profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis pēc debijas 'Rallycross Chalange' seriāla pirmā posma ieņem 3.vietu

Mārtiņš Jankovskis 30.06.2015 - 12:51 Artis Baumanis pēc debijas 'Rallycross Chalange' seriāla pirmā posma ieņem 3.vietu
Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Aizvadītajās brīvdienās Čehijā startēja jaunā Rallycross Chalange Europe sezona. Agrāk tieši šis seriāls bija Eiropas rallijkrosa čempionāts, taču vēlāk IMG Motorsport izveidoja daudz spēcīgāku Eiropas rallijkrosa čempionātu un vēlāk arī Pasaules čempionātu, kurā šogad startē Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Lai arī Rallycross Chalange Europe pēc hierarhijas ir pakāpienu zemāk par IMG Motorsport rīkotajām rallijkrosa sacensībām, šajā seriālā tāpat startē spēcīgi braucēji, kas visās klasēs cīņas padara ļoti sīvas.

Šogad šajā seriālā Set Promotion komandas sastāvā Super 1600 klasē startēs vidējais no brāļiem Baumaņiem – Artis.

Pirmajā posmā, kas aizvadītajās brīvdienās notika Čehijā, Artis pārliecinoši iekļuva finālā, kur šoreiz diemžēl veiksme nebija mūsu braucēju sabiedrotā. Startējis no pirmās starta rindas, Artis jau pirmajā līkumā tika sagriezts, kā rezultātā tika izcīnīta tikai septītā vieta.


Foto: Rihards Baumanis

''Šīs man bija pirmās sacīkstes ar jauno komandu un jauno mašīnu ''Renault Twingo'', kas ir gandrīz tāds pats auto, ar kuru brauc Jānis Baumanis Eiropas čempionātā,” sarunā ar portālu Go4speed iesāk Artis Baumanis.

''Sestdien brīvajos treniņos, kuros varēja veikt tikai astoņus apļus (divi brīvie treniņbraucieni, kur katrā varēja veikt četrus apļus), apradām ar trasi un mašīnu, kā arī atradām pareizos regulējumus. Jau tobrīd biju ātrs, jo uzrādīju pašus ātrākos laikus.''

''Svētdien kvalifikācijas braucienos jau pirmajā braucienā uzrādīju savas klases dienas ātrāko laiku. Uzvarēju pirmo un otro kvalifikāciju. Trīs kvalifkāciju summā biju pirmais, kas pusfinālā ļāva startēt no pirmās starta rindas. Šeit gan jāsaka, ka formāts ir nedaudz savādāks kā Eiropas rallijkrosa čempionātā, jo pusfinālā un finālā no pirmās starta rindas startē trīs braucēji. Tas arī atspoguļojās pusfinālu un finālu pirmajā līkumā, kur veidojās vairākas sadursmes starp konkurentiem,” turpina sportists.


Foto: Rihards Baumanis

''Pusfinālā bija ļoti sīva cīņa ar konkurentiem, it sevišķi ar krievu sportistu. Pirmos apļus gājām buferis buferī, bet vēlāk izdevās atrauties un pēdējā aplī izcīnīt pārliecinošu uzvaru.''
 
Ja pusfinālā Artim viss izdevās, tad finālā šoreiz veiksme nebija mūsu braucēja pusē. ''Pēc tam sekoja fināls, kur izdevās lielisks starts, taču tad čehu sportists, kurš startēja no ārmalas, pirmajā līkumā sāka griezt ātrāk, kā rezultātā viņš man virsū uzstūma konkurentus, kas sagrieza mani braukšanas pretējā virzienā. Tajā brīdī auto noslāpa, un pirmo apli noslēdzu līderim zaudējot 14 sekundes. Turpināju cīņu un pēc vairākiem ātrākajiem apļa laikiem aizcīnījos līdz septītajai vietai.”


Neveiksmīgais finālbrauciens. Foto: Rihards Baumanis

Neskatoties uz šo neveiksmi, komanda ar Arta sniegumu ir apmierināta. ''Žēl, ka tā, bet tāds ir autosports. Šoreiz finālā veiksme nebija mūsu pusē. Taču, neskatoties uz to, komanda ir apmierināta ar manu sniegumu, manu braukšanas stilu un trajektorijām. Nav ko pārdzīvot un ir jāiet uz priekšu. Kopvērtējumā šobrīd esam augstajā trešajā vietā, tāpēc viss ir kārtībā,” optimistiski nobeidz Artis.

Kā sarunas nobeigumā portālam atklāja sportists, tad Francijas RX posmā viņš debitēs Eiropas rallijkrosa čempionātā posmā Super 1600 klasē, kur tādējādi tiks startēts kopā ar brāli Jāni, kurš šobrīd ir šīs klases līderis ERX.

Vēl Rallycross Chalange Europe seriālā paredzēti posmi Lietuvā, Beļģijā, Nīderlandē, Austrijā un Itālijā.

Kopvērtējums pēc pirmā posma:
1. Luigi (Skoda Fabia) 29
2. Sven Seeliger (Ford Fiesta)  28
3. Artis Baumanis (Renault Twingo)  26
4. Thijs Heezen (Ford Fiesta)  23
4. Zdenek Kucera (Skoda Fabia)  23
6. Václav Veverka (Peugeot) 208  22
7. Egor Sanin (Renault Clio)  21
8. Dmitriy Malakhov (Renault Clio) 19
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png