profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamgad Latvijā paredzētas divas rallijkrosa sacīkstes

Go4speed 04.12.2014 - 12:05 Nākamgad Latvijā paredzētas divas rallijkrosa sacīkstes
Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Lai gan Latvijā ar rallijkrosa trasēm joprojām situācija nav spīdoša, jau vairākus gadus dažādu organizatorisku kolektīvu centieni ir šo sporta veidu iedibināt arī mūsu valstī. Kā ziņo autocross.lv, tad nākamgad 2. maijā plānots rallijkross 333 trasē, kuru gatavojas rīkot SK Autocross.lv, sadarbībā ar šī sporta pašmāju entuziastiem. Sacīkste kalpos kā lielisks treniņš gan rallijkrosa, gan kroskartu braucējiem pirms jūlijā gaidāmā NEZ posma.

Tas nozīmē, ka nākamgad Latvijā paredzētas divas rallijkrosa sacīkstes, kas notiks 333 trasē – pirmā notiks 2. maijā, bet vēlāk vasarā notiks otra sacīkste. Pievienojot NEZ posmu un Rallycross Challenge sacīksti Lietuvā (viena nedēļas nogale), atkal parādās iespēja pabraukt citos formātos, ne tikai Igaunijas čempionātā.


Foto: rallifotod.eu

Maija sacīkstes nolikums pašlaik top, tomēr sacīkstes skices ir zināmas. Šis rallijkross tiks skaitīts arī LAF Krosa komisijas kausa ieskaitē, kas var uz rallijkrosa pamēģināšanu atvilināt šī seriāla tā brīža līderus (riepu un regulējumu meklēšanai būs jēga, jo līdz ar to parādīsies iespēja pabraukt arī NEZ posmā). Pamatā paredzēts, ka, gluži kā Krosa komisijas kausā, visas klases startē kopā, vienā ieskaitē. Taču, ja apstiprināsies runas, ka no latviešiem vien var izveidoties pilna grupa ar pilnpiedziņas mašīnām, 4WD startēs atsevišķā ieskaitē. Paredzēts uzrunāt arī citu valstu sportistus, kuriem trases iepazīšana liktos interesanta NEZ kontekstā.


Foto: rallifotod.eu

Sacīkstē ar tādu pašu mērķi – treniņš pirms NEZ – tiks uzaicināti arī kroskartu braucēji. Pirmkārt, Latvijā šī klase atkal var iegūt pāris papildinājumus dalībnieku rindās, bet uz maija sacīksti jau uzaicināti Igaunijas un Krievijas sportisti, kuri idejiski piekrituši šīs sacīkstes apmeklēšanai. Kroskartiem, atkarībā no dalībnieku skaita, paredzētas divas ieskaites – CK 125 un apvienotā CK 250 un CK 650.

Šajā dienā cīņās dosies arī LAF Folkreisa Vasaras kausa dalībnieki, kuriem tas būs vasaras seriāla pirmais posms.

SK Autocross.lv nekādā gadījumā neatteiksies no sadarbības un atbalsta šīs sacīkstes rīkošanā! Kontakti: Viesturs.saukans@laf.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png