profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis fantastiskā cīņā izrauj trešo vietu, Nitišs paliek ārpus fināla

Mārtiņš Jankovskis 12.10.2014 - 15:23 Baumanis fantastiskā cīņā izrauj trešo vietu, Nitišs paliek ārpus fināla
Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport

Svētdien Turcijā aizvadīts kārtējais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja divi mūsu braucēji - "RX Lites" klasē startēja Jānis Baumanis, bet SuperCar klasē, kā ierasts, brauca Reinis Nitišs.

Jānis Baumanis
Pēc pirmās dienas Jānis debijas sacīkstēs ar pilnpiedziņas mašīnu ieņēma trešo vietu. Rīta treniņbraucienos Jānis uzrādīja otro ātrāko laiku. Arī trešajā kvalifikācijas kārtā Baumanis savā braucienā ieņēma otro vietu, kas deva otro ātrāko laiku visā kvalifikācijas kārtā. Tas pirms izšķirošās kārtas Baumanim deva otro pozīciju.


Jānis Baumanis konkurentu ielenkumā. Foto: Baumanis Motorsport

Diemžēl ceturtajā kvalifikācijas kārtā Jānim nepaveicās, jo, lai arī startā Baumanis atrāvās, turpinājumā viņš burtiski tika saspiests, kā rezultātā - nolauzts ritenis un izstāšanās. Taču, neskatoties uz šo neveiksmi, Baumanis pēc četrām kārtām ieņēma trešo vietu un iekļuva pusfinālā. Jānis startēja pirmajā pusfināla pārī, kur tika izcīnīta trešā vieta, kas Jānim debijas sacīkstēs ar pilnpiedziņas auto ļāva iekļūt finālā.

Finālā pēc starta Baumanis bija atkritis uz pēdējo vietu. Taču tad trīs braucēji uzreiz devās džokerī, kas Jānim ļāva pakāpties uz trešo vietu. Lai arī vēlāk konkurenti noķēra Jāni, viens no braucējiem visai agresīvi centās pakāpties kādu vietu augstāk, izraisot vairākas sadursmes, kas tādējādi Jānim ļāva nedaudz atrauties. Džokerī Baumanis devās pēdējā aplī. Lai arī likās, ka tomēr nedaudz pietrūks līdz trešajai vietai, Jānim tomēr izdevās apsteigt konkurentu un izcīnīt trešo vietu, kas debijas sacīkstēs ir vienreizējs sasniegums!


Foto: Baumanis Motorsport

Fināla rezultāti:
1. Sebastien ERIKSSON  06:05.849
2. Kevin HANSEN  06:06.087
3. Jānis BAUMANIS  06:10.929
4. Kevin ERIKSSON  06:11.623
5. Daniel HOLTEN  06:12.340
6. Yigit TIMUR  06:20.000


Reinis Nitišs
Reinis pēc pirmās dienas bija sestais. Trešajā braucienā Reinis izcīnīja otro vietu savā braucienā, taču ar braucienu Reinis nebija apmierināts. ''Sajūtas joprojām labas. Neizdevās neviens tīrs aplis, jo visu laiku bija jāsargā pozīcija no aizmugurē braucošā Sandstroma,'' tā pēc brauciena teica Nitišs. Tikmēr Sandstroma komanda pēc brauciena teica šādi: ''Atkal satriecoša cīņa ar Nitišu. Uzskatam, ka viņiem vakarā kopā jāiedzer alus.''

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis izcīnīja ceturto vietu braucienā, kas pēc četrām kātām mūsu braucējam deva augsto piekto vietu.


Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Pusfinālā Reinim izdevās salīdzinoši labs starts, taču Reinis netika garām Solbergam. Pēc pirmā apļa Reinis bija ceturtais, taču tad džokerī devās Solbergs un Reinis pakāpās uz trešo pozīciju. Vēlāk džokera aplī devās Bakerūds un Nitišs. Ja Bakerūds atgriezās otrajā pozīcijā, tad Solbergs apsteidza Reini un pakāpās uz trešo vietu, kamēr Nitišs tobrīd bija ceturtais. Nitišs cieši sekoja Solbergam, līdz pasaules rallijkrosa čempions pieļāva vienu kļūdu, kas viņam gandrīz maksāja trešo vietu. Taču nedaudz vēlāk Nitišam izdevās apsteigt Solbergu, taču ne uz ilgu laiku, jo Solbergs ātri vien apdzina Reini. Uzvaru pusfinālā izcīnīja Hansens, otrais palika Bakerūds, bet trešais Solbergs. Diemžēl ceturtajā vietā ierindojās Nitišs, kas viņam neļāva iekļūt finālā.


Timijs Hansens un Reinis Nitišs. Foto: Foto: Rihards Baumanis

Finālā vadībā turējās Timijs Hansens, kurš bija atrs visu nedēļas nogali. Taču tad viņu apsteidza Nitiša komandas biedrs Bakerūds, kas arī izcīnīja otro uzvaru šajā sezonā. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Nitiša galvenie konkurenti cīņā par otro un trešo vietu sezonas lielajā kopvērtējumā.

Pēc šī posma pirmajā vietā ar 250 punktiem ir Peters Solbergs, kuram seko Tomas Heikinens (200) un Reinis Nitišs (182). Ceturtajā vietā atrodas Timijs Hansens (179), bet piektais ar 173 punktiem ir Bakerūds.

Fināla rezultāti:
1. Andreas BAKKERUD  05:55.902
2. Timmy HANSEN  05:57.008
3. Toomas HEIKKINEN  06:01.467
4. Anton MARKLUND  06:04.847
5. Henning SOLBERG  06:40.400
6. Petter SOLBERG  00:00.000
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png