profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Nitišam un J.Baumanim izdosies Norvēģijā atkārtot pagājušā gada varoņdarbu?

Go4speed 20.08.2015 - 20:50 Vai Nitišam un J.Baumanim izdosies Norvēģijā atkārtot pagājušā gada varoņdarbu?
Jānis Baumanis pie Supercar mašīnas stūres. Foto: Rihards Baumanis

Jau šajā nedēļas nogalē Hellas trasē Norvēģijā norisināsies astotais FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Ar Supercar klases sacīkšu automobili bez Reiņa Nitiša šajā posmā uz starta izies arī latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis. Šis posms abiem mūsu braucējiem ir ļoti labi palicis atmiņā, jo gan Reinis, gan Jānis pagājušajā gadā šajā trasē izcīnīja uzvaras savās klasēs. Lai arī šoreiz abi sportisti brauks ar pilnpiedziņas automašīnām, arī šajā trasē mūsu braucēji var atkārtot pagājušā gada sasniegumu, jo Reinis startē Pasaules RX ieskaitē, bet Jānis - Eiropas RX.

Sacensības Hellā, kas šogad piesaistījušas Supercar klases braucējus rekordlielā skaitā, proti, kopā ir saņemti 46 pieteikumi (23 Pasaules RX ieskaitē un 23 Eiropas RX ieskaitē), būs jo interesantākas tādēļ, ka starp braucējiem būs arī Jānis Baumanis. Viņš šogad brauc FIA Eiropas čempionāta S1600 klases ieskaitē un ir kopvērtējuma līderis, taču pie iespējas izmēģina spēkus arī prestižākajā klasē, cīnoties ar pasaulē ātrākajiem rallijkrosistiem. Zināms, ka Nitiša komandā šajā posmā startēs Petera Solberga brālis, bijušais WRC pilots Hennings Solbergs, kurš ir ļoti pieredzējis braucējs.


Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Ar četrpadsmitkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Keneta Hansena vadītās “Team Peugeot-Hansen” komandas jauno talantu attīstības programmas “Team Hansen Talent Development” ietvaros sagatavotu “Peugeot 208 WRX” superkāru Jānis līdz šim ir aizvadījis posmu rallijkrosa dzimtenē Lielbritānijā. Toreiz konkurentu agresivitāte Jānim neļāva pacīnīties par vietu pusfinālā, taču četros pasaules čempionāta Lielbritānijas posma kvalifikācijas braucienos gūtā pieredze, nupat Zviedrijas posma norises vietā Holjē aizvadītā testu sesija, kā arī ar šīs pašas klases auto jau faktiski izcīnītais Igaunijas čempiona tituls ir labs pamats uzskatīt, ka Jānis ir vairāk nekā gatavs cīņām Hellā.

Svarīgas sacīkstes šīs noteikti būs Reinim Nitišam, kurš turpina cīņu par pasaules rallijkrosa čempionāta medaļām. Šobrīd līderis ar 176 punktiem ir Peters Solbergs, bet Nitišs ar 109 punktiem kopvērtējumā ieņem sesto vietu. No trešās vietas Reinis atpaliek tikai 15 punktus.

''Olsbergs MSE komanda jau kopš ceturtdienas atrodas Hellā, lai paspētu veikt pēdējos sagatavošanās darbus un iejusties sacensību atmosfērā. Kopējais komandas noskaņojums ir ļoti labs. Visam jābūt vislabākajā kārtībā!” pozitīvā noskaņojumā pirms starta ir Reinis Nitišs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png