profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis izcīna 3.vietu; šonedēļ kopā ar brāli debitēs Eiropas RX čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 31.08.2015 - 15:19 Artis Baumanis izcīna 3.vietu; šonedēļ kopā ar brāli debitēs Eiropas RX čempionātā
Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Austrijā aizvadīts Rallycross Challenge priekšpēdējais posms, kurā Super 1600 klasē startēja arī Artis Baumanis. Abas dienas sportistiem bija jācīnās ar lielu karstumu, jo gaiss bija sasilis līdz +35 grādiem.

Pēc trīs kvalifikācijas braucieniem ātrākais bija krievu sportists Jegors Saņins, kurš kopsummā sakrāja piecus punktus. Ceturtajā vietā ar 11 izcīnītiem punktiem finišēja Artis Baumanis. Finālā Artis finišēja 3.vietā, Saņinam zaudējot 7,4 sekundes. Otrais palika Svens Sīligers.


Foto: Rihards Baumanis

''Brīvajos treniņbraucienos uzrādīju ātrākos apļa laikus. Pirmajā kvalifikācijas kārtā, sacenšoties ar spēcīgiem konkurentiem, pēc laba starta turējos pārliecinošā vadībā, taču pēc tam, braucot ārā no džokera apļa uz pamattrasi, par vēlu sāku bremzēt, kā rezultātā sagriezos un noslāpēju mašīnu. Jāsaka, ka šis brauciens, kurā paliku devītais, man sabojāja rezultātu un iespējamo cīņu par čempiontitulu,'' portālam Go4speed atklāj Artis Baumanis.

''Uz otro braucienu, kas notika nākamajā dienā, nevarēju saņemties, jo pārdzīvoju pirmās dienas neveiksmi. Braucu piesardzīgi, kas man beigās deva piekto vietu. Visbeidzot trešajā kvalifikācijas kārtā man bija ideāla starta pozīcija, kas man, atkal startējot kopā ar spēcīgākajiem konkurentiem, ļāva izcelt startu un izcīnīt pirmo vietu.''


Foto: Rihards Baumanis

''Finālā startēju no otrās starta rindas. Pēc starta lietuvietis Kasparas Navickas nostūma mani malā, tāpēc nācās piekāpties viņam. Taču drīz vien apdzinu viņu un pakāpos uz ceturto vietu. Pēc tam skaistā cīņā apdzinu Vaclāvu Veverku un pacēlos uz trešo pozīciju. Diemžēl turpinājumā man pietrūka laiks, lai noķertu atlikušos divus konkurentus, tāpēc nācās samierināties ar trešo vietu, kas pēc tik neveiksmīga sākuma ir ļoti labs rezultāts,'' turpina Artis.

Šobrīd Artis kopvērtējumā līderim zaudē septiņus punktus. Kā atzina Baumanis, tad Itālijā viņš ies uz visu banku. ''Pēdējā posmā iešu uz visu banku, jo zaudēt vairs nav ko. Jānokoncentrējas maksimāli un jāveic braucieni bez kļūdām. Kas zina, varbūt beigās veiksme uzsmaidīs mums. Tas ir autosports un viss var notikt,'' optimismu nezaudē Artis.


Foto: Rihards Baumanis

Tāpat sarunas nobeigumā Artis atzina, ka, lai samērotu savus spēkus ar citiem Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībniekiem, viņš šajā nedēļas nogalē Francijā debitēs Eiropas rallijkrosa čempionātā. Sportists ar to pašu mašīnu, ar kuru tiek braukts Rallycross Challenge čempionātā, brauks vienā klasē ar brāli Jāni Baumani.

Rallycross Challenge kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ir Saņins, kura kontā ir 147 punkti. 140 punkti un otrā vieta šobrīd ir Baumanim, bet trešais ar 134 punktiem is Sīligers.

Izšķirošais posms 10. - 11.oktobrī notiks Itālijā.

Super 1600 klases rezultāti:
1. Egor SANIN, Renault Clio, 4:11.930
2. Sven SEELIGER, Ford Fiesta,  +2.998
3. Artis BAUMANIS, Renault Twingo, +7.413
4. Kasparas NAVICKAS, Skoda Fabia, +8.278
5. Vaclav VEVERKA, Peugeot 208, +8.659
6. Mandie AUGUST, Skoda Fabia, +10.067
7. Thijs HEEZEN, Ford Fiesta, +14.171
8. Markus HAUSBERGER, Skoda Fabia, +14.984
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png