profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Barselonas trase ir ātra un vietām ar lieliem tramplīniem

Go4speed 18.09.2015 - 14:38 Baumanis: Barselonas trase ir ātra un vietām ar lieliem tramplīniem
Foto: Rihards Baumanis

Šajā nedēļas nogalē pēc 26 gadu pārtraukuma Spānijā atgriežas rallijkross. FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sacensībām, kuras tiks aizvadītas pilnīgi jaunā trasē, kopumā pieteikušies 75 sportisti un viņu vidū ir arī Latvijas pārstāvis S1600 klasē Eiropas čempionāta ieskaitē - Jānis Baumanis.

Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmam Spānijā ir izbūvēta jauna trase Barselonas sporta kompleksā, kur tradicionāli notiek Katalonijas Lielās balvas izcīņa gan karaliskajā autosporta disciplīnā - Formulā 1 -, gan arī motošosejā MotoGP klasē. Tagad daļa no trases ir papildināta ar grants sekciju un uzņems kā Supercar, tā arī RX Lites un Super 1600 klases rallijkrosa mašīnas.

Ar savu Set Promotion komandas sagatavoto Super 1600 klases Renault Twingo Barselonā Latviju pārsāvēs Jānis - pašreizējais Eiropas čempionāta līderis. Un viņš ir nobriedis grūtai nedēļas nogalei, jo pēc Spānijas posma atlikušas vēl tikai vienas sacensības Itālijā un tad sezona būs galā, bet kopvērtējumā par uzvaru var cīnīties vairāki sportisti.


Foto: Rihards Baumanis

''Barselonā ierados laicīgi un esmu gan atpūties, gan arī paspējis iepazīties ar trasi. Laika apstākļi šeit ir labi un arī trase ir ļoti labā stāvoklī, jo īpaši tas attiecas uz grants sekciju, kas organizatoriem ir sanākusi ļoti kvalitatīva. Trase kopumā ir ātra, tikai grants segums ir ļoti lēns. Ir arī lieli tramplīni, kuros pēc liela uzmetiena varētu nebūt īpaši patīkama nosēšanās, bet to redzēsim tikai sestdien no rīta brīvajos treniņbraucienos,” par situāciju Barselonas rallijkrosa trasē stāsta Jānis.

Sportists apzinās, ka šobrīd uz čempiona titulu ir vairāki pretendenti, tādēļ atslābt nav laika un Spānijā ir jābūt gatavam sīvām cīņām un jārēķinās, ka arī konkurenti kopš pēdējā posma Lohīkas trasē Francijā nav snauduši.

''Šobrīd līdz sezonas beigām ir atlikuši tikai divi posmi un es esmu ar deviņiem punktiem vadībā. Šīs viennozīmīgi nebūs vieglas sacensības, tādēļ jācīnās būs, cik spēka. Es noteikti darīšu, ko varēšu,” - tā latviešu sportists.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā Jānis ar līdzšinējos piecos posmos iekrātiem 113 punktiem ir līderis. Par deviņiem punktiem mazāk ir dānim Ulrikam Linnemanam, bet trešajā vietā ar 85 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png