profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Latvijas karogi un tribīnes dzeltenā krāsā dod lielu enerģijas lādiņu

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2014 - 20:36 Nitišs: Latvijas karogi un tribīnes dzeltenā krāsā dod lielu enerģijas lādiņu
Foto: reinisnitiss.com

Šodien Itālijā sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) desmitais posms. Jēkabpilietis Reinis Nitišs piedalījās divās kvalifikācijas kārtās, kurās uzrādīja attiecīgi trešo un septīto ātrāko laiku, kas pēc pirmās sacensību dienas viņu ierindo piektajā vietā. Rīt paredzēti vēl divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem ātrākie sportisti cīnīsies pusfinālā un finālā.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienu no pirmās starta pozīcijas Reinis Nitišs iesāka ar veiksmīgu startu, pēc kura spēja izvirzīties līderpozīcijā. Jēkabpilietis četrus apļus garā brauciena laikā šo pozīciju konkurentiem neatdeva ne uz mirkli un izcīnīja pārliecinošu uzvaru - tuvāko sekotāju apsteidzot par 3,312 sekundēm. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja trešo ātrāko laiku.


Foto: reinisnitiss.com

Otrās kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišs startēja no trešās pozīcijas. Lai gan starts latvietim šoreiz neizdevās, Nitišs brauciena sākumā nostabilizējās trešajā vietā. Tomēr, pār konkurentiem iekrātais pārsvars nebija pietiekams, un pēc Joker apļa veikšanas viņš vienu pozīciju zaudēja, finišējot ceturtais. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišs uzrādīja septīto ātrāko laiku.

''Pēc pirmās dienas ir labi atrasties turpat blakus vai priekšā saviem tuvākajiem konkurentiem Pasaules RX kopvērtējumā - Solbergam, Heikinenam un Bakerudam. Tomēr rezultāti rāda, ka mums šovakar vēl jāveic daudz darba, lai atrastu pareizos automašīnas regulējumus, kas ļautu uzlabot sniegumu trasē un braukt ātrāk.''

''Liels paldies visiem faniem un atbalstītājiem, kuri turpina sekot manām gaitām ne vien Latvijā, bet arī šeit, sacensību norises vietā. Varbūt atkārtošos, sakot, cik lielu enerģijas lādiņu man dod iespēja redzēt Latvijas karogus un tribīnes dzeltenā krāsā. Paldies jums un tiekamies atkal rīt,” pacilātā noskaņojumā ir Reinis Nitišs.


Foto: reinisnitiss.com

Pēc divām no četrām kvalifikācijas kārtām Reinis Nitišs ieguvis 79 punktus, kas pēc sacensību pirmās dienas ļauj viņam ierindoties piektajā vietā. Līderpozīciju šobrīd ieņem Johan Kristoffersson, kurš iekrājis 95 punktus. Otrajā vietā ar 90 punktiem ierindojies Timmy Hansen, savukārt trešajā – Anton Marklund, kuram 85 punkti.

Sacensību izšķirošās kvalifikācijas kārtas un finālbraucienus tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot svētdien no plkst. 14:25 kanālā Viasat Sport Baltic. Savukārt Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā www.rallycrossrx.com finālbraucienu tiešraide būs ar komentāriem angļu valodā.

Pasaules RX Itālijas posma norises grafiks:
Svētdiena, 28. septembris:
9:00 Treniņbraucieni
10:15 3. un 4. kvalifikācijas kārta
14:25 Translācijas sākums Viasat Sport Baltic un www.rallycrossrx.com
16:00 Finālbraucieni
16:50 Apbalvošana

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1. J. KRISTOFFERSSON 95
2. T. HANSEN  90
3. A. MARKLUND  85
4. T. HEIKKINEN  79
5. R. NITIŠS  79
6. R. LARSSON  73
7. P. SOLBERG  70
8. G. GALLI  68
9. T. TIMERZYANOV  68
10. H. SOLBERG  65
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png