profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Neslēpšu, ka sirdī šobrīd ir rūgtums

Go4speed 23.06.2015 - 11:15 Nitišs: Neslēpšu, ka sirdī šobrīd ir rūgtums
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Notikumiem bagāts aizvadītajās brīvdienās izvērtās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Vācijā, kurā uz starta izgāja arī divi latviešu sportisti - Jānis Baumanis (Super 1600 klase) un Reinis Nitišs (SuperCar) klase.

Nitišs pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas ierindojās trešajā vietā un iekļuva pusfinālā. Diemžēl savā pusfinālā Nitišs piedzīvoja sadursmi, pēc kuras no turpmākās cīņas par uzvaru bija spiests izstāties. Reinis Vācijā ieguva 16 punktus un čempionāta kopvērtējumā ierindojas dalītā piektajā vietā. Tikmēr Baumanis iekļuva finālā, kur tika izcīnīta 5. vieta. Arī pēc šī posma Jānis saglabā pirmo vietu čempionāta kopvērtējumā.


Foto: Rihards Baumanis

''Ceturtajā kvalifikācijas kārtā nesanāca perfekts starts, bija arī vairāki sitieni pa aizmuguri un sāniem. Nepaveicās. Bet turpināju cīnīties un finišēju trešais, kas četru braucienu summā deva astoto vietu un uz pusfinālu ļāva ieņemt vietu starta otrās rindas ārmalā,'' par pēdējā kvalifikācijas brauciena iznākumu stāsta Jānis Baumanis.

''Pusfinālā startā izstājās viens no šīs sezonas galvenajiem konkurentiem, krievs Ņikita Misjuļa, bet komanda mani tikmēr turpināja dzīt uz priekšu. Pirmajā aplī izbraucu džokeri un tobrīd biju trešais. Apļa laiki man bija ļoti ātri un pilnīgi jutu, ka viss iet kā no rokas. Rezultātā izcīnīju pirmo vietu, kas pat likās neticami pēc visām neveiksmēm un ķibelēm, kādas bija bijušas.''

Bet tad pienāca fināls un apstiprinājās atziņa, ka sacensības beidzas tikai aiz rūtainā karoga un līdz tam var notikt it viss. ''Jau pirmais pagrieziens bija interesants. Tiktu stumts, sists, mazliet pabraucu uz diviem riteņiem. Kad nostājos uz visiem čeriem riteņiem, nokrita daļa izpūtēja, kas samazināja mašīnai jaudu. Taisnajos trases posmos to īsti nevarēja just, taču šaurajos, lēnajos pagriezienos, kādu Esteringā ir veseli trīs, ļoti izteikts bija griezes momenta deficīts. Spītējot nolūzušajam izpūtējam, fināla brauciena pirmajā pusē uzrādīju divus ātrākos apļa laikus. Tad devos džokerī, pēc kura izbraukšanas nenosedzu iekšmalu un ungārs Kristiāns Žābo spēcīgi atspiedās pret mani. Tajā brīdī no aizmugurējā kreisā riteņa nobortējās riepa un šādā stāvoklī cīņu turpināt jau vairs nav iespējams. Ja uz taisnēm un grants daļā mašīna vēl ir braucama, tad uz asfalta viņa jau ir burtiski nevaldāma. Atlikušajā brauciena daļā trīs reizes gandrīz sagriezos, tomēr man izdevās savākties un patiesībā ar piekto vietu esmu apmierināts,” nobeigumā saka Jānis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis

Kopvērtējums Super 1600 klasē:
1. JĀNIS BAUMANIS, RENAULT TWINGO, 70
2. TIMUR SHIGABUTDINOV, RENAULT CLIO, 61
3. ULRIK LINNEMANN, PEUGEOT 208, 59
4. KRISZTIAN SZABO, SKODA FABIA, 55
5. ERNESTAS STAPONKUS, VOLKSWAGEN POLO, 51
6. NIKITA MISYULYA, SKODA FABIA, 50
7. ANDRÉA DUBOURG, RENAULT CLIO, 43
8. ONDREJ SMETANA, FORD FIESTA, 39

SuperCar klasē pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas Nitišs ierindojās trešajā vietā un kvalificējās pusfinālam. Sacensību pusfinālu Nitišs uzsāka no otrās starta vietas, tomēr uzreiz pēc starta tika iesaistīts sadursmē ar vairākiem braucējiem. Diemžēl automašīnas defekti pēc sadursmes bija pietiekami nozīmīgi, un jēkabpilietis bija spiests izstāties.

''Visas nedēļas nogales laikā Olsbergs MSE sagatavoto Ford Fiesta ST automašīnu ātrums bija ļoti labs, ko apliecina arī izcīnītā trešā vieta četru kvalifikācijas kārtu kopvērtējumā. Diemžēl pusfinālā piedzīvoju sāpīgu sadursmi, pēc kuras nācās izstāties. Neslēpšu, ka sirdī šobrīd ir rūgtums, jo Vācijā uzņemtais temps ļāva sasniegt pašus augstākos rezultātus un pietuvoties čempionāta līderim Peteram Solbergam. Tomēr, Esteringas trase, it sevišķi pirmais līkums, ir slavena tieši ar spraigām kontaktcīņām un avārijām. Līdzīgas sadursmes notika arī citos braucienos, tamdēļ nevienu nevainoju – tas ir rallijkross, kurā no šādiem sacīkšu incidentiem ne vienmēr var izvairīties,'' stāsta Reinis Nitišs.


Foto: Rihards Baumanis

''Paldies visiem, kuri šajās brīvdienās sekoja līdzi manām gaitām, vēlēja panākumus un turēja īkšķus. Vācijas notikumi, lai paliek Vācijā! Tagad visu uzmanību veltīšu nākamajam posmam, kas norisināsies Zviedrijā – tās būs Olsbergs MSE mājas sacensības, tamdēļ labam rezultātam Hejesas trasē būs dubulta nozīme. Tiekamies sacensībās!” tā Nitišs.

Kopvērtējums SuperCar klasē:
1. PETTER SOLBERG, CITROËN DS3, 138
2. JOHAN KRISTOFFERSSON, VOLKSWAGEN POLO, 103
3. ANDREAS BAKKERUD, FORD FIESTA ST, 88
4. TIMMY HANSEN, PEUGEOT 208, 79
5. REINIS NITIŠS, FORD FIESTA ST, 77
6. DAVY JEANNEY, PEUGEOT 208, 77
7. TOOMAS HEIKKINEN, VOLKSWAGEN POLO, 63
8. MATTIAS EKSTRÖM, AUDI S1, 61
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png