profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solberga sieva: Autosports ir mūsu dzīve

Mārtiņš Jankovskis 27.07.2015 - 21:22 Solberga sieva: Autosports ir mūsu dzīve
Pernilla Solberga. Foto: Rihards Baumanis

Ceturtdien, 16. jūlija, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tika paziņots par Latvijas iekļaušanu Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā un par posma norisi Rīgā, Biķernieku trasē. Pasākumā bez oficiālajām personām piedalījās arī pasaules rallija un rallijkrosa čempions Peters Solbergs, kurš uz Latviju bija ieradies ar savu ģimeni un draugiem.

Viens no iemesliem, kādēļ Solbergs devās uz Latviju, bija tas, ka sporta kompleksā 333 norisinājās NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa un kroskartu čempionāta posms, kurā startēja arī Petera Solberga dēls Olivers Solbergs.

Ņemot vērā, ka Skandināvijā šis ir atvaļinājuma laiks, Solberga ģimene ar draugiem un radiem, kopā apmēram 8 - 10 autobusu un kemperu pavadībā, uz Latviju devās agrāk, lai nedaudz paceļotu pa Latviju.


Solbergu karavāna. Foto: Go4speed

Šī pasākuma laikā portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Petera Solberga sievu Pernillu, kura gan pati ļoti aktīvi piedalās autosporta sacensībās (bieži brauc rallijā un ir stūrmane Solbergam), gan atbalsta savu dēlu un vīru.

''Gan rallijs, gan rallijkross ir daļa no manas dzīves, un man tas ļoti patīk. Arī pati esmu agrāk nodarbojusies ar autosportu, tāpēc šajā vidē jūtos komfortabli. Tieši autosportā iepazinos ar Peteru. Tāpat arī mans tēvs bija rallijkrosa braucējs, kad biju maza, tāpēc autosportā esmu jau ilgu laiku,'' saka Pernilla Solberga.


Pernilla, Peters un Olivers Solbergi. Foto: www.revistascratch.com

Tie, kuri seko līdzi rallijkrosam, noteikti ir ievērojuši, ka sacensību laikā Pernilla ļoti aktīvi gan jūt līdzi vīram, gan arī pati iesaistās darbos, ja tas ir nepieciešams. ''Dzīve rallijkrosā ir vieglāka, jo viss ir pārskatāms un visi esam kopā. Taču, gan rallijam, gan rallijkrosam ir savi plusi un mīnusi, bet šobrīd es lielāku priekšrocību dodu rallijkrosam,'' turpina Pernilla, kura piebilda, ka ir liela atšķirība, kad brauc Peters un Olivers. ''Kad brauc Peters, tad neesmu nervoza, jo zinu, ka viss būs kārtībā, bet, kad brauc Olivers, tad ļoti, ļoti uztraucos.''

Profesionāla sportista ikdiena nav viegla, jo gandrīz katras brīvdienas ir sacensības vai treniņi. Solbergu ģimenei ar brīvo laiku ir vēl grūtāk, jo sacensībās brauc gan Peters, gan Olivers. Solberga sieva atzīst, ka brīvdienas, kuras ģimene var pavadīt kopā un bez autosporta, ir tikai Ziemassvētkos. Visu pārējo laiku sanāk ceļot un piedalīties sacensībās.


Peters Solbergs. Foto: Rihards Baumanis

Ņemot vērā, ka šis laiks Zviedrijās ir atvaļinājumu laiks, Solbergu ģimene ar draugiem uz Latviju ieradās agrāk, lai nedaudz paceļotu un atpūstos. ''Līdz oktobrim mums katrās brīvdienās ir kaut kādas sacensības, bet mums tas patīk un autosports ir mūsu dzīve. Ņemot vērā, ka tagad bija nedaudz brīvāks laiks, pirms sacensībām nolēmām atbraukt un paceļot pa Latviju, kas mums ļoti, ļoti iepatikās. Bijām Jūrmalā, kur pavadījām fantastisku laiku. Šeit pie jums ir ļoti jauki un pretimnākoši cilvēki, kuri gatavi izpalīdzēt un palīdzēt. Gribu teikt lielu paldies Baumaņu ģimenei, kura mums palīdzēja iekārtoties Latvijā un atrast vietu, kur atpūsties. Viņi ir ļoti labi cilvēki,'' ar prieku nobeidz Pernilla.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png