profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmā diena Francijas RX: J.Baumanis ceturtais, Nitišs vienpadsmitais

Go4speed 05.09.2015 - 18:07 Pirmā diena Francijas RX: J.Baumanis ceturtais, Nitišs vienpadsmitais
Foto: Facebook.com/JanisBaumanis

5. septembrī Lohīkas trasē Francijā tika aizvadīta pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionā pirmā diena, pēc kuras ceturtajā vietā S1600 klasē ierindojies Jānis Baumanis, savukārt 11. pēc pirmās dienas SuperCar klasē ir Reinis Nitišs. Jāņa brālis Artis Baumanis, kuram šī ir debija Eiropas rallijkrosā, ieņem 13. vietu starp S1600 klases 27 dalībniekiem.

Reinis Nitišs
Šodienas treniņbraucienos Reinis Nitišs uzrādīja 20. labāko laiku starp 35 sportistiem, kas stājās uz starta SuperCar klasē. Salīdzinoši slikto rezultātu Nitišš skaidroja ar to, ka komanda nolēma pēdējās 40 minūtes treniņos vairs nepiedalīties, bet trase sāka žūt un konkurenti uzrādīja ātrākus apļa laikus.

Pirmajā braucienā Nitišs startēja no piektās pozīcijas un finišā bija pirmais, apsteidzot konkurentus, tomēr kopvērtējumā tas viņam deva tikai 16. labāko rezultātu. Otrajā kvalifikācijas braucienā Reinis izcīna otro vietu savā braucienā un 12. vietu kopvērtējumā. Puntki pietiek, lai pēc pirmās dienas Reinis ierindotos 11. vietā savā klasē.

Līderi pēc pirmās dienas ir Hansens, Solbergs un Ekstroms. 


Reinis Nitišs Foto: 

Jānis un Artis Baumaņi
Tikmēr abi brāļi sacīkstes uzsāka, uzrādot līdzīgu rezultātu treniņbraucienos, kuros Jānim 9. laiks, savukārt Artim 11. rezultāts.

Jānis Baumanis dienu iesāka ar izcīnītu trešo vietu pirmajā kvalifikācijas braucienā, aiz Linemana un Timura Šigabudņikova. Otrajā kvalifikācijā Jānim sestais rezultāts, bet kopvērtējumā pēc pirmās dienas mūsu sportistam ceturtā pozīcija. 

Tikmēr lielisku sniegumu rādīja arī Artis Baumanis, pirmajā kvalifikācijas braucienā Artis Baumanis 10. vietā klasē, savukārt otrajā braucienā 17. ātrākais laiks. Kopvērtējumā pēc pirmās dienas 13. vieta kopvērtējumā S1600 klasē un visas iespējas cīnīties par iekļūšanu pusfināla braucienos. 

Cīņas par iekļūšanu pusfinālā un pēcāk finālā atsāksies svētdien no rīta ar atlikušajiem diviem kvalifikācijas braucieniem. Būtiski atzīmēt, ka Jānim trešais kvalifikācijas brauciens sāksies no pole position, kam pēc paša sportista vārdiem šajā trasē ir ļoti liela nozīme.

Brāļi Baumaņi Francijas RX 1.dienā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png