profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Izšķirošajos braucienos Nitišam un Baumanim sadursmes

Go4speed 21.06.2015 - 17:45 Izšķirošajos braucienos Nitišam un Baumanim sadursmes
Nitišs pēc sadursmes. Foto: @ALavadinho

Vācijā, Esteringas trasē aizvadīts pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējais posms, kurā uz starta izgāja divi latviešu braucēji - Reinis Nitišs startēja SuperCar klasē, bet Jānis Baumanis brauca Super 1600 klasē.

Super 1600 klase:
Pēc trīs braucieniem Baumanis ieņēma astoto vietu. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Baumanis izcīnīja desmito vietu, kas bija pietiekami, lai iekļūtu pusfinālā. Otrajā pusfinālu pārī Baumanis, kurš pēc četrām kvalifikācijas kārtām bija astotais, izcīnīja uzvaru, kas sportistam finālā ļāva startēt no pirmās starta rindas. Diemžēl finālā Baumanis piedzīvoja avāriju, taču, neskatoties uz to, Jānis spēja sasniegt finišu, kur tika izcīnīta piektā vieta.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

SuperCar klase:
Trešajā kvalifikācijas kārtā Reinis savā braucienā palika piektais, bet kopvērtējumā tas deva astoto vietu. ''Trešais brauciens izvērtās mazāk veiksmīgs, jo džokera apli veicu vienlaicīgi ar Linerudu, kurš šajā braucienā bija nedaudz lēnāks. Trasē apsteigt viņu nevarēju, tamdēļ nācās zaudēt laiku. Vēl atlicis viens brauciens, kurā jānosargā vieta pusfinālā,'' tā Reinis Nitišs.

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis savā braucienā finišēja otrais, bet kopvērtējumā Nitišs palika ceturtais. Absolūti pēc četrām kvalifikācijas kārtām Nitišs ierindojās trešajā vietā, kas deva iespēju startēt pusfinālā no pirmās starta rindas. ''Pirmajā līkumā man nebija dotas plašas izvēles iespējas. Labi, ka spēju no tā izbraukt otrais. Pusfināls sasniegts – tas galvenais! Trase ir ļoti slidena, ko pierāda daudzās braucēju kļūdas un avārijas. Jābrauc drosmīgi, tomēr nedrīkst pārcensties,'' tā pirms pusfināla teica Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Diemžēl pusfinālā Nitišs, startējot ar ļoti spēcīgiem konkurentiem, jau pašā startā bija iesaistīts sadursmēs, kas beigās mūsu sportistam lika izstāties. ''Pusfinālā no tik labas starta vietas vēlējos cīnīties par finālu un pjedestālu, taču uzreiz pēc starta tiku iesaistīts sadursmē,'' saka Nitišs, kurš nespēja sasniegt finišu.

Finālā uzvaru izcīnīja Deivs Džīnejs, aiz sevis atstājot Peteru Solbergu un Timiju Hansenu.
Komentāri
gt99 22.06.2015 15:00
Reinis izstājās ne dēļ sadursmes ar Marklundu. Reinis sadūrās ar Ženī, kā rezultātā Reiņa auto salūza piekare un Marklunds bija "ceļā" nekontrolējamai Reiņa Fiestai.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png