profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bloks uzvar kaujā, bet zaudē karā (VIDEO)

Go4speed 08.11.2014 - 19:30 Bloks uzvar kaujā, bet zaudē karā (VIDEO)
Kens Bloks noskatās, kā līksmo Vīmans. Foto: facebook.com/OlsbergsMse

Lasvegasā aizvadīts noslēdzošais Global Rallycross posms. Pirms fināla līderis kopvērtējumā bija "Olsbergs MSE" komandas pilots Džonijs Vīmans, kuram 12 punktus zaudēja Kens Bloks. Pēc lieliskiem kvalifikācijas braucieniem un pusfināla, Bloks no Vīmana atpalika jau tikai piecus punktus. Pirms fināla bija skaidrs, ka, ja uzvar Bloks, tad, lai izcīnītu Global Rallycross čempiontitulu, viņam jācer, ka Vīmans finišēs trešais vai zemāk.


Foto: facebook.com/RedBullGRC

Finālā Bloks startēja no pirmās rindas, bet blakus viņam stāvēja Laseks. Bloka sīvākais konkurents cīņā par titulu Džonijs Vīmans startēja no otrās rindas. Lielisks starts padevās Blokam, kurš saglabāja pirmo vietu. Trešajā aplī joprojām līderis bija Bloks, kuram sekoja Laseks, Skots Spīds un Vīmans. Taču tad Laseks un Spīds devās džokera aplī, kas uz otro pozīciju ļāva pakāpties Nitiša komandas biedram Vīmanam. Turpinājumā nekas vairs nemainījās un uzvaru svinēja Bloks, bet otrais finiša līniju šķērsoja Vīmans, tādējādi kļūstot par Global Rallycross čempionu!


Kens Bloks. Foto: facebook.com/RedBullGRC

''Man trūkst vārdu. Pirms sezonas cerēju, ka būtu lieliski, ja sezonas beigās varētu finišēt Top 3, taču izcīnīt čempiontitulu pēdējās sacīkstēs ir fantastiski. No rīta biju nervozs, taču zināju, kas man ir jādara,'' tā Džonijs Vīmans.

''Braucu no visas sirds. Izdarīju visu, ko varēju, lai uzvarētu čempionātā. Jebkurā gadījumā sajūtas ir vienreizējas čempionāta kopvērtējumā finišēt otrajā vietā. Gribu pateikties savai komandai un Ford par lielisko mašīnu un atbalstu visas sezonas garumā,'' tā Kens Bloks.


Džonijs Vīmans. Foto: facebook.com/RedBullGRC

Jāpiebilst, ka otro gadu pēc kārtas par Global Rallycross čempionu kļūst somu braucējs. Pagājušajā gadā šajā seriālā triumfēja Tomas Heikinens, kurš šobrīd kopā ar Nitišu cīnās pasaules rallijkrosa čempionātā.


Foto: facebook.com/RedBullGRC

Fināla rezultāti:
1. Ken Block (USA), Ford Fiesta Mk7
2. Joni Wiman (FIN), Ford Fiesta Mk7
3. "Bucky" Lasek (USA), Subaru Impreza GR
4. Scott Speed (USA), VW Beetle
5. Sverre Isachsen (N), Subaru Impreza GR
6. Tanner Foust (USA), VW Beetle

Global Rallycross fināls (no 2:00):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png