profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinis Nitišs Vācijas RX posmā izcīna otro vietu

Go4speed 03.05.2015 - 13:49 Reinis Nitišs Vācijas RX posmā izcīna otro vietu
Foto: Reinisnitiss.com 

Šodien, 3. maijā, Vācijā Hokenheimas trasē norisinājās pasaules rallijkrosa čempionāta posma pusfināla un fināla braucieni, kuros startēja arī Reinis Nitišs. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas līderis ar 95 punktiem bija Liams Dorans, kuram sekoja Deivs Džīnejs (80) un Reinis Nitišs (77). Sestdien sportisti veica atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, kurās jēkabpilietis Nitišs divreiz uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas dienas izskaņā viņam ļāva ierindoties 2. vietā un kvalificēties pusfinālam, kurā viņš startēja no pirmās starta rindas. 

Pēdējā dienā trase no rīta bija mitra, taču lietus nelija. Iesildīšanās braucienos pirms pusfināliem Reinis uzrādīja labāko laiku. Arī pusfināla brauciens latviešu sportistam bija veiksmīgs. Jau startā izcīnītā pirmā pozīcija tika noturēta līdz pat finišam. Reinis Nitišs finālbraucienā iekļuva kopā ar Robinu Larsonu un Timiju Hansenu. 

Fināla startā Solbergs izvirzījās vadībā, bet Nitišs iekārtojās aiz līdera. Pirmo divu braucēju pozīcijas līdz finišam netika īpaši apdraudētas, lai arī uz brīdi Reinim pietuvojās Timijs Hansens. Finišā pasaules čempionam Solbergam šīs sezonas pirmā uzvara, Nitišam - pirmais pjedestāls, bet trešajā vietā Hansens, kurš pēdējā aplī, izbraucot no džokera apļa, piedzīvoja sadursmi ar Robinu Larsonu, liekot tautietim pēc avārijas izstāties.

Pēc diviem pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem Nitišs atrodas kopvērtējuma piektajā vietā ar 34 punktiem. Viņam priekšā rezultātu tabulā atrodas Solbergs (57), pirmā posma uzvarētājs Johans Kristofersons (42), Hansens un Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerūds (pa 37). Komandu vērtējumā Nitiša un Bakerūda Ford OlsbergsMSE vienība otrajā vietā. 

Pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms norisināsies maija vidū Beļģijā.

Vācijas RX posma rezultāti:
1. Peters Solbergs 
2. Reinis Nitišs 
3. Timijs Hansens
4. Tomas Heikinens
5. Robins Larsons
6. Andreas Bakerūds 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png