profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trīs latviešu sportisti dodas uz RX Lites testiem Turcijā

Go4speed 11.12.2014 - 23:02 Trīs latviešu sportisti dodas uz RX Lites testiem Turcijā
Ingus Beļakovs. Foto: No sportista privātā arhīva

Kā ziņo autocross.lv, tad Rihards Dainis, Dāvis Tobiass un Ingus Beļakovs dodas uz RX Lites klases automašīnu izmēģinājumiem Stambulas rallijkrosa trasē. Viņi nebūs vienīgie Baltijas pārstāvji, jo uz pasākumu dodas arī igauņu jauno braucēju delegācija.

Jānis Beļakovs par sava juniora mērķiem Turcijā skaidro: ''Mērķis ir iepazīt potenciālo jauniešu klasi, kas tiek bīdīta kā satelīta klase pirms SuperCar. Domāju, ka jebkuram jaunietim tā ir neatņemama pieredze un iespēja izmēģināt pasaules līmeņa tehniku, iepazīties ar citiem braucējiem no pasaules, kuri, iespējams, jau tuvā nākotnē var būt arī tavi sīvākie konkurenti. Tā būs paralēli arī ekskursija uz RX Lites rūpnīcu, kas jauniem censoņām dos papildus stimulu sasniegt augstus mērķus viņu autosportistu nākotnē. Nākotnes mērķi ir rast iespēju piedalīties visaugtākā mēroga auto sacīkstēs, bet, lai to izdarītu, ir jākrāj pieredze un jebkurš šāda veida pasākums jauniešiem ir labs ieraksts viņu CV. Nākamo gadu Ingum gan ir ieplānots startēt pilnu sezonu Super 1600 klasē Igaunijā, un atsevišķus posmus arī NEZ, kurus mēģināsim apvienot Super 1600 ar kroskartu, bet par tālākiem nākotnes plāniem vēl ir pāragri kaut ko teikt. Izbrauksim, apskatīsimies, aprunāsimies, un tad arī sapratīsim, kādas ir mūsu iespējas. Līdzi dosies arī Ingus treneris Artūrs Priednieks, kuram ir liela pieredze autosportā. Viņš ir devis nenovērtējamu ieguldījumu un padomus Ingus izaugsmei pēdējā gada laikā, braucot Igaunijas čempionātā.”

Visi kā viens trīs jaunie latvieši būtu pelnījuši karjeras attīstību starptautiskā autosporta virzienā. Ingus Beļakovs ir bijušais kartingists, bet pēdējos gados viens no Ziemeļeiropas kroskartu līderiem. Dāvis Tobiass, apliecinot talantu jau kartinga laikos, vēlāk guvis panākumus NEZ Kroskartos, arī šogad medaļnieks CK 650 klasē. Savukārt Rihards Dainis vairākas sezonas bijis līderu pulkā folkreisā, bet debijas sezonā autokrosā Latvijas un Baltijas čempionāta medaļas tika zaudētas tehnisku problēmu dēļ.

Igauniju testos pārstāvēs Roberts Reinsalu, Andre Kurgs un Andri Ouns. Nojaušams, ka nākamgad Reinsalu Sport vienība plāno pieteikt komandu pasaules rallijkrosa čempionātā SuperCar klasē, kas gan izklausās fantastiski, taču – tā runā. Ļoti iespējams, ka, līdz ar to, programmā varētu būt paredzēts arī kāds igauņu RX Lites braucējs.

Izmēģinājumu dalībnieki Stambulā pulcēsies svētdien, bet aktīvā sporta diena paredzēta pirmdien rallijkrosa trasē, kurā oktobrī tika aizvadīts pasaules čempionāta posms. Pirmdienas vakarā ekskursija pa RX Lites rūpnīcu.

Atzīstami, ka Latvijas sportisti seko līdzi norisēm ārvalstīs un pamana šīs iespējas: RX Lites testi tika piedāvāti pasaules čempionāta mājas lapā, kā arī sociālajos medijos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png