profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs fantastiskā cīņā uzvar 'RallyX on Ice' sacīkstēs, Baumanis ārpus pusfināla

Mārtiņš Jankovskis 14.02.2015 - 00:12 Nitišs fantastiskā cīņā uzvar 'RallyX on Ice' sacīkstēs, Baumanis ārpus pusfināla
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Piektdien norisinājās Zviedrijas WRC rallija pirmā diena, kas noslēdzās ar Superspeciālo ātrumposmu. Pēc tam, kad rallija braucēji bija pabeiguši savu braucienu, trasē devās RallyX on Ice otrā posma dalībnieki. Pavisam kopā uz starta izgāja 12 braucēji, starp kuriem arī divi mūsējie - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

Izloze lēma, ka pirmajā braucienā savā starpā sacentīsies tieši Jānis un Reinis. Ātrāks šoreiz bija Nitišs, jo Jānis kādā no līkumiem pieļāva kļūdu un iebrauca riepās, tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes. Pēc tam sekoja kvalifikācija, kurā atkal plecu pie pleca sacentās Baumanis un Nitišs. Šoreiz cīņa bija ļoti līdzīga, taču pēdējā līkumā Baumanis iebrauca nedaudz par plašu, tādējādi zaudējot laiku un ļaujot pie otrās uzvaras tikt Nitišam.

Nākamajā kārtā Nitišs pārspēja Tomasu Redstromu un iekļuva pusfinālā, kur viņu gaidīja Sebastjans Eriksons. Diemžēl vienā no braucieniem nepaveicās Nitiša komandas biedram Andresam Bakerudam, kurš, sīvi cīnoties ar Markusu Gronholmu, pēdējā līkumā pieļāva kļūdu un avarēja.


Bakeruds: ''Ātrums bija labs, tikai līkums par šauru''

Līdz ar to pusfinālā iekļuva Sebastjans un Kevins Eriksoni, Nitišs un divkārtējais WRC čempions Gronholms. Pirmajā pusfinālā Sebastjans Eriksons sacentās ar Nitišu, taču zviedrs pieļāva kļūdu un uzmeta kūleni. Tas nozīmēja to, ka Nitišs savās pirmajās ''RallyX on Ice'' sacensībās ir iekļuvis finālā. Otrajā pārī fantastiskā cīņā ātrākais bija Kevins Eriksons, kurš Gronholmu apsteidza tikai par 0,07 sekundēm.

Tas nozīmēja to, ka finālā startēs Nitišs un Kevins Eriksons, lai arī daudzi noteikti gribēja finālā redzēt Gronholmu. Finālā Reinim padevās labs starts, taču atlikušajā braucienā cīņa starp abiem braucējiem bija ļoti sīva. Viss izšķīrās pēdējā līkumā. Nelielu kļūdu pieļāva gan Nitišs, gan arī Eriksons, taču beigās laimīgu uzvaru svinēja Nitišs, kurš zviedru sportistu apsteidza tikai par 0,342 sekundēm.


Nitišs pēc finālbrauciena.

Kā pēc brauciena atzina Reinis, tad viņš ir priecīgs par uzvaru, kā arī sportists piebilda, ka šis kauss viņam būs īpašs, jo tas izcīnīts vienās sacensībās ar Gronholmu.

Interesanti, ka Nitišs ar savu rezultātu WRC čempionam Sebastjanam Ožjē, kurš brauca pusotru stundu iepriekš, zaudēja tikai četras sekundes. Ja Reinis, piemēram, pēdējā Superspeciālajā ātrumposmā startētu kopā ar pārējiem WRC braucējiem, tad mūsu sportists ieņemtu 14.vietu starp 43 ekipāžām.

Komentāri
Bils 14.02.2015 11:33
Paldies Latvijas čaļiem par aizraujošo vakaru skatoties online!
Īpaši paldies Jānim Baumanim ka Twītā iemeta linku, kur drīz tika atšifrēts īstais video straumējuma saits un padots tālāk.
Šķiet mūsu fanu pulciņš pie PC ekrāniem izauga samērā paliels :)
REINI, TĀ TURPINĀT!!!
JĀNI, gan jau saiesies, gaidām rezultātus! Es zinu, Tu VARI!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png