profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vieni no Nitiša sīvākajiem konkurentiem sastāvā piesaka WRC junioru čempionu

Mārtiņš Jankovskis 17.03.2015 - 06:44 Vieni no Nitiša sīvākajiem konkurentiem sastāvā piesaka WRC junioru čempionu
Pers Gunars Andersons un Tomas Heikinens. Foto: Toomas Topi Heikkinen

Pirmdien Zviedrijā oficiālā preses konferencē, kuru apmeklēja apmēram 50 mediju pārstāvji, kļuva zināms, ka šī gada pasaules rallijkrosa čempionātā (World RX) startēs divas komandas, kuras atbalstīs ''Volkswagen Zviedrija''. 2013.gada Global Rallycross čempions un pagājušā gada World RX vicečempions Tomas Heikinens kopā ar divkārtējo WRC junioru čempionu Peru Gunaru Andersonu (136 starti WRC) startēs ''Marklund Motorsport'' komandā, bet Johans Kristofersons un Tords Lineruds brauks jaunās ''Kristofferson Motorsport'' (KMS) komandas sastāvā. Abas komandas brauks ar ''Volkswagen Polo RX Supercar'' automašīnām.


Pers Gunars Andersons 2013.gada Sardīnijas WRC posmā. Foto: Alfonso Failla

Tāpat divas ''Volkswagen Polo RX Supercar'' automašīnas būs redzamas Eiropas rallijkrosa čempionātā (Euro RX).


Komandas jaunais auto. Foto: RX

''Rallijkross šobrīd ir karstākās motorsporta sacensības. Gan mēs, gan mūsu tirgotāji jūtamies ļoti saviļņoti, ka varam atbalstīt divas labākās Zviedrijas komandas, kurām mērķis ir kļūt par pasaules čempioniem,'' saka ''Volkswagen Zviedrija'' menedžeris Stens Forsbergs.


Tomas Heikinens. Foto: Rihards Baumanis

''World RX bauda pieaugošo popularitāti. Sacīkstes ir kompaktas, aizraujošas un daudzveidīgas. Kopā ar ''Marklund Motorsport'' un KMS komandām ''VW Motorsport'' World RX čempionātā tiks pārstāvēta ar divām ļoti profesionālām komandām, kuras izstrādā un brauc ar ''Volkswagen Polo RX Supercar'' automašīnām patstāvīgi. Gan braucēju sastāvs, gan kalendārs prognozē aizraujošu World RX sezonu. Esam pārliecināti, ka VW braucēji cīnīsies gan par uzvarām, gan par čempiontitulu,'' saka ''Volkswagen Motorsport'' un VW WRC rallija komandas vadītājs Josts Kapito.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png