profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs: Biķernieku trase būs fantastiska, jo mežā būs arī rallija trase

Mārtiņš Jankovskis 16.07.2015 - 20:29 Solbergs: Biķernieku trase būs fantastiska, jo mežā būs arī rallija trase
Peters Solbergs. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv

Ceturtdien, 16. jūlija, pēcpusdienā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās īpaša preses konference, kurā tika paziņots par Latvijas iekļaušanu Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā un par posma norisi Rīgā, Biķernieku trasē. Šajā pasākumā piedalījās vairākas oficiālās personas, starp kurām bija arī pasaules rallija un rallijkrosa čempions Peters Solbergs.

Viens no iemesliem, kādēļ Solbergs devās uz Latviju, bija tas, ka nedēļas nogalē sporta kompleksā 333 norisināsies NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa un kroskartu čempionāta posms, kurā uz starta izies arī Petera Solberga dēls Olivers Solbergs. Ņemot vērā, ka Skandināvijā šis ir atvaļinājuma laiks, Solberga ģimene ar draugiem un radiem uz Latviju devās agrāk, lai nedaudz paceļotu pa Latviju. Šajā laikā Solbergs ar draugiem apmeklēja Jūrmalu un baudīja jūras priekus. Jāpiebilst, ka uz Latviju Solbergs ar draugiem devās 8 - 10 kemperu un autobusu pavadībā.


Solbergu karavāna. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv


Solbergu karavāna. Foto: Go4speed

Sarunā ar portālu Go4speed Solbergs atzina, ka ir patīkami pārsteigts par Latviju, Latvijas ēdienu un cilvēkiem, kuri esot atsaucīgi un draudzīgi. Tāpat sportists piebilda, ka šis nākamgad solās būt ļoti aizraujošs un fantastisks posms. Jāpiebilst, ka pasākuma laikā Solbergs vairākas reizes veltīja atzinīgus vārdus šī pasākuma organizatoriem.


Mārtiņš Jankovskis sarunā ar Peteru Solbergu. Foto: Go4speed

Peter, kāds šobrīd izskatās rallijkross?
Rallijkross šobrīd izskatās ļoti labi. To lieliski atspoguļo gan televīzijā, gan arī tas ļoti strauji attīstās, par ko liecina tas, ka rallijkross šobrīd notiek daudzās valstīs. Arī tagad, kad rallijkross notiks Latvijā, ir ļoti labi.

Cik viegli rallija braucējiem ir pāriet un startēt rallijkrosā?
Rallija braucējam ir vieglāk braukt rallijkrosā, jo tev ir jāiemācās braukt tikai satiksmē. Tas pats attiecas arī uz citiem augsta līmeņa čempionātiem, no kuriem pārnākt uz rallijkrosu ir viegli, ko arī pierāda daudzi braucēji no dažādiem čempionātiem, kuri tagad lieliski sevi apliecina rallijkrosā. Bet visgrūtāk, manuprāt, pariet uz rallijkrosu, ir no formulas, kas ir pavisam kas cits.


Solbergs dodas trasē ar SRT komandas mašīnu. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv

Vai Tu esi apmierināts un laimīgs, ka pēc rallija karjeras beigām pārgāji uz rallijkrosu?
Jā, esmu apmierināts, ka pēc rallija karjeras beigām nolēmu pāriet uz rallijkrosu, kas šobrīd attīstās un turpina attīstīties. Jaunas sacīkstes, jaunas emocijas. Arī Lēbs startē citā disciplīnā, taču esmu pārliecināts, ka man ir jautrāk nekā viņam (smaida).

Latviju šobrīd Pasaules un Eiropas rallijkrosā pārstāv divi braucēji - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Ko Tu vari par viņiem teikt?
Reinis Nitišs ir ļoti gudrs braucējs, jo viņš brauc ļoti ātri un precīzi. Kā jau teicu iepriekš, tad uzskatu, ka viņš, iespējams, ir viens no talantīgākajiem braucējiem, kādu esmu redzējis. Arī Baumanis ir ļoti ātrs un gudrs braucējs. Viņam ir tikai vairāk jābrauc un jākļūst stabilākam, un tad viss būs labi. Taču viņš pie tā jau strādā, tāpēc būs interesanti, kā viss attīstīsies vēlāk. Jums ir labi braucēji.


Peters Solbergs, Raimonds Strokšs un Reinis Nitišs. Foto: Valdis Zāgeuss, Go4speed.lv

Tu esi braucis daudzās trasēs. Kā tev liekas, kā šī trase varētu izskatīties uz citu valstu fona?
Šī trase būs lieliska, jo mežā būs arī rallija trase (smejas). Izstaigāju šo trasi un, manuprāt, tā būs fantastiska. Domāju, ka šo vietu apmeklēs daudz fanu, jo tā atrodas fantastiskā vietā. Viss apkārt ir tik tuvu, kā arī šeit ir pilsēta, kas šo visu padarīs par lielisku pasākumu. Domāju, ka šo vietu apmeklēs daudz fanu.

Noteikti, ka Latvijas RX posmā gribēsi uzvarēt, jo Reinis pagājušajā gadā uzvarēja Norvēģijā.
Es uz Nitišu nedaudz esmu dusmīgs, jo viņš uzvarēja manās mājās Norvēģijas RX posmā, bet es toreiz paliku otrais. Tāpēc nākamgad es ļoti, ļoti gribu šeit uzvarēt (veselīgi smiekli).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png