profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidroti Eiropas rallijkrosa čempioni

Go4speed 14.10.2011 - 15:18 Noskaidroti Eiropas rallijkrosa čempioni
Foto: rallycross.com

Pamazām finišam tuvojas pasaules autosporta sezona. Noslēdzies arī desmit posmu Eiropas rallijkrosa čempionāts. Pēdējās sacensības tika aizvadītas Čehijā, Sosnovas trasē.

Čempionāta  uzvarētāju sarakstā gan lielu pārsteigumu nav. Pieminēšanas  vērts ir fakts, ka visu ieskaišu klašu čempioni ir no vienas valsts. Tomēr tas, ka šī valsts ir Norvēģija liels pārsteigums  nav. Norvēģiju var uzskatīt par rallijkrosa lielvalsti.

Super Car klasē pēc ļoti neveiksmīga sezonas pirmās puses pērnais čempions Sverre Isaksens (Ford Focus) prata saņemties gan morāli, gan tehniski, un otrajā sezonas daļā izcīnot uzvaras pēdējos četros posmos,  aizcīnīties līdz kopvērtējuma uzvarai.

Lielāka intriga tika uzturēta cīņā par otro vietu starp amerikāni Tanneru Faustu (Ford Fiesta) un Krievijas braucēju Timuru Timerzianovu (Citroen C4). Varētu teikt, ka šoreiz veiksme vairām bija Kreivijas sportista sabiedrotā, rezultātā arī sudrabs kopvērtējumā . Par bronzu priecīgs bija arī Tanners Fausts, jo tas vienalga ir solis uz augšu salīdzinot ar iepriekšējā gadā iespēto 11.vietu.

Tikpat sīva cīņa par čempiona troni norisinājās Touring Car klasē. Visa čempionāta garumā ātrais čehs Romans Častorals (Opel Astra) mina uz papēžiem norvēģim Larsam Oivinām Enerbergam (Ford Fiesta), bet tā arī neapsteidza un samierinājās ar čempionāta sudraba medaļu. Neskatoties uz sīvo konkurenci ar čehu, norvēģis pamanījās izcīnīt septiņas uzvaras.  

Par trešo vietu tikpat sīvi cīnījās īrs Dereks Tohils (Ford Fiesta) un vācietis Koens Pauels (Ford Fiesta). Sezonas finišā tomēr ātrāks izrādījās Tohils.

Latviešu faniem interesantākā ir Super 1600 klase, jo tajā četros posmos startēja arī jēkabpilietis Reinis Safonovs (VW Polo). Reinim visveiksmīgākais bija Polijas posms, kurā tika izcīnīta 8. vieta. Sezonas kopvērtējumā Reinis Safonovs ar izcīnītiem 9 punktiem ieņem 25. vietu no 50 punktus guvušiem  sportistiem.


Reinis Safonovs. Foto: rallifotod.ee

Par galveno balvu atkal cīnījās norvēģis, šoreiz Andreas Bakkeruds (Renault Clio). Viņa galvenie oponenti bija Ulriks Linnemans (Peugeot 207) un Krzistofs Skorupskis (VW Polo). Šajā ieskaites klasē norvēģa pārsvars likās nedaudz pārliecinošāks. Andreas Bakkeruds visu laiku turējās drošā attālumā no konkurentiem, pārsvaru noturot līdz sezonas finišam.

Visvairāk dalībnieku startējuši Zviedrijas rallijkrosa posmā - 71. No 30 uzvarām čempionāta laikā, 18 uzvaras izcīnījuši Norvēģijas sportisti.

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png