profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis: Ungāru sportists par katru cenu centās man salauzt mašīnu

Mārtiņš Jankovskis 13.08.2015 - 22:13 Artis Baumanis: Ungāru sportists par katru cenu centās man salauzt mašīnu
Foto: Artis Baumanis RX

Portāls jau ziņoja, ka aizvadītajās brīvdienās Beļģijā tika aizvadīts Rallycross Challenge seriāla trešais posms, kur Super 1600 klasē trešo vietu smagā un dramatiskā cīņā sasniedza Artis Baumanis. Kā vēlāk atzina sportista tēvs Andris, tad šo posmu pēc neskaitāmajām kontaktu cīņām un sadursmēm varētu noraksturot šādi - ''Folkreiss, tikai ar dārgām mašīnām!''

Arī Artis Baumanis sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka no visām aizvadītajām rallijkrosa sacīkstēm, kādās bija braukts, šīs esot bijušas pašas sarežģītākās sacīkstes.

Arti, pastāsti lūdzu, kas notika pēdējā Rallycross Challenge seriāla posmā?
Vienā teikumā to varētu noraksturot šādi - ''Folkreiss, tikai ar dārgām mašīnām!'' Kaut ko tādu līdz šim vēl nebiju piedzīvojis.


Foto: Artis Baumanis RX

Cik sapratu, tad piedzīvojumi tev sākās jau pašā sākumā, kad tev bija sadursme ar krievu sportistu.
Krievu braucējs, braucot pa savu trajektoriju, bremzēja savā punktā, taču viņš nepaskatījās, ka es jau biju sācis bremzēt, tāpēc viņš nebremzējot ieskrēja manā mašīnā un izstūma no trases. Taču tas bija parasts sacīkšu incidents.

Un tad sekoja dramatiskais fināls
Fināls tiešām bija dramatisks, jo jau pirmajā līkumā bija vairākas sadursmes. Pieļauju, ka šādi notikumi notika apzināti, kur, iespējams, kādam neizturēja nervi, tāpēc brīžiem likās, ka tiek darīts viss, lai izslēgtu konkurentus no sacensībām. Pirmajā līkumā, izvairoties no citiem avarējušiem konkurentiem, mans auto nedaudz saskārās ar Luidži, bet ne apzināti. Jau nākamajā līkumā viņš mani brutāli izsita ārā no trases, kas man maksāja vēl vienu zaudētu pozīciju. Turpināju braukt pa trešo vietu, ko arī beigās nosargāju. Vēlāk tiesneši mūsu incidentu neuzskatīja par neko ārkārtēju un nekādas soda sankcijas nesekoja, taču Luidži tālākās darbības (divas reizes izsitot vienu un to pašu konkurentu) trasē noveda pie tā, ka tiesneši viņam beigās parādīja melno karogu. Jāsaka, ka gandrīz katrā pagriezienā notika grūstīšanās, stumšanās un sadursmes.

Kāpēc viņš, tavuprāt, tā darīja?
Ļoti iespējams, ka psiholoģiskā stabilitāte viņam nav tik laba. Vienā pagriezienā ungāru sportists Luidži mani apzināti izstūma ārā no trases, ko arī viņš vēlāk atzina. Arī turpinājumā viņš par katru cenu centās mani izstumt no trases vai salauzt mašīnu. Cik nopratu, tad viņš uzskata, ka tas ir viņa rallijkross un tāds ir viņa domu gājiens, kā vajadzētu braukt.

Varbūt starp jums ir kaut kāds konflikts?
Nē, nav, bet jāsaka, ka mums kaut kā visu laiku ar viņu sanāk saķerties. Kaut kas mūs pievelk (smaida).

Par tādām darbībām, kādas veica ungārs, jau var saņemt diskvalifikāciju.
Daudzi braucēji nedomā pāris soļus uz priekšu, jo šādās apzinātās darbībās tu vari zaudēt punktus. Katra izsišana maksā ļoti dārgi. Ir jāmāk piekāpties.


Foto: Artis Baumanis RX

Kā tu tādos gadījumos reaģē, ja kāds tevi apzināti sit un stumda?
Man tas domu gājiens ir savādāks. Ja bija sadursme, tad ir jābrauc tālāk un jācenšas konkurentu apdzīt savādāk. Neesmu tāds, kurš uzreiz skries un bakstīs konkurentus, jo apzinos, ka par katrām šādām darbībām var palikt bez punktiem, kas beigās var maksāt ļoti dārgi. Labāk nogaidīt un varbūt citreiz labāk zaudēt to vienu pozīciju, nekā ar nelegālām darbībām zaudēt visu. Šis ir rallijkross, nevis folkreiss.

Noteikti, ka no šī posma vari daudz ko paņemt.
Jā, pēc šī posma esmu iemācījies, kā ir jāgatavojas konkurentu uzbrukumiem.

Vai šī varētu būt tavas karjeras līdz šim sarežģītākā sacīkste?
No visām aizvadītajām rallijkrosa sacīkstēm šīs bija pašas sarežģītākās sacīkstes, kādās braukts.

Nākamais posms Nīderlandē. Ko tu zini par šo trasi?
Uz šo posmu raugos ar lielu optimismu, jo šeit mēs aizvadījām pirmsezonas testus. Šī trase man ir ļoti piemērota, tāpēc ceru, ka izdosies uzrādīt labu rezultātu
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png