profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX čempionātā būs par vienu WRC pilotu vairāk

Go4speed 26.01.2015 - 12:38 Pasaules RX čempionātā būs par vienu WRC pilotu vairāk
Foto: Kristian Bissuti/ERC24

Nesen noskaidrojās, ka 2015.gada pasaules rallijkrosa čempionātā būs par vienu komandu vairāk. Sacensībām pieteikusies ''Austria World RX'' komanda, kurā startēs bijušais WRC pilots Manfrēds Štols un komandas īpašnieks Maks Pučers.

Komandas īpašnieks īpaši veltītā preses konferencē paziņoja, ka komanda startēs visos 12 posmos. Braucēju rīcībā būs Ford Fiesta RX automašīnas, kuras apkalpos Stohl Racing komanda.


Foto: stohl-racing

Štols vislabāk atmiņā palicis no WRC rallija laikiem, taču pagājušajā gadā, debitējot pie rallijkrosa mašīnas stūres, Štols uzvarēja Austrijas čempionu sacīkstēs. Sezonas beigās Štols saņēma uzaicinājumu Argentīnas posmā pārstāvēt pasaules rallijkrosa čempiona Petera Solberga komandu. Tajās sacensībās Štols iekļuva pusfinālā, kur tālāk tehnisku iemeslu dēļ nespēja kvalificēties finālam.


Štola debija pasaules RX čempionātā.
Foto: stohl-racing
 
''Kad man ar Maksu bija pirmā tikšanās, viņš man uzreiz izstāstīja par savu sapni un vīziju ar Austrijas komandu startēt pasaules rallijkrosa čempionātā,'' iesāk Manfrēds Štols, kurš 2000.gadā WRC čempionātā kļuva par N4 grupas čempionu. ''Sākotnēji bija grūti savākt kopā nepieciešamo budžetu, taču Pučers ar saviem kontaktiem spēja savākt nepieciešamo naudu. Bez viņa pazīšanās šis projekts nekad netiktu izveidots. Esmu pagodināts, ka viņš izvēlējies Stohl Racing komandu, kura būvēs un apkalpos Ford Fiesta Supercar automašīnas.''


Štols (pa labi) kopā ar komandas biedru. Foto: stohl-racing

''Pasaules RX promoteris IMG ir izveidojis lieliskas sacensības. Darbība, kas notiek uz grants un asfalta, ir ļoti aizraujoša. Uzskatu, ka rallijkross ir drošākās sacensības, kas maksā tikai daļu no tās summas, kas nepieciešama WRC. Šis seriāls ir lielisks komandām un to sponsoriem izmaksu attiecībā pret reklāmas vērtību. Pasaules RX noteikti kļūs par vienu no populārākajiem motorsporta čempionātiem. Esmu lepns, ka manā komandā brauks Štols, kas mums ļaus pasaules RX čempionātā startēt ar pirmo Austrijas komandu,'' saka Maks Pučers.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png