profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitiša konkurents Francijas posmā ar unikālu auto ieies pasaules RX vēsturē

Go4speed 04.09.2015 - 00:08 Nitiša konkurents Francijas posmā ar unikālu auto ieies pasaules RX vēsturē
Davids Olivers. Foto: rallycrossfrance.com

Šajās brīvdienās Francijā startēs devītais pasaules ralijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izies kāds unikāls auto. Kā ziņo rallycrossrx.com mājas lapa, tad bijušais Francijas rallijkrosa Super 1600 klases čempions Davids Olivers šajā posmā ieies vēsturē ar to, ka viņš būs pirmais braucējs, kurš SuperCar klasē brauks ar bez turbo mašīnu.

Šogad Olivers Francijas rallijkrosā startē ar ''Renault Logan''. Kā ziņo sportista komanda, tad tās mērķis ir izveidot tādu auto, kas var būt konkurētspējīgs arī bez turbo.


Olivera auto. Foto: fiaworldrallycross.com

Šim Logan modelim ir 3,5 litru V6 dzinējs, kas spēj attīstīt 455 Zs lielu jaudu. Automašīna ir aprīkota ar Sadev sekvenciālo ātrumkārbu, kāda tiek izmantota parastām SuperCar mašīnām. Šis sportists aizvadītajos divos Francijas rallijkrosa posmos jau pierādīja, ka spēj būt gana ātrs, jo tika izcīnīta attiecīgi ceturtā un septītā vieta.

''Vienmēr ir aizraujoši pamēģināt kaut ko tādu, kas ir atļauts pēc noteikumiem, bet ko neviens pirms tam nav pamēģinājis. Atmosfēriskais dzinējs ir lētāks nekā turbo, kā arī vieglāk apkalpojams. Protams, tam, savukārt, ir mazāk jaudas. Mašīna tika pabeigta jūnijā, tāpēc mums bija maz laika, lai to testētu. Šī iemesla dēļ Francijas RX posmā startēsim bez jebkādiem mērķiem. Iziesim uz starta, lai gūtu maksimāli daudz baudas. Gribam redzēt, cik mūsu auto ir konkurētspējīgs, salīdzinot to ar citu braucēju mašīnām. Esam patīkami satraukti braukt šajā posmā ar šo unikālo mašīnu,'' tā Davids Olivers.

Sportists darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png