profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis: Šīs bija sezonas smagākās sacensības

Go4speed 06.09.2015 - 23:57 Jānis Baumanis: Šīs bija sezonas smagākās sacensības
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Francijas pilsētā Loeakā svētdien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta un Eiropas čempionāta posms.  Nitišs kvalifikācijā izcīnīja 16.vietu, kas liedza viņam piedalīties pusfinālā. Francijā mūsu sportists izcīnīja 1 punktu un pēc šī posma čempionāta kopvērtējumā atkāpās uz septīto vietu.

''Pērn Francijas posma finālbraucienā finišēju otrajā vietā un kāpu uz goda pjedestālā, diemžēl šogad izdevās izcīnīt tikai vienu punktu... Visos sacensību braucienos trūka ātrums, un par spīti ieguldītajām pūlēm, Francijā tā arī nespējām uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Šobrīd nevaru pateikt, kas tieši bija pie vainas, bet, iespējams, centāmies izmainīt pārāk daudz nianses vienlaicīgi, nespējot pilnvērtīgi pielāgoties jaunajiem braukšanas apstākļiem. Viens punkts visa posma laikā nebija mūsu mērķis, un ar šādu rezultātu neesmu apmierināts. Tomēr, tagad nav īstais brīdis nokārt galvu! Nākamais posms ir pēc divām nedēļām, tāpēc brīvdienas šoreiz nebūs garas, lai Spānijā varētu iegūt nozīmīgāku punktu skaitu. Paldies visiem faniem, kuri bija ieradušies Francijā un nekautrējās starp Francijas karogiem uzvilkt arī Latvijas karogu. Trasē vai Olsbergs MSE teltī - bet man allaž ir prieks satikt savus tautiešus! Tiekamies Barselonā!” pateicīgs par atbalstu nedēļas nogalē ir Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Deviņu posmu laikā Nitišs iekrājis 123 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 7. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 219 punktiem atrodas 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs, bet otrajā vietā Francijas posma uzvarētājs Timijs Hansens (182 punkti), bet trešais ir Jūhans Kristofersons (156 punkti). Reiņa Nitiša komandas biedrs Andraass Bakeruds (152 punkti) atkāpies uz ceturto pozīciju.

Super 1600 klasē Latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis sacensības noslēdza ar ceturto pozīciju savā pusfināla braucienā, kamēr Artis Baumanis ieņēma 14.vietu un pusfinālā neiekļuva.

''Šīs viennozīmīgi bija sezonas smagākās sacensības. Visos startos mazāk jaudīgas mašīnas aizbrauca priekšā, jo viņām tik daudz nespolē riteņi un tad sanāk cīnīties no aizmugures līdz priekšai,” stāsta Jānis Baumanis. ''Diemžēl šis posms man  beidzās bez fināla. Tā tas ir pirmo reizi šogad. Ir nedaudz sāpīgi, bet tāpat ir labāk nekā pagājušajā gadā, kad no Lohīkas aizbraucu bez punktiem. Šoreiz izcīnīju 13 punktus un joprojām esmu čempionāta vadībā, lai gan mans pārsvars ir ievērojami sarucis. Tas nozīmē tikai to, ka atlikušajos posmos Spānijā un Itālijā ir jābrauc ar pedāli grīdā. Esmu jau gatavs Spānijai un domāju, ka Barselonas jaunajā trasē tieši man būs priekšrocības,” sacensību iznākumu komentē Jānis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

FIA Eiropas čempionāta kopvērtējumā Jānis Baumanis joprojām atrodas vadībā, tomēr viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju ir sarucis no 25 līdz 9 punktiem. Proti, Jāņa kontā pirms posma ir 113 punkti, dānim Ulrikam Linnemanam, kurš kļuva par Lohīkas posma uzvarētāju, tagad ir 104 punkti, bet trešajā vietā ar 85 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo.

Nākamais RX posms no 18. līdz 20. septembrim norisināsies Spānijas pilsētā Barselonā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png