profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis ar jaunu 600 Zs jaudīgu auto Igaunijas rallijkrosā izcīna uzvaru

Mārtiņš Jankovskis 03.08.2015 - 15:56 Jānis Baumanis ar jaunu 600 Zs jaudīgu auto Igaunijas rallijkrosā izcīna uzvaru
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās ceturtais Igaunijas rallijkrosa čempionāta posms, kurā lielisks starts padevās latviešu sportistam Jānim Baumanim. Startējis ar pilnīgi jaunu Reinsalu Sport komandas SuperCar mašīnu, ar kuru komanda nākotnē nolēmusi startēt pasaules rallijkrosa čempionātā, Baumanis ekstremālos apstākļos izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

''Šajā posmā startēju tās pašas komandas sastāvā, taču šoreiz man tika iedota pilnīgi jauna SuperCar klases automašīna, kura ir aprīkota ar 600 Zs un 900 Nm. Uzreiz varu teikt, ka šis auto bija ļoti labs, lai arī, protams, vēl ir lietas, kuras ir jāuzlabo un jāpamaina,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Iepriekšējās dienās pirms sacensībām ļoti spēcīgi lija, tāpēc trase bija ļoti smaga, dubļaina un ar lielām peļķēm. Pa ideālo trajektoriju nevarēja braukt, jo tajā atradās peļķes. Taču šis bija ļoti labs treniņš, jo apstākļi tiešām bija ļoti grūti.''


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Pirmajā kvalifikācijā neizdevās labs starts, tāpēc beigās uzrādīju tikai trešo ātrāko laiku. Otrajā kvalifikācijā izcēlu startu un uzreiz devos džokerī. Pēc tam jau pirmā apļa beigās saķēru konkurentus, kuri vēlāk devās džokerī, kas man savukārt beigās ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Trešajā kvalifikācijā arī padevās lielisks starts, kas ļāva visu braucienu braukt pa priekšu un uzvarēt,'' kvalifikācijas notikumus stāsta sportists.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Finālā bija nelielas problēmas ar startu, kur šoreiz tas tika dots savādāk, tāpēc divi konkurenti nogulēja to. Tikmēr man padevās lielisks starts un varēju braukt pa priekšu. Neskatoties uz to, ka visa brauciena laikā nedaudz eksperimentēju ar braukšanas stilu, laiks visos apļos bija ļoti labs, kā rezultātā izcīnīju uzvaru. Gribu teikt lielu paldies Reinsalu Sport komandai par to, ka viņi mani ir izvēlējušies par vienu no savas komandas pilotiem, kā arī gribu teikt paldies savai ģimenei un atbalstītājiem,'' nobeidz Baumanis.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Nākamais starts Jānim ar šo pašu auto paredzēts jau pēc divām nedēļām Igaunijas rallijkrosā, bet pēc tam sportists ar "Team Peugeot-Hansen" SuperCar mašīnu startēs Norvēģijas RX posmā.

Rezultāti:
1. Jānis BAUMANIS 04:44.957
2. Ricardo BORTKEVITŠ +03.832
3. Oliver OBERG +21.873
4. Raini ROOMETS +32.611
5. Andri ÕUN  DNF
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png