profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs otrais, Baumanis tiesnešu kļūdas dēļ paliek ārpus pusfināla

Mārtiņš Jankovskis 07.09.2014 - 14:41 Nitišs otrais, Baumanis tiesnešu kļūdas dēļ paliek ārpus pusfināla
Reinis Nitišs. Foto: Qnigan.com

Svētdien noslēdzās Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta Francijas posms, kuru klātienē apmeklēja vairāki desmiti tūkstošu fanu. Pirmajā dienā Reinis Nitišs un Jānis Baumanis uzrādīja mainīgus rezultātus – Nitišs bija ceturtajā vietā, bet Baumanis 25.pozīcijā.

Jānis Baumanis
Rīta brīvajos treniņos Baumanis uzrādīja otro ātrāko laiku, tādējādi apliecinot, ka ir gatavs cīnīties un mēģināt iekļūt pusfinālā. Savā braucienā, startējis no neizdevīgās piektās vietas, Baumanis finišēja otrajā vietā, kas trešajā kārtā deva 10.vietu, bet absolūti 22.pozīciju.


Jānis Baumanis trasē. Foto: Rihards Baumanis

Ceturtajā braucienā Jānis uzvarēja savā braucienā un uzrādīja otro laiku absolūti, kas nozīmēja to, ka Baumanis ir iekļuvis pusfinālā, taču tiesnešu kļūdas dēļ (tiesneši parādīja atpalicējam finiša karogu apli par ātru, kā rezultātā sekoja pārbrauciens) tika nozīmēts pārbrauciens. Tajā Jānim sestā vieta, kas kopvērtējumā deva 16.vietu un vietu ārpus pusfināla, kurā tika 12 labākie braucēji. Kā pēc brauciena atzina Jānis, tad tiesnešu kļūda un pārbrauciens deva iespēju diviem mājiniekiem nopelnīt vajadzīgos punktus un tikt pusfinālā.

Lai arī kopvērtējumā Baumanis atkritis uz ceturto vietu, viņam ir labas izredzes sezonu noslēgt Top 3, jo trešās vietas īpašnieks Jāni apsteidz par pieciem punktiem.


Jānis Baumanis trasē. Foto: Rihards Baumanis

Reinis Nitišs
Brīvajos treniņos Nitišs uzrādīja 14.ātrāko laiku. Trešajā braucienā Reinim pretim stājās tādās zvaigznes kā Timijs Hansens, Kens Bloks, Peters Solbergs un Henings Solbergs. Brauciena finišā Nitišs bija ceturtais, kas trešajā sērijā deva devīto vietu, bet kopvērtējumā joprojām tika saglabāta ceturtā vieta. ''Šis nebija mans labākais brauciens, jo pārāk daudz domāju, kā noķert konkurentus, kas finišā rezultātu nedeva. Pamainīšu savu braukšanu, tāpēc nākamo braucienu centīšos veikt tīri un galvenais ātri,'' tā Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis

Ceturtajā braucienā, kurā atkal uz starta stājās spēcīgi braucēji, Reinis finišēja piektais, kas pēc četriem braucieniem kopvērtējumā deva ceturto vietu un pusfinālā pirmo rindu. ''Galvenais, ka šobrīd esam pusfinālā. Svarīgākā sacensību daļa tikai tagad sāksies,'' saka Nitišs.

Kā vēlāk paziņoja Reiņa komanda, tad pēdējā braucienā komanda izspēlēja lielisku stratēģiju. Nitišam, kurš pirms pēdējās kvalifikācijas kārtas jau praktiski bija nodrošinājis ceturto vietu un pusfinālā pirmo starta rindu, tika uzliktas plikas riepas, bet jaunās tika sataupītas finālam. Tikmēr Bakrūdam, kurš uzvarēja ceturtajā kvalifikācijas kārtā, tika uzliktas jaunas riepas, jo viņam obligāti vajadzēja nobraukt pēc iespējas labāk, lai tiktu finālā. Tas arī abiem braucējiem izdevās – Reinis saglabāja ceturto vietu un pusfinālā varēs braukt ar jaunām riepām, kā arī pusfinālā brauks Bakerūds.


Nitiša komandas biedrs Bakerūds. Foto: Rihards Baumanis

Pusfinālā Reinim pretim stājās Peters Solbergs, Žeroms Grosē-Žanī, Andreas Bakerūds, Kens Bloks un Endijs Skots.

Pirmajā pusfinālā starts neizdevās Timijam Hansenam, kurš pirms tam bija nepārspēts trijās no četrām kvalifikācijas kārtām. Lai arī vienu brīdi Hansens atkrita uz beigām, drīz vien sportists nokļuva trešajā pozīcijā. Turpinājumā ļoti ātrs bija Pontus Tīdemans, kurš arī izcīnīja uzvaru pirmajā pusfinālā. Otrais finišēja Hansens, bet trešais viņa komandas biedrs Pontus Tīdemans.


Tmijs Hansens. Foto: FIA World Rallycross Championship

Otrajā pusfinālā labs starts padevās gan Solbergam, gan Nitišam, kuri izvirzījās vadībā. Tikmēr pārējie sportisti pēc pāris kontaktu cīņām līderiem zaudēja daudz laika. Par pirmajām trīs vietām turpinājumā cīnījās Solbergs, Nitišs un Bloks, kur veiksmīgākais izrādījās Solbergs. Otrais Nitišs (+0,454), bet trešais – Bloks (+0,684).


Peters Solbergs. Foto: FIA World Rallycross Championship

Finālā lielisks starts padevās Nitišam, kurš no otrās starta rindas pakāpās uz otro vietu. Līderis tobrīd bija Solbergs. Ceturtajā aplī Nitišs devās džokera aplī, pēc kura viņš trasē atgriezās trešajā vietā. Vadībā joprojām bija Solbergs, kuram sekoja Hansens. Pēdējā aplī džokerī devās gan Solbergs, gan Hansens, kas Nitišam ļāva pakāpties uz otro vietu. Līdz ar to uzvaru izcīnīja Solbergs, otrais Nitišs, bet trešais – Hansens.

Pēc šī posma Reinis kopvērtējumā atgriezies otrajā vietā.

Fināla rezultāti:
1. Petter SOLBERG 03:48.241
2. Reinis NITIŠS 03:49.690
3. Timmy HANSEN 03:49.854
4. Ken BLOCK 03:50.991
5. Pontus TIDEMAND 04:04.793
6. Timur TIMERZYANOV -

Čempionāta kopvērtējums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png