profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvija sper soli uz priekšu, lai popularizētu pasaulē populāro autosporta veidu

Go4speed 17.03.2015 - 23:49 Latvija sper soli uz priekšu, lai popularizētu pasaulē populāro autosporta veidu
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

2015. gadā Baltijas reģionā rallijkross centīsies spert nelielus soļus uz priekšu, cerībā pasaulē populāro autosporta veidu veicināt arī mūsu teritorijās. Katra no trim Baltijas valstīm piedāvās kaut ko aizraujošu, kur divas sacīkstes plānots arī aizvadīt Latvijā, ziņo autocross.lv.

Latvijā paredzētas divas cīņas gan rallijkrosa salonmašīnām, gan kroskartu klasēm. Nosacītā rallijkrosa sezona sāksies 2. maijā ar Sporta kluba Autocross.lv kausa izcīņas sacīksti 333 trasē, kas būs gan rallijkrosa, gan kroskartu braucēju iespēja aizvadīt NEZ posma imitāciju jeb lielisku treniņu. Paredzēts, ka cīņa notiks NEZ posmam plānotajā konfigurācijā, atbilstoši NEZ Rallijkrosa un NEZ Kroskartu čempionāta noteikumiem.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Rallijkrosa ieskaitē izmantojamās riepas būs sliki, kā arī, lai dotu iespēju asfalta sacīksti pamēģināt arī krosa braucējiem – ceļu satiksmei paredzētas riepas. Rallijkrosa sacīkste būs arī LAF Krosa komisijas kausa izcīņas posms. Savukārt kroskartiem viss atbilstoši NEZ noteikumiem. Kroskartu cīņa būs arī Igaunijas atklātā čempionāta posms. Pasākumu kuplinās folkreisa cīnītāji, kuri aizvadīt Vasaras kausa 1. posmu.


Artis Baumanis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Arī otra rallijkrosa sacīkste 18. un 19. jūlijā notiks 333 trasē. Šī būs NEZ Rallijkrosa otrā cīņa un NEZ Kroskartu trešais posms. Ja rallijkrosā paredzēts aptuveni ierastais dalībnieku pulks, tad masveidību sola kroskartu cīņas. Prognozēts, ka uz starta varētu iziet ap 60-70 dalībniekiem.

Spēcīgu un jaudīgu nedēļas nogali 10. un 11. jūlijā Vilkiču trasē piedāvās lietuvieši. Sestdienā notiks NEZ Rallijkrosa čempionāta pirmā posma cīņas, kā arī NEZ Kroskartu čempionāta otrā posma kvalifikācijas braucieni. Savukārt svētdien notiks kroskartu finālbraucieni, bet savu cīņu aizvadīs Rallycross Challenge Eiropas sērijas posma dalībnieki. Šī ir lieliska iespēja Latvijas sportistiem vienā nedēļas nogalē startēt gan NEZ, gan Rallycross Challenge posmā!


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pašlaik Lietuvā citas rallijkrosa sacīkstes nav paredzētas. Tikmēr Igaunijas kontekstā tradicionāli jāizceļ viņu nacionālais čempionāts, kas kā seriāls šķiet vissasniedzamākais arī Latvijas braucējiem. Igaunijas čempionātā seši posmi, kur sezona sāksies 9. maijā un noslēgsies 12. septembrī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png