profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Sacensību gala rezultāts šoreiz tika izšķirts jau pusfinālā

Go4speed 25.05.2015 - 09:56 Nitišs: Sacensību gala rezultāts šoreiz tika izšķirts jau pusfinālā
Reinis Nitišs. Qnigan.com

Laidenhilas (Lydden Hill) trasē Lielbritānijā aizvadīts ceturtais FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja gan Reinis Nitišs, gan Jānis Baumanis, kuram tā bija debija “Supercar” klasē. Reinis sacensību noslēgumā izcīnīja 5.vietu, bet Jānis palika 20.vietā.

Finālbraucienā Nitišs startēja no piektās starta vietas, un brauciena sākumā pakāpās uz trešo pozīciju. Tomēr brauciena laikā uzrādītie apļa laiki šoreiz nebija pietiekami ātri, un arī konkurenti nepieļāva kļūdas, liedzot Nitišam trasē apsteigt kādu no sāncenšiem. Pēc džokera apļa veikšanas Nitišs atkāpās uz piekto pozīciju, kurā arī sasniedza finišu.

''Sacensību gala rezultāts šoreiz tika izšķirts jau pusfinālā, kad sekoju brauciena līderiem, un, apgrūtinātas redzamības apstākļos, nācās zaudēt vērtīgu laiku. Liels gandarījums, ka spēju iekļūt finālā, jo tik spēcīgā konkurencē, kāda bija šajā posmā, no pēdējās starta rindas izcīnīt uzvaru ir pavisam niecīgas izredzes,'' stāsta Reinis Nitišs.


Foto: reinisnitiss.com

''Lai vai kā, esmu apmierināts, ka Lidenhilā izdevās izpildīt komandas noteikto uzdevumu un iekļūt sacensību finālā. Tomēr, nākamreiz es vēlos sasniegt vairāk! Liels prieks, ka rallijkross spēj aizraut arvien lielāku skaitu fanu, kuri rod iespēju izbrīvēt laiku un klātienē apmeklē pasaules čempionāta posmus. Ikreiz, kad trases malā redzu Latvijas karogu vai dzeltenajos kreklos tērptus fanus, uzņemu papildu enerģiju, kas sacensību nogalē ir ļoti nepieciešama. Tiekamies pēc četrām nedēļām Vācijā!” nobeidz Reinis.

Lai arī Baumanis izcīnīja 20.vietu un pusfinālā netika, sportists ir apmierināts ar gūto pieredzi. Šoreiz labāku rezultātu liedza uzrādīt dažādi blakusapstākļi. ''Pirmajā braucienā pēc atkārtotā starta pārkarsuša sajūga dēļ mašīnai uz brīdi pazuda jauda, tāpēc pazaudēju aptuveni divas sekundes. Pēc tam bija diezgan labi, trajektorijas braucu pareizi, tāpēc ar 14.pozīciju biju apmierināts,” notikumus pirmajā kvalifikācijas iebraucienā komentē Jānis Baumanis.

Tomēr jau otrais kvalifikācijas brauciens ieviesa nevēlamas korekcijas šīs nedēļas nogales plānos. Uzreiz pēc starta Jānis Baumanis un amerikānis Taners Fausts devās Džokera aplī, kur vienā no līkumiem Fausts izraisīja sadursmi. Fausts pēc incidenta sacīkstes turpināja, turpretī Baumaņa “Peugeot 208 WRX” ar salauztu stūres mehānismu palika trases malā un finišu nesasniedza.

''Otrajā braucienā blakus nostājās konkurētspējīgi braucēji - Taners Fausts, Andreass Bakerūds, Manfrēds Štols un Alkss Danielsons. Starts sanāca ļoti labs, atrāvos, taču tad Taners mani panāca. Sāns sānā gājām “džokerī”, taču tur no viņa saņēmu divus sitienus un uzgrūdos apmalei. Nolūza stūres stienis un ar to arī pirmā diena beidzās.''


Foto: Rihards Baumanis

''Svētdien no rīta brīvajos treniņbraucienos mums bija salīdzinoši labs apļa laiks, bet nepaveicās, ka pirms trešās kvalifikācijas tieši pirms mūsu brauciena nolaistīja trasi. Bija ļoti, ļoti slidens, taču, neskatoties uz to, braucu ar labiem rezultātiem. No nākamajiem braucējiem tikai viens bija ātrāks. Tomēr tiem, kas brauca pēdējie, zaudējām apmēram astoņas sekundes. Divas sekundes aplī ir ļoti daudz,” notikumus trešajā kvalifikācijā komentē Jānis Baumanis.

Ceturtajā un noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Jānis atkal palika otrais, atzīstot vien pieredzējušā rallista Manfrēda Štola pārākumu. ''Ceturtajā kvalifikācijā sanāca ļoti labs starts, pēc kā uzreiz devos džokera aplī. Braucu, cik ātri vien varēju, taču arī šajā braucienā radiatoram priekšā bija dubļi un motoram ieslēdzās saudzēšanas režīms, lai tas nepārkarstu. Tas nozīmē, ka jaudas bija par kādiem 20 - 30 procentiem mazāk. Nepaveicās ar to,” saka Jānis.

''Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu pirmajās sacensībās, turklāt jāņem vērā, ka es braucu ar iepriekšējās paaudzes mašīnu. Tie, kas tika tālāk pusfinālā, brauc ar pilnīgi jaunām mašīnām, tā ka rezultāts nav slikts,” pēc aizvadītās debijas “Supercar” klasē sacīja Jānis Baumanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png