profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim ar SuperCar mašīnu 3. vieta Eiropas RX ieskaitē, Nitišs apstājas pusfinālā

Go4speed 23.08.2015 - 16:24 Baumanim ar SuperCar mašīnu 3. vieta Eiropas RX ieskaitē, Nitišs apstājas pusfinālā
Neskatoties uz kūleni pusfinālā, Timerzjanovs iekļuva finālā. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Norvēģijā aizvadīts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja Reinis Nitišs. Tikmēr Eiropas RX ieskaitē ar SuperCar mašīnu uz starta izgāja Jānis Baumanis, kuram šis bija tikai otrais starts ar Peugeot 208 RX automašīnu. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas Reinis pēc divām pasaules RX kvalifikācijas kārtām bija sestais, bet Jānis Eiropas RX ieskaitē ieņēma augsto otro vietu.

Trešajā kvalifikācijas kārtā absolūtajā ieskaitē Nitišs bija astotais, kamēr Jānis ieņēma 26.vietu. Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Reinis uzrādīja 15.ātrāko laiku, kamēr Baumanis bija 20.vietā.


Foto: Olsbergs MSE

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Nitišs ar 139 punktiem Pasaules RX kopvērtējumā ieņēma septīto vietu, kas viņam deva iespēju startēt pusfinālā. Tikmēr Eiropas RX ieskaitē Baumanis ar 97 punktiem izcīnīja trešo vietu, kas arī viņam deva iespēju startēt pusfinālā.

Startējis pirmajā pusfināla braucienā, Baumanis izcīnīja otro vietu, par nepilnām trīs sekundēm zaudējot Tomijam Rustadam, bet par četrām sekundēm apsteidzot Frūdi Holti. Tas nozīmēja to, ka Baumanis iekļūst finālā, kur viņam būs jāstartē no otrās starta rindas. Jāatzīmē, ka pēc abiem Eiropas RX pusfināla braucieniem Baumanim bija otrs ātrākais laiks.


Norvēģijas RX posma uzvarētājs Timijs Hansens. Foto: World RX

Pasaules RX pirmajā pusfinālā Nitišs pēc starta kopā ar vēl diviem braucējiem uzreiz devās džokerī, kur pēc kontakta ar vienu no konkurentiem mūsu braucējs bija ceturtais. Taču drīz vien Reinis atkrita uz pēdējo vietu. Pēc pāris apļiem Nitišs apdzina Heningu Solbergu un metās pakaļ konkurentiem. Lai arī cik ātri Reinis brauca, augstāk par ceturto vietu viņš nespēja aizcīnīties, kas nozīmēja to, ka viņš paliek ceturtais un bez iespējas startēt finālā.


Timerzjanova auto pēckūleņa. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Tikmēr dramatiskas cīņas norisinājās otrajā pusfinālā, kur līdz finišam nesasistas tika tikai divas mašīnas. Vispirms Timurs Timerzjanovs cīņā ar Peteru Solbergu sasita ne tikai savu auto, bet arī pamatīgi apskādēja Solberga mašīnas aizmuguri. Ja Solbergs turpinājumā brauca ļoti lēni, tad Timerzjanovs varēja pabraukt ātrāk. Tāpat vēlāk spiests izstāties bija Andreas Bakeruds, kurš pēc džokera apļa nolauza riteni. Beigās uzvaru otrajā pusfinālā izcīnīja Pers Gunārs Andersons, aiz sevis atstājot Aleksu Danilsonu un Timerzjanovu, kura automašīnas priekša bija ļoti stipri sasista.


Finālā Timerzjanovs startēja ar Nitiša automašīnas bamperi

Pēc tam sekoja Eiropas RX fināls. Baumanim neizdevās starts un uz brīdi mūsu braucējs bija atkritis uz pēdējo vietu. Taču turpinājumā Jānis brauca gana ātri un nedaudz agresīvi, tādējādi apdzenot vairākus braucējus, kas beigās viņam deva augsto trešo vietu, lai arī līdz otrajai vietai pietrūka tikai 0,2 sekundes.


Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pasaules RX finālā dubultuzvaru izcīnīja Peugeot komanda. Pirmais bija Timijs Hansens, bet otrs Deivs Ženī. Trešajā vietā ierindojās Robins Larsons, kurš pēc kvalifikācijas bija tikai devītais.

Vēl pasaules RX klaendārā atlikuši pieci posmi, kur nākamais 4.septembrī notiks Francijā.

Eiropas RX fināls:
1. Tommy RUSTAD  04:02.926
2. Joni-Pekka RAJALA  04:07.751
3. Jānis BAUMANIS  04:07.987
4. Jérôme GROSSET-JANIN  04:09.176
5. Oliver O'DONOVAN  04:10.667
6. Frode HOLTE  04:14.386
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png