profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis Beļģijas sacīkstēs dramatiskā cīņā izcīna 3.vietu

Go4speed 10.08.2015 - 17:25 Artis Baumanis Beļģijas sacīkstēs dramatiskā cīņā izcīna 3.vietu
Artis Baumanis uz goda pjedestāla. Foto: rcchallenge.eu

Beļģijā aizvadīts Rallycross Challenge seriāla trešais posms. Super 1600 klasē trešo vietu smagā cīņā sasniedza Artis Baumanis. Pēc panākuma Artis kopvērtējumā dala otro vietu, no līdera atpaliekot par trim punktiem.

Kā ziņo autocross.lv, tad sacīkste bija ļoti dramatiska, sevišķi finālbraucieni. Pirmajā kvalifikācijā sestdien Baumanis uzrādīja otro rezultātu, piekāpjoties krievam Jegoram Saņinam. Svētdien jau kopš rīta sākas drāma. Baumanis izvirzījās brauciena vadībā, taču Saņins spēcīgi iesita pa latvieša mašīnas aizmuguri, izstumjot Arti no trases. Rezultātā Baumanis palika stāvam trases malā, bet Saņins par varoņdarbu saņēma melno karogu. Otrajā kvalifikācijā abu principiālais duelis turpinājās, taču šoreiz ar Arta uzvaru. Starts labāk padevās Krievijas braucējam, taču Baumaņa spiediens lika Saņinam kļūdīties brīdī, kad Baumanis bija Džokera aplī. Džokera izejā abi bija sāns pie sāna, un Artis izmantoja līkuma iekšmalas priekšrocības, nonākot vadībā un uzvarot.


Foto: RX-inside

Ceturtajā sērijā Saņins uzvarēja startā, taču Baumanis agresīvi metās krievam virsū, cenšoties konkurentu apdzīt. Lai arī Saņins šķita, ka bija lēnāks, apdzīt viņu neizdevās. Cīņas karstumā pēc Džokera apļa veikšanas izrādījās, ka pa puskorpusa tiesu Baumanim priekšā nonāca arī Luidži, tāpēc finišā Artim bija trešā vieta.

Savā pusfinālā Baumanis izcīnīja trešo vietu. Pēc tam sekoja fināls, kuru Arta tēvs Andris Baumanis raksturoja kā „folkreiss, tikai ar dārgām mašīnām!”. Fināla startā Luidži no otrās rindas ielēca Saņina un arī Baumaņa (trešā starta rinda) joslā, kas bija pirmais itāļa pārkāpums. Tikmēr Navicks sagrieza Saņinu, iestumjot krievu betonā, taču abi braucēji spēja turpināt braukt. Pirmā pagrieziena haosu izmantoja Zēligers, nonākot līderpozīcijā, kamēr Baumanis izmantoja iekšmalu un nonāca trešajā vietā. Luidži turpināja uguņot, cītīgi spiežot latvieti iekšmalas betona apmalē. Tiekot prom no pirmajiem pagriezieniem Luidži turpināja dauzīt Arti, līdz veica sev izšķirošo uzbrukumu – tajā pašā vietā, kur kvalifikācijā melno karogu pret Baumani nopelnīja Saņins, to pašu paveica arī Luidži. Agresors tika izslēgts no brauciena. Līdz karoga signālam gan Luidži brauca trešais, bet Baumanis bija nospiests uz piekto vietu. Artis apdzina Navicku un, kamēr Luidži bija Džokerī, tika garām arī savam pāridarītājam. Vēl līdz melnā karoga lēmuma izpildei Luidži paspēja vēl izpausties, jo braucējs bija tik iekarsis, ka viena apļa laikā divreiz taranēja arī Tijzu Hezenu.


Foto: RX-inside

Baumanis, nonācis trešajā vietā, centās noķert līderus, taču tam laika vairs nepietika. Finišā uzvaru izcīnīja Saņins, Zēligers palika otrais, bet Baumanis - trešais.

Kopvērtējumā pēc trim posmiem Zēligers sakrājis 86 punktus, Saņinam un Baumanim – pa 83.

Nākamais posms šajā nedēļas nogalē notiks Nīderlandē.

Kopvērtējums pēc trīs posmiem:
1. Sven Seeliger, Ford Fiesta,  86
2. Egor Sanin, Renault Clio RU, 83
3. Artis Baumanis, Renault Twingo, 83
4. Václav Veverka, Peugeot 208, 69
5. LUIGI Skoda, Fabia, 55
6. Thijs Heezen, Ford Fiesta, 45
7. Dmitriy Malakhov, Renault Clio, 43
8. Zdenek Kucera, Skoda Fabia, 38
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png