profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dambis rallijkrosa sacensībām no garāžas izdzen unikālu auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 15.04.2015 - 22:32 Dambis rallijkrosa sacensībām no garāžas izdzen unikālu auto (FOTO)
Kristaps Dambis. Publicitātes foto

2. maijā "333" trasē paredzēto "SK Autocross.lv RX Cup" sacensību dalībnieku sarakstā notikuši kārtējie papildinājumi. Sacensībām pieteicies arī pirmais ārzemnieks – lietuvietis Aļģimants Gliks ar "Mitsubishi Lancer Evo IX". Kā ziņo mājaslapa autocross.lv, tad trešdienas rītā folkreisa dalībnieku skaits sasniedzis 12 pieteikumus, rallijkrosa SuperCar klasē ir saņemti četri pieteikumi, tikpat daudz pieteikumi arī rallijkrosa Nacionālajā klasē. Kaujām gatavi arī divi kroskartu braucēji, taču vēl daudz pārsteigumu priekšā.


Aļģimants Gliks.

SuperCar klasē pieteiktajiem Latvijas pilnpiedziņu braucējiem Laurim Unāmam, Jānim Borševskim un Raivim Grigorovičam pievienojies lietuviešu veterāns Aļģimants Gliks. Lietuvietis pēdējos gados nevairās no starta Latvijas nedaudzajās rallijkrosa sacensībās, bet augstākais panākums ir pagājušā gada vicečempiona tituls NEZ SuperCar klases čempionātā.

Nacionālajā klasē saņemts pieteikums no Kristapa Dambja – 2006. gada NEZ rallijkrosa čempions būs interesanta mēraukla visiem pārējiem braucējiem. Tikmēr kroskartos pirmais pieteikums saņemts arī CK 650 ieskaitē – Dāvis Tobiass gaida igauņu pieteikumus.

Lai noskaidrotu, kāpēc Dambis nolēmis atgriezties sacensību apritē un ar kādu automašīnu sportists plāno braukt, portāls Go4speed jautāja pašam Kristapam.

Kas tevi pamudināja atgriezties sacensībās?
Jau pagājušajā gadā pēc vairāku gadu pārtraukuma izbraucu, jo autosportistam jau asinīs visu laiku ir nemiers, ka gribas braukt (smejas). Ņemot vērā, ka šis auto mums garāžā stāvēja kaujas gatavībā, tad es ar bērnības un šī brīža draugiem nolēmām izvilkt šo auto ārā, notīrīt putekļus, nomainīt eļļu un veikt nelielu apkopi, lai lieliskā autosporta gaisotnē varētu izbaudīt svētdienu. Tāpat ir arī saglabājušās riepas, tāpēc, saliekot visu kopā, kad apkārt ir arī labi draugi, kuri gatavi palīdzēt, tad ir grēks neizbraukt.


Foto: www.rallycross-info.dk

Pastāsti, ar ko tu brauksi.
Mūsu rīcībā būs "Smart Roadster," kas būs aprīkots ar "Toyota" divu litru motoru, kas atrodas mašīnas aizmugurē. Šim bagijveidīgajam auto ir apmēram 230 Zs.

Kāpēc bija šāda auto izvēle?
Šo auto izvēlējāmies tāpēc, ka tas ir smuks.

Šis ir tas auto, ar kuru tu 2006.gadā kļuvi pa NEZ rallijkrosa čempionu?
Jā, tā ir. Šo auto mēs uzbūvējām 2005.gadā, kad tobrīd Ziemeļeiropas NEZ ralljkross bija plaukumā. Šis auto tika būvēts tam, lai cīnītos ar vadošajiem skandināviem. 2006.gadā ar šo auto kļuvu par NEZ čempionu, tāpēc var teikt, ka mašīna ir nopelniem bagāta. Pēc tam devos uz Angliju studēt un auto tika ielikts garāžā.

Laikam šis tev ir mīļš auto, ja tik ilgu laiku ir saglabājies.
Šis man ir unikāls un ļoti mīļš auto, kuru mēs nekad neesam plānojuši kādam pārdot. Šis auto ne tikai labi izskatās, bet ar to arī ir ļoti patīkami braukt.


Foto: www.rallycross-info.dk

Šobrīd plānā ir tikai šis viens posms "333" trasē?
Sava prieka pēc šogad gribu nobraukt abus rallijkrosa posmus, kas notiks "333" trasē.

Vai šāds auto rallijkrosā un autokrosā jums ir vienīgajiem?
Ja pareizi atceros, tad Francijā redzēju vienu šādu auto, taču tas nebija tik smuki sataisīts (smejas). Vairāk gan neesmu redzējis šādus auto autokrosā.

Tad jau var teikt, ka skatītāji, vērojot sacensības klātienē, trasē varēs redzēt unikālu automašīnu.
Jāsaka, ka autokrosā un rallijkrosā gandrīz katrs auto ir unikāls, jo katrs sportists savā auto ieliek radošo domu. Bet, jā, mūsu auto, iespējams, ir unikālāks par citiem. Visur, kur esam braukuši, cilvēkiem šis auto ir paticis, Daži pat teica, ka ar šo auto ir jābrauc tikai uz pludmali (smejas). Šis auto patīk daudziem, jo tas atšķiras no citiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png