciena laiks bija labāks nekā konkurentiem. Tas nozīmē, ka arī šajā jaunajā trasē esmu iemācījies atrast ātrumu,” komentē Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Čempionātā tagad ir iekrāts vēl lielāks pārsvars un, dodoties uz Itāliju, man būs tikai viens mērķis - uzvarēt. No vienas puses mēs Itālijā varam būt piesardzīgi un nobraukt tā, lai iegūtu nepieciešamos piecus punktus, tomēr tāds nav mans plāns. Mans plāns ir iegūt maksimālos 30 punktus, lai čempionātā būtu kārtīgs pārsvars un prieks par labi aizvadītām sacensībām. Tāpēc par atpūtu runāt vēl ir pāragri, jo būs daudz jāstrādā,” stratēģiju gaidāmajām sacensībām Itālijā izklāsta Jānis.

Pēc Barselonas posma ir ievērojami mainījusies situācija Eiropas čempionāta kopvērtējumā S1600 klasē. Pirms šīs nedēļas nogales Jāņa pārsvars pār tuvāko sekotāju Ulriku Linnemanu no Dānijas bija deviņi punkti un pār trešajā pozīcijā esošo Žābo – 28. Tagad, pēc aizvadītiem sešiem posmiem latvietis aizvien ir līderis, bet otrajā pozīcijā atrodas Žābo. Jāņa pārsvars pār viņu – 26 punkti. Uz trešo vietu kopvērtējumā tikmēr pakāpies francūzis Andrea Dubūrs, kurš no Jāņa atpaliek par 28 punktiem.


Jānis Baumanis (pa labi). Foto: Rihards Baumanis

Eiropas čempionātā tagad atlicis tikai viens posms un tas tiks aizvadīts oktobra vidū Itālijā. Pavērojot situāciju čempionāta kopvērtējuma tabulā, redzams, ka Jānim nepieciešams pavisam nedaudz, lai virs galvas celtu uzvarētāja kausu. Tas nozīmē, ka atbildīgākās sacensības ir tikai priekšā un būs jāiegulda pamatīgs darbs, lai tām sagatavotos iespējami kvalitatīvi.

Kopvērtējums:
1. JĀNIS BAUMANIS, RENAULT TWINGO, 136
2. KRISZTIÁN SZABÓ, SKODA FABIA, 110
3. ANDRÉA DUBOURG, RENAULT CLIO, 108
4. ULRIK LINNEMANN, PEUGEOT 208, 104
5. NIKITA MISYULYA, SKODA FABIA, 102
6. TIMUR SHIGABUTDINOV, RENAULT CLIO, 86
7. ERNESTAS STAPONKUS, VOLKSWAGEN POLO, 82
8. DAVIDE MEDICI, RENAULT CLIO, 68

Tikmēr Nitišs pēc četrām kvalifikācijas kārtām iekļuva pusfinālā, kur finišu viņš sasniedza sestais, sacensību kopvērtējumā ierindojoties desmitajā vietā. Nitišs Spānijā izcīnīja 11 punktus un šobrīd Pasaules RX kopvērtējumā ierindojas septītajā vietā.

''Sacensību svarīgākajā braucienā – pusfinālā – man padevās labs starts un ieguvu izdevīgu pozīciju, lai cīnītos par vietu finālā. Diemžēl, pirmā apļa laikā automašīna zaudēja ātrumu, un ar šādiem apļa laikiem iekļūt finālā nebija iespējams. Man ar komandu šobrīd priekšā liels darbs, analizējot tehniskos datus, automašīnu un manu braukšanu, lai atklātu šīs problēmas cēloni. Šobrīd ir nepadarīta darba sajūta, jo kvalifikācijas kārtu laikā spējām uzrādīt konkurētspējīgus apļa laikus un cīnīties par augstākajām vietām,'' stāsta Reinis Nitišs.


Foto: reinisnitiss.com

''Vēlos uzslavēt Barselonas posma rīkotājus, kuri savā debijas reizē bija sagatavojuši lielisku trasi, kura bija tehniski sarežģīta braucējiem un vienlīdz aizraujoša skatītājiem, lai visi izbaudītu īstenas rallijkrosa sacensības un gūt pozitīvas emocijas! Uz tikšanos Turcijā, Stambulā, kur pēc divām nedēļām brauksim vēl vienā Formula 1 trasē, kurā nu izveidots arī rallijkrosam atbilstošs aplis!” tā Reinis.

Kopvērtējums:
1. PETTER SOLBERG, CITROËN DS3, 243
2. TIMMY HANSEN, PEUGEOT 208, 208
3. JOHAN KRISTOFFERSSON, VOLKSWAGEN POLO, 182
4. DAVY JEANNEY, PEUGEOT 208, 166
5. ANDREAS BAKKERUD, FORD FIESTA ST, 163
6. MATTIAS EKSTRÖM, AUDI S1, 155
7. REINIS NITIŠS, FORD FIESTA ST, 134
8. TOOMAS HEIKKINEN, VOLKSWAGEN POLO, 121

Nākamais posms no 2. līdz 4. oktobrim norisināsies Turcijā, Stambulā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png