profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc pirmās Portugāles RX dienas Baumanis līderis, Nitišam devītā vieta

Mārtiņš Jankovskis 25.04.2015 - 19:25 Pēc pirmās Portugāles RX dienas Baumanis līderis, Nitišam devītā vieta
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Portugālē sākusies jaunā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta sezona, kurā arī šogad startā divi latviešu braucēji – Reinis Nitišs (SuperCar) un Jānis Baumanis (Super 1600).

SuperCar klase:
Sacensību diena iesākās ar apmākušos laiku, kur ik pa laikam lija lietus, taču, sākoties braucieniem, lietus pieņēmās spēkā. Pēc brīvajiem treniņiem Nitišs ieņēma ceturto vietu, kamēr līderis bija Matiass Ekstroms. ''Ar savu rezultātu šobrīd esmu apmierināts. Lietus, protams, braukšanu sarežģī, tomēr laika apstākļi visiem ir vienādi,” pēc treniņiem teica Nitišs. Pirmajā kvalifikācijas kārtā Nitišs savā braucienā bija otrais, bet kopvērtējumā Reinis bija devītais, komandas biedram Bakerudam zaudējot nepilnas četras sekundes. ''Diemžēl Kristofersons pārsita mašīnas riepu un, braucot aiz viņa, sanāca zaudēt daudz laika,” tā pēc pirmās kārtas teica Nitišs.


Reinis Nitišs cīņā. Foto: Viesturs Kundziņš

Otrajā kvalifikācijas kārtā Nitišs ļoti aizķērās startā, zaudējot kādu nepilnu sekundi. Pirmajā aplī Reinis devās džokerī, lai varētu dzīties pakaļ pārējiem. Taču kļūda startā maksāja ļoti daudz un atlikušajos četros apļos izdevās apdzīt tikai bijušo WRC pilotu Manfrēdu Štolu - 4.vieta braucienā.

Otrajā kārtā tas Reinim deva vien 11.vietu, bet pēc pirmās dienas Reinis ir devītais.


Foto: Viesturs Kundziņš

Rezultāti pēc divām kvalifikācijas kārtām:
1. Andreas BAKKERUD 95
2. Petter SOLBERG  92
3. Timmy HANSEN  84
4. Per Gunnar 77
5. Timur TIMERZYANOV  75
6. Toomas HEIKKINEN  74
7. Johan KRISTOFFERSSON  72
8. Mattias EKSTRÖM  70
9. Reinis NITIŠS 68
10. Davy JEANNEY  67

Super 1600 klase:
Jānis Baumanis treniņos sākotnēji bija ceturtais, taču vēlāk mūsu sportists pakāpās uz otro vietu. Kā portālam pastāstīja Dzintars Hmieļevskis, tad pirmajā kvalifikācijas kārtā Baumanis savā braucienā jau pirmajā līkumā bija ātrākais, tādējādi nosargājot savu pirmo pozīciju līdz pat brauciena beigām, tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā divām sekundēm. Kopvērtējumā Baumanim otrā vieta.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Pirms otrās kvalifikācijas kārtas trase bija kļuvusi vēl slapjāka, un laiki bija daudz lēnāki. Startā Jānim neizdevās izcīnīt pirmo vietu (startēja kopā ar visiem spēcīgākajiem pirmās kvalifikācijas kārtas braucējiem), tāpēc viņš devās džokerī, kā rezultātā viņam priekšā bija brīva trase. Jānis turpinājumā bija ļoti ātrs, tāpēc drīz vien viņš noķēra konkurentus, kuriem vēl bija jādodas džokerī. Pēc tam konkurenti devās džokerī un Baumanis, finišējot braucienā pirmais, izcīnīja pārliecinošu uzvaru arī otrajā kvalifikācijā. Pēc divām kārtām Jānis bija pirmais.

3.braucienā Jānis startēja no iekšmalas, un pirmajā līkumā aizgāja pa priekšu. Turpinājumā Baumanis atrāvās un finišā otro vietu apsteidza par nepilnām piecām sekundēm. Brauciena kopvērtējumā Jānim otrais ātrākais laiks, bet pēc pirmajām trīs kvalifikācijas kārtām Jānis ir kvalifikācijas līderis.


Foto: Rihards Baumanis

Rezultāti pēc trīs kvalifikācijas kārtām:
1. Jānis BAUMANIS140
2. Ernestas STAPONKUS  123
3. Timur SHIGABUTDINOV  116
4. Janno LIGUR  114
5. Andréa DUBOURG  111
6. Ondrej SMETANA  108
7. Nikita MISYULYA  107
8. Krisztian SZABO 101
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png