profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānim Baumanim kārtējā uzvara Igaunijā, Beļakovs un Dukaļskis finālā netiek

Go4speed 16.08.2015 - 09:58 Jānim Baumanim kārtējā uzvara Igaunijā, Beļakovs un Dukaļskis finālā netiek
Jānis Baumanis. Foto: Piret Jaani

Jānis Baumanis izcinījis kārtējo uzvaru Igaunijā, kur norisinājās seriāla priekšpēdējais, piektais posms. Kā ziņo autocross.lv, tad Baumanim rīts sākās ar draisku lēcienu treniņos, ko neizturēja Ford Fiesta stūres iekārta, kam sekoja viegls atspiediens pret valni. Tomēr rezultāts tika panākts, jo treniņos Jānis bija pirmais, gandrīz par divām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju, rallistu, kurš pāriet uz rallijkrosu, Renē Pohlu. Latvietis gan atzina, ka sākotnēji bijis grūti pārorientēties uz šo trasi un tehniku pēc tam, kad pāris dienas iepriekš izmēģināts pasaules čempionāta Hansen komandas Peugeot 208 SuperCar WRX auto.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis un Pohls pirmajā pagriezienā piedzīvoja sadursmi, kā rezultātā Jānis zaudē igaunim pozīciju. Tā kā aiz Pohla krājās putekļi, Baumanis devās Džokera aplī, pēc kā sportists ziņoja, ka mašīnas aizmugurē esot pamatīga vibrācija. Pēc komandas pavēlēs tika nolemts samazināt tempu iespējamā pusass defekta dēļ, tomēr mehāniķi vēlāk konstatēja, ka Baumanis braucienu aizvadījis bez tā sauktā pusass tripoda, jo tādas detaļas mašīnai vienkārši nebija. Ar „trīsriteni” Baumanis Pohlam braucienā zaudēja 2,3 sekundes.


Foto: Rihards Baumanis

Otrajā kvalifikācijā Baumanis jau izcīnīja pārliecinošu uzvaru, Pohlu apsteidzot par 3,5 sekundēm. Arī trešajā kvalifikācijā Jānis bija nepārspējams, taču bažas radīja automašīna – aizdomīga kļuva aizmugurējo riteņu piedziņa. Finālā Jāņa uzdevums bija pirmajos trijos apļos izveidot drošu attālumu no sekotājiem, kas arī izdevās. Uzdevums nebija viegls, jo nedrīkstēja lietot rokas bremzi, dēļ kuras uzkarsa jaunās sistēmas Sadev starpasu sajūgs un atslēdzās aizmugurējais diferenciālis. Vasalemmas trasē ir daudz asu un šauru pagriezienu, kurā “iemetiens ar roceni” lieti noderētu. Jebkurā gadījumā Baumaņa pārsvars aplī bija sekunde, pusotra, ar ko pietika drošai Džokera veikšanai bez līderpozīcijas zaudēšanas. Baumanis sešu sportistu konkurencē izcīnīja uzvaru, par 3,2 sekundēm apsteidzot Otto Tahtu, bet par sešām sekundēm trešās vietas ieguvēju Pohlu.

Pēc šī posma, kurā Jānis izcīnījis četras uzvaras piecos posmos, Baumanis ir Igaunijas čempionāta SuperCar klases līderis, kur viņam pavisam nedaudz pietrūkst līdz nodrošinātam titulam.


Beļakova auto. Foto: Ingus Beļakovs

Super 1600 klasē spēkojās arī Ingus Beļakovs un Eliss Dukaļskis. 17 dalībnieku konkurencē latviešu juniori demonstrēja atzīstamu sniegumu. Ingus Beļakovs pirmajā kvalifikācijā trešais, otrajā – otrais, bet sacīkste pārtrūka trešajā kvalifikācijā tehnisku problēmu dēļ. Dukaļskis pirmajā kvalifikācijā astotais, otrajā – izstāšanās pēdējā aplī, bet trešajā tika izcīnīta septītā vieta. Kvalificējies pusfinālam, Eliss braucienā guva ceturto vietu, paliekot pirmais aiz svītras cīņā par finālu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png