profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: trūkst vārdu, lai aprakstītu to, kas notiek manā galvā

Go4speed 30.11.2014 - 12:26 Nitišs: trūkst vārdu, lai aprakstītu to, kas notiek manā galvā
Foto: Qnigan.com

29. novembrī Argentīnā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) 2014. gada sezona. Čempionāta pēdējā posmā Supercar klasē jēkabpilietis Reinis Nitišs iekļuva finālbraucienā, kurā finišēja otrajā vietā. Tādējādi Nitišs Argentīnā ieguva 26 punktus un nosargāja trešo vietu Pasaules RX kopvērtējumā. Līdz ar to 18 gadus vecais Reinis Nitišs ir pārrakstījis Latvijas autosporta vēsturi, kļūstot par pirmo latvieti, kurš kādas autosporta disciplīnas pasaules čempionāta ieskaitē ieguvis godalgotu vietu sezonas kopvērtējumā.

"Šobrīd tiešām trūkst vārdu, lai aprakstītu to, kas notiek manā galvā! Jūtos pacilāts un vienlaicīgi arī iztukšots - sezona bija ļoti gara un nogurdinoša. Man ir liels gandarījums, ka sezonas laikā izdevies sasniegt komandas noteikto uzdevumu un iekļūt labāko divpadsmit dalībnieku lokā. Šī bija mana pirmā sezona Supercar klasē, kurā esmu mācījies, kļūdījies un ieguvis vairākus punus. Un tomēr, tā ir nenovērtējama pieredze, ko man neviens neatņems, un kas tik ļoti noderēs nākamgad," savās emocijās pēc finiša dalās Reinis Nitišs.


Pēdējā posmā sacensības sarežģītākas padarīja mainīgie laika apstākļi. Foto: Qnigan.com

Latviešu sportists šosezon aizvadījis divpadsmit posmus, kas norisinājās visā pasaulē, gūstot vienu uzvaru, divas otrās un divas trešās vietas. "Šogad esam piedzīvojuši gan veiksmes brīžus, gan arī man kļūdoties, ne tik labas sacensības. Tomēr svarīgi, ka kopā esam atraduši spēku, lai sezonas izskaņā sasniegtu tik ievērojamu panākumu! No visas sirds vēlos pateikt paldies manai ģimenei, faniem, atbalstītājiem un ikvienam, kas ticēja un bija ar mani visas šīs sezonas laikā - paldies par Jūsu līdzi jušanu, labajām domām un vēlējumiem - es jutu šo atbalstu, tas deva man ticību maniem spēkiem, kad sezonas laikā rezultāti nebija iepriecinoši, bet reizēs, kad stāvēju uz goda pjedestālu, sajust, cik mazā Latvija tomēr ir liela!" laimīgs par sasniegto ir Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs Argentīnas posma apbalvošanā. Foto: Qnigan.com

Pasaules RX posmā Argentīnā Nitišs ieguva 26 punktus, tādējādi palielinot savu punktu summu līdz 210, kas ļāva nosargāt trešo vietu čempionāta kopvērtējumā. Pasaules RX kopvērtējuma pirmajā vietā ir Peters Solbergs, kurš sezonas laikā iekrājis 282 punktus. Otrajā vietā ierindojās Tomas Heikinens, kuram 221 punkts.

Reinis Nitišs un viņa komandas biedrs Andreass Bakerūds izcīnīja pasaules čempiona titulu komandu ieskaitē.

Pasaules rallijkrosa čempionāta 2014. gada kopvērtējums:
1. Peters Solbergs 282 punkti
2. Tomas Heikinens 221 punkti
3. Reinis Nitišs 210 punkti
4. Timijs Hansens, 199 punkti
5. Andreass Bakerūds, 193 punkti

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png