profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Visu laiku jādomā, cik daudz riskēt, lai sasniegtu ātrākos apļa laikus

Go4speed 20.09.2015 - 09:53 Nitišs: Visu laiku jādomā, cik daudz riskēt, lai sasniegtu ātrākos apļa laikus
Foto: Olsbergs MSE

Sestdien Spānijā, slavenajā Barselonas trasē, startēja FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sacensības, kuras veiksmīgi iesāka abi divi latviešu sportisti – Reinis Nitišs (SuperCar) un Jānis Baumanis (Super 1600). Reinis pēc pirmās dienas bija piektais, bet Jānis - trešais savā klasē.

''Treniņbraucienos nevarēju atrast ritmu trasē, bet apļa laiki nebija slikti. Tāpat nebiju apmierināts ar mašīnas regulējumiem un uz pirmo braucienu tos nedaudz pamainījām. Bija labāk, taču tie tomēr vēl nebija perfekti, turklāt man neizdevās labs starts un bija jābrauc aiz Dubūra, kurš šoreiz ir ļoti ātrs. Tāpēc ar trešo vietu brauciena kopvērtējumā esmu apmierināts,'' dienas ievadu raksturo Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumansi

''Otrajā kvalifikācijā jau no sākuma jutu, ka mašīnai ir kaut kādas problēmas. Vēlāk izrādījās, ka bijusi kļūme aizdedzes spoļu strāvas pastiprinātājā, kas neļāva attīstīt lielāku jaudu, tādēļ arī uzrādīju piekto absolūti labāko laiku un biju ceturtais divu braucienu summā. Trešajā braucienā man sanāca gandrīz ideāls starts, bet Dubūrs bija pirmā pagrieziena iekšmalā un tur arī iebrauca kā pirmais. Ķēru viņu, otrajā aplī izbraucu džokeri, uzstādīju ļoti labu apļa laiku, bet, diemžēl, ar to nebija pietiekami, lai būtu pirmais. Bet ir labi, jo pēc pirmās dienas esmu trešais absolūtajā vērtējumā,” stāsta Jānis, kurš piebilst, ka ''Barselonas trase tik tiešām ir tehniski interesanta, jo ātrajos asfalta pagriezienos ir jābūt ļoti precīzam, bet uz grants sekcijas, kad nobraukuši superkāri un tā kļuvusi slidena kā ledus, ļoti uzmanīgam.''

Rezultāti pēc trīs kārtām:
1. Andréa DUBOURG  145
2. Krisztián SZABÓ  126
3. Jānis BAUMANIS  123
4. Nikita MISYULYA  116
5. Davide MEDICI  111
6. Kasparas NAVICKAS  110
7. Siim SALURI  106
8. Ernestas STAPONKUS 105
...
18. Ulrik LINNEMANN 72


Reinis Nitišs. Foto: RallycrossRX

Pēc ilgāka laika veiksmīgi sacensības sācis Reinis Nitišs. ''Patiess prieks, ka pēc ilgāka laika sacensības izdevies iesākt ar rezultātu, kas ļauj izpildīt komandas uzdevumu – ierindoties starp sešiem ātrākajiem čempionāta braucējiem. Šodien izdevās izjust automašīnu, kas atspoguļojās arī manā braukšanā, kuru spēju izbaudīt jau no pirmā sacensību apļa. Barselonas rallijkrosa trase izveidota tehniski sarežģīta – asfalta sekcijas jāveic ar maksimālu ātrumu, savukārt grunts sekcijas ir slidenas un ideālā trajektorija tajās ir ļoti šaura. Tas nozīmē, ka ir ļoti viegli kļūdīties un braucējiem ir visu laiku jādomā, cik daudz riskēt, lai sasniegtu ātrākos apļa laikus. Pirmajā dienā mans sniegums bija labs, tomēr sacensību gala rezultātu noteiks tikai rīt. Ceru, ka izdosies saglabāt pozitīvo “sadarbību” ar Ford Fiesta ST automašīnu, iekļūt sacensību finālā un cīnīties par uzvaru!” pirms sacensību otrās dienas piesardzīgs ir Reinis Nitišs.

Rezultāti pēc divām kārtām:
1. Timmy HANSEN  88
2. Mattias EKSTRÖM  85
3. Johan KRISTOFFERSSON  84
4. Petter SOLBERG  84
5. Reinis NITIŠS 79
6. Andreas BAKKERUD  74
7. Robin LARSSON  66
8. Toomas HEIKKINEN  66
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png