profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim kūlenis un trešā vieta, Nitišs pēc pirmās dienas sestais

Mārtiņš Jankovskis 11.10.2014 - 16:21 Baumanim kūlenis un trešā vieta, Nitišs pēc pirmās dienas sestais
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Turcijā aizvadīta Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) vienpadsmitais posms, kurā uz starta izgāja divi latviešu braucēji. Prestižākajā Supercar klasē uz starta izgāja jēkabpilietis Reinis Nitišs, bet Jānis Baumanis debitēja "RX Lites" klasē, kur braucējs pirmo reizi startēja ar pilnpiedziņas automašīnu.

Jānis Baumanis
Treniņbraucienos Jānis uzrādīja otro laiku "RX Lites" klasē, kas deva 12.labāko rezultātu starp visiem braucējiem. Diemžēl pirmais brauciens Jānim neiesākās veiksmīgi, jo īsi pēc starta Baumanis iekļuva sadursmē ar vairākiem braucējiem un apmeta kūleni, bet veiksmīgi - tika izkārti sarkanie karogi un bija iespēja piedalīties atkārtotā startā. Atkārtotajā braucienā savā debijas reizē Baumanis finišēja 2.vietā un uzrādīja ceturto ātrāko laiku starp visiem "RX Lites" klases braucējiem.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Otrajā braucienā Baumanis jau pirmajā aplī devās džokerī, tādējādi tobrīd nonākot piektajā vietā. Ar katru nākamo apli Jānis kāpināja tempu un braucienā mūsu sportists finišēja otrajā vietā, kas deva otro vietu arī otrajā kvalifikācijas kārtā. Jāpiezīmē, ka savā braucienā Baumanim bija ātrākais apļa laiks. Līdz ar to pēc pirmās dienas diviem braucieniem Jānis ir trešais ātrākais.


Jāņa Baumaņa auto pēc avārijas. Foto: Rihards Baumanis

Kopvērtējums pēc pirmās dienas:
1. S. ERIKSSON  100
2. D. HOLTEN  87
3. J. BAUMANIS  85
4. K. ERIKSSON  79
5. F. KARA  77
6. M. AHLIN-KOTTULINKSY  74
7. S. HULTGREN  72
8. Y. TIMUR  72

Reinis Nitišs
Uzreiz jāsāk ar to, ka uz starta neizgāja abi ASV sportisti Kens Bloks un Taners Fausts, kuri pēdējā brīdī drošības apsvērumu dēļ nolēma nedoties uz Turciju. Treniņos Reinis uzrādīja devīto ātrāko laiku. ''Pēdējā treniņu sesijā pieļāvu dažas kļūdiņas. Centīšos darīt tā, lai tās būtu pēdējās šajā nedēļas nogalē,” pirms kvalifikācijas braucieniem teica Reinis. Pirmajā braucienā Nitišam trešā vieta savā braucienā, bet septītā pirmajā kvalifikācijas kārtā. Labākajam laikam tobrīd tika zaudētas divas sekundes.


Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Otrajā braucienā Nitišs savā braucienā finišēja otrajā vietā, Antonam Marklundam zaudējot pussekundi. Visā otrajā kvalifikācijas kārtā Reinim sestā vieta, kas pēc pirmās dienas arī deva sesto vietu. ''Šis bija ļoti saspringts brauciens un pavisam nedaudz trūka, lai apsteigtu Marklundu. Sajūtos ļoti labas, gaidu rītdienu,'' pēc sava brauciena teica Reinis.

Kopvērtējums pēc pirmās dienas:
1. T. HANSEN  92
2. T. HEIKKINEN  84
3. R. GÖRANSSON  82
4. A. BAKKERUD  81
5. P. SOLBERG  80
6. R. NITIŠS  75
7. A. MARKLUND  75
8. E. SANDSTRÖM  74
9. H. SOLBERG  70
10. D. TOHILL  67
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png