profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Norvēģijas RX pirmās dienas Nitišs sestais, Baumanis savā klasē otrais

Go4speed 22.08.2015 - 21:05 Pēc Norvēģijas RX pirmās dienas Nitišs sestais, Baumanis savā klasē otrais
Jānis Baumanis cīņā ar Heningu Solbergu. Foto: Rihards Baumanis

Ar pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem sestdien Hellas trasē sākās FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta Norvēģijas posms, kurā uz starta izgāja Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Reinis pēc divām pasaules RX kvalifikācijas kārtām ir sestais, bet Jānis, kuram šis ir otrais starts pie Supercar klases mašīnas stūres, Eiropas RX ieskaitē ieņem augsto otro vietu.

Hellas trase, kas ir vistālāk uz ziemeļiem esošā sacensību norises vieta pasaules čempionāta kalendārā, atrodas gleznainā vietā un skatītājiem ir labi pārskatāma. Pret sportistiem tā gan ir ļoti prasīga, jo grants sekcija ir ļoti slidena un auto vadāmība attiecīgi stipri apgrūtināta.


Foto: Rihards Baumanis

Jānis jau pirmajā kvalifikācijas braucienā pierādīja, ka ar viņu nevar nerēķināties. Startējot vienā braucienā ar tādiem spēcīgiem konkurentiem kā Deiviju Žanī un Heningu Solbergu, Jānis spēja atrast ritmu un pirmo kvalifikāciju noslēdza ar divpadsmito labāko rezultātu absolūtajā vērtējumā un otro - EuroRX ieskaitē.

Turpretī otrajā braucienā cīņas nenoritēja tik gludi, kā varētu vēlēties, jo rezultātu sabojāja konkurents Oles Kristiāns Veibijs, kura automašīna apstājās uz ideālās trajektorijas trases asfalta sekcijā, kā rezultātā visiem atlikušajiem braucējiem rezultāts kopsummā pasliktinājās par aptuveni četrām sekundēm.

''Pēc pirmā brauciena biju ļoti priecīgs par ātrumu un sasniegto rezultātu. Arī otrajā braucienā bija labs ātrums un apļa laiki, izlaboju arī tās vietas, kur jābrauc citādāk, taču vienā vietā konkurents bija apstājies trases vidū uz ideālās trajektorijas un aizšķērsoja asfalta daļu, kas būtu jāizmanto. Tā rezultātā katrā aplī zaudēju apmēram sekundi. Kopvērtējumā tas deva zemāku vietu, bet, kopumā ņemot, ar otro vietu esmu apmierināts. Mašīna strādā teicami un trasē pats jūtos lieliski. Tā ka rīt trasē došos ar smaidu uz lūpām,” Hellas posma pirmās sacensību dienas notikumus komentē Jānis Baumanis.


Reinis Nitišs. Foto: RALLYCROSSRX.COM.

Pirmo divu kvalifikācijas kārtu laikā Nitišs ieguva 74 punktus, kas jēkabpilietim 44 dalībnieku konkurencē ļauj ierindoties sestajā vietā. Līderpozīcijās izvirzījušies divi Team Peugeot-Hansen piloti – pirmajā vietā ar 92 punktiem ierindojas zviedrs Timijs Hansens, bet otrajā vietā – francūzis Davī Žannē, kuram 90 punkti. Trešajā vietā šobrīd atrodas Nitiša komandas biedrs, krievu rallijkrosa meistars Timurs Timerzjanovs. Pasaules RX kopvērtējuma līderis Peters Solbergs divu kvalifikācijas kārtu laikā iekrājis 71 punktu un ierindojas vienu pozīciju aiz Nitiša – septītajā vietā.

“Dienas sākumā automašīnai nebija pietiekams ātrums. To parādīja arī pirmais brauciens, kad, braucot pa brīvu trasi, spēju uzrādīt tikai devīto ātrāko laiku. Tomēr, jau līdz otrajam braucienam Olsbergs MSE mehāniķi paveica nelielu brīnumu, novēršot mazu, bet acīmredzami būtisku defektu, kas ļāva palielināt ātrumu un uzrādīt ātrākus apļa laikus. Šobrīd viss ir manās rokās, un rīt jābrauc tik ātri, lai atalgotu mehāniķus par ieguldīto darbu!” cīnīties par augstāko rezultātu noskaņojies ir Reinis Nitišs.

Pasaules RX kopvērtējums:
1. Timmy HANSEN  92
2. Davy JEANNEY  90
3. Timur TIMERZYANOV 80
4. Johan KRISTOFFERSSON  75
5. Anton MARKLUND  75
6. Reinis NITIŠS  74
7. Petter SOLBERG  71
8. Henning SOLBERG  68
9. Robin LARSSON  66
10. Alx DANIELSSON  65

Eiropas RX kopvērtējums:
1. Tommy RUSTAD  70
2. Jānis BAUMANIS 55
3. Jean-Baptiste DUBOURG  54
4. Jérôme GROSSET-JANIN  51
5. Joni-Pekka RAJALA  50
6. Peter HEDSTRÖM  44
7. James GRINT  31
8. Svein FRUSTOL  29
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png