profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim Portugāles RX posmā dramatiskā cīņā trešā vieta, Nitišs ārpus fināla

Mārtiņš Jankovskis 26.04.2015 - 15:42 Baumanim Portugāles RX posmā dramatiskā cīņā trešā vieta, Nitišs ārpus fināla
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Svētdien Portugālē turpinājās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonas pirmais posms, kurā uz starta izgāja divi latviešu braucēji – Reinis Nitišs (SuperCar) un Jānis Baumanis (Super 1600).

Svētdienas rītā uzspīdēja saule, taču braukšana nebija vieglāka - asfalts nožuva, taču bija ar smiltīm, savukārt uz grants, ārpus ideālās trajektorijas, bija bieza dubļu kārta. Atgadināsim, ka pēc pirmās dienas trim kvalifikācijas kārtām Baumanis bija līderis Super 1600 klasē, bet Nitišs pēc divām kārtām bija devītais SuperCar klasē.


Foto: Rihards Baumanis

SuperCar klase:
Trešajā kvalifikācijas kārtā Reinis no iekšmalas aizgāja kā pirmais, bet pirmā līkuma izejā viņš nedaudz izslīdēja un palaida garām Manfrēdu Štolu. Otrajā aplī Nitišs tajā pašā vietā mēģināja apdzīt Štolu, taču tas viņam neizdevās. Trešajā aplī Reinis nolēma iet džokerī, pēc kā viņš trasē atgriezās trešajā vietā. Nedaudz vēlāk džokerī brauca Munihs, kas Reinim ļāva finišēt otrajā vietā. Visā trešajā kvalifikācijas kārtā tas deva 13.rezultātu.


Andreas Bakeruds. Foto: Rihards Baumanis

Pēdējā kvalifikācijas kārtā Reinis pārliecinoši izcēla startu un aizgāja visiem pa priekšu. Turpinājumā Nitišs brauca bez kļūdām un izcīnīja uzvaru, ar ko pietika, lai iekļūtu pusfinālā, kur būs jāstartē no pēdējās starta rindas. Jāpiebilst, ka šajā kārtā startā noslāpa Andreass Bakeruds. Kā ziņoja Nitiša komanda, tad visām Olsbergs automašīnām šajā posmā esot problēmas ar sajūgu.


Reinis Nitišs. Foto: Viesturs Kundziņš

Pusfinālā Nitišs kopā ar Peteru Solbergu un Matiasu Ekstromu pēc starta devās pamataplī, kamēr citi trīs konkurenti devās džokerī. Lai arī sākumā līderi bija atrāvušies, konkurenti lēnām nāca klāt. Bija redzams, ka Nitišs tobrīd ir nedaudz ātrāks par otrajā vietā esošo Ekstromu, taču apdzīt Reinim zviedru sportistu neizdevās. Drīz vien Reini un Ekstromu noķēra Andreas Bakeruds. Divus apļus pirms beigām Reinis devās džokerī, pēc kā viņš atgriezās pēdējā vietā... Uzvaru braucienā izcīnīja Solbergs, otrais palika Bakeruds, bet trešais - bijušais WRC pilots Pers Gunars Andersons. Reinim finišā 5.vieta. Šoreiz izskatās, ka, iespējams, komanda kļūdījās ar taktiku jeb arī tā bija pakārtota Bakerudam, kurš visu nedēļas nogali bija ļoti ātrs.


Reinis Nitišs. Foto: Viesturs Kundziņš

Finālā, kurā lija spēcīgs lietus, uzvaru daudziem par pārsteigumu izcīnīja Johans Kristofersons, aiz sevis atstājot Peteru Solbergu un Timiju Hansenu.

Super 1600 klase:
Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Baumanis, kurš bija vienīgais pilots, kurš brauca ar sausā laika sliku riepām, startēja kopā ar Linnemanu, ar kuru sanāca sīva cīņa pirmajā dienā. Pirmajā līkumā Baumanis iebrauca kā pirmais, bet viņam cieši sekoja Linnemans. Otrajā aplī džokerī devās Linemans, bet Jānis džokerī brauca pēdējā aplī. Atgriežoties trasē, Baumanis finišēja trešais.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Pēc tam sekoja pusfināls, kur sanāca ļoti asa un sīva cīņa. Pēc pirmā līkuma Timurs Šigabudinovs tika Jānim priekšā, un tā viņi viens aiz otra brauca pāris apļus. Jānis džokerī devās pēdējā aplī un tā izejā par mata tiesu izdevās tikt garām Šigabudinovam, kas deva trešo vietu braucienā un vietu finālā!

Finālā Baumanis startēja no trešās rindas iekšmalas. Jānim padevās labs starts, pēc kura viņš uzreiz devās džokerī. To pašu darīja vēl četri braucēji. Jānim džokerī izdevās apsteigt vienu kokurentu, un trīs piloti, ieskaitot Jāni, sāka ķert līderus. Otrajā aplī Jānis zaudēja vienu pozīciju, piekāpjoties Ņikitam Misuļam. Turpinājumā starp vairākiem sportistiem izvērtās asa un sīva cīņa, kur pa gaisu lidoja detaļas. Pēdējā aplī džokerā iegāja Andreā Duborgs, kurš, atgriežoties no džokera, izbrauca tieši priekšā Baumanim. Pēdējos līkumos Jānis centās apdzīt Duborgu, taču viņam tas neizdevās, tāpēc nācās samierināties ar trešo vietu posmā.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Kopvērtējumā Jānis pēc pirmā posma ir līderis!

Fināla rezultāti:
1. Krisztian SZABO  04:26.914
2. Andréa DUBOURG  04:28.462
3. Jānis BAUMANIS  04:29.061
4. Nikita MISYULYA  04:31.754
5. Ondrej SMETANA 04:32.674
6. Ernestas STAPONKUS 04:35.074
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png